Θεσσαλονίκη:Αστυνομικό δελτίο 29/04

Αυτόφωρες συλλήψεις από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής

Περιπολούντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (28-04-2024), πλήρωμα περιπολικού της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισε άμεσα και συνέλαβε 48χρονο ημεδαπό,  ο οποίος διέρρηξε εμπορικό κατάστημα στην περιοχή του Ευόσμου απ’ όπου αφαίρεσε διάφορα προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου προέκυψε ότι ο συλληφθείς, σε προγενέστερο χρόνο, αφού εισήλθε παράνομα στην ίδια, αλλά και σε μία ακόμη επιχείρηση, αφαίρεσε χρηματικά ποσά από ταμειακές μηχανές.

Επίσης, πρωινές ώρες χθες, δικυκλιστές αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από ενημέρωση του Κέντρου της Άμεσης Δράσης για ύποπτη κίνηση ατόμου στον αύλειο χώρο και στο μπαλκόνι οικίας στην περιοχή της Ηλιούπολης, εντόπισαν τον δράστη στην κεραμοσκεπή, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει και αφού τον ακινητοποίησαν, προχώρησαν στη σύλληψή του.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων
 
στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, η οποία υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (28-04-2024), σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά (136) άτομα, ενώ προσήχθησαν (3) ενήλικες.

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
 

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.


Σύλληψη ατόμου για απάτη σε βάρος καταστηματάρχη

Υποσχέθηκε ψευδώς ότι θα μεσολαβήσει, έναντι αμοιβής, προκειμένου να μη διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος σε κατάστημα του παθόντα

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση, εμπορία επιρροής-μεσάζοντες και απάτη.

Ειδικότερα, χθες (28-04-2024) το μεσημέρι, 36χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, κατήγγειλε στην ανωτέρω Υπηρεσία ότι επικοινώνησε με τον 45χρονο, έπειτα από σχετικό μήνυμα που δέχτηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος του δήλωσε ψευδώς ότι είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να μη διενεργηθεί προγραμματισμένος οικονομικός έλεγχος στο κατάστημά του.

Για το σκοπό αυτό ζήτησε από τον 36χρονο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ ως προκαταβολή για να μη γίνει ο έλεγχος και επιπλέον 1.000 ευρώ για να διαγραφεί από τη λίστα των υπό έλεγχο καταστημάτων.

Έπειτα από συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες στην περιοχή της Τούμπας, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.