Θεσσαλονίκη:Αστυνομικό δελτίο 31/08

Πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Σταυρούπολης
Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση πραγματοποίησαν χθες (30-08-2023), αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, με στόχο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, που έλαβε χώρα στην περιοχή της Σταυρούπολης, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ρευματοκλοπή, καθώς έπειτα από επιτόπιους ελέγχους συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, παρουσία αντιπροσώπου δικαστικής Αρχής, διαπιστώθηκε κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας που λάμβανε χώρα με απευθείας σύνδεση σε κεντρικές κολώνες και χρήση αυτοσχέδιων καλωδίων διαφόρων διατομών, χωρίς να υπάρχει καταγραφή σε κάποιον μετρητή.

Επιπρόσθετα, συνεργείο με τεχνικούς υπαλλήλους της ΕΥΑΘ και του Δήμου Παύλου Μελά, πραγματοποίησε ελέγχους σχετικά με την υδροδότηση και τα λύματα, τα αποτελέσματα των οποίων θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται σε τακτική βάση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.


Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες

περιοχές της Θεσσαλονίκης

Πρωινές έως βραδινές ώρες χθες (30-08-2023) πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές του Λαγκαδά, Θέρμης, Σίνδου και Καλοχωρίου, στο πλαίσιο ελέγχου επιχειρήσεων και εταιρειών με σκοπό την αντιμετώπιση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της ίδιας Διεύθυνσης, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς και αρμοδίων υπαλλήλων της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. προχώρησαν σε έρευνες και ελέγχους. Συγκεκριμένα:

  • Διενεργήθηκαν έρευνες σε (4) εταιρείες εμπορίας – ανακύκλωσης μεταλλικών απορριμμάτων και επεξεργασίας – εμπορίας σιδήρων,
  • Ελέγχθηκαν (63) άτομα και
  • (41) οχήματα,

ενώ βεβαιώθηκαν:

  • (7) διοικητικά πρόστιμα Κ.Ο.Κ. και (1) πλημμέλημα Κ.Ο.Κ. για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • (2) διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία και (1) διοικητικό πρόστιμο για φορολογικές υποθέσεις.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.