Θεσσαλονίκη:270 κιλά κοκαΐνης μέχρι τώρα

Κατασχέθηκαν 6 σχεδόν κιλά κοκαΐνης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας συνελήφθησαν δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, που ενέχεται στη διακίνηση περισσότερων των 270 κιλών κοκαΐνης

Η κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη πίσω από εντοιχισμένη ντουλάπα

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας, έπειτα από την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας κοκαΐνης και την κατάσχεση περισσότερων των 260 κιλών κοκαΐνης, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο ακόμη άτομα – μέλη της οργάνωσης και κατέσχεσαν ποσότητες ναρκωτικών.

Πρόκειται για 34χρονη ημεδαπή και 38χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική παραγγελία της κ. Ανακρίτριας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε εταιρεία στην περιοχή του Ευόσμου με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, όπου σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη όπισθεν εντοιχισμένης ντουλάπας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε 5 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 5 κιλών και 916 γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητες ηρωίνης και αμφεταμίνης,
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Κινητά τηλέφωνα,
  • 1 τυφέκιο,
  • 1 κυνηγετικό όπλο και
  • 1 ζώνη μεταφοράς φυσιγγίων με 11 φυσίγγια.

Σημειώνεται ότι βρέθηκε πλήθος σφραγίδων Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών, κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας με αντίστοιχα σχετικά έγγραφα κυκλοφορίας, καθώς και πλήθος εγγράφων και πιστοποιητικών, η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι, την 09-05-2023 είχαν συλληφθεί συνολικά δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, οπότε και κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά κοκαΐνης, ενώ την 02-06-2023 από την συνεχιζόμενη έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον περισσότερα από 161 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας. Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 270 κιλά κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις Δικαστικές Αρχές, όπου η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.