Θεσσαλονίκη:Αυτόφωρες συλλήψεις (7) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών

Συλλήψεις 2 ατόμων για ισάριθμες παράνομες μεταφορές αλλοδαπών

Αυτόφωρες συλλήψεις (7) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών

Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο των περιπολιών αυτών, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις επτά (7) συνολικά ατόμων, για κλοπές που έλαβαν χώρα σε περιοχές του Ευόσμου, των Διαβατών, της Πυλαίας και της Περαίας.

Μεταξύ αυτών και 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, πέταξε στο έδαφος διαρρηκτικά εργαλεία. Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε πουγκί που περιείχε διάφορα κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα, τα οποία, όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα, είχε αφαιρέσει από δύο οικίες στην περιοχή της Περαίας, ενώ υπέδειξε και σημείο όπου είχε αποκρύψει κλεμμένο φορητό υπολογιστή. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Προέκυψε επίσης ότι, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Χαρακτηριστική επίσης, είναι η περίπτωση σύλληψης τριών ημεδαπών από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, οι οποίοι κινούμενοι στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, αφαίρεσαν ανταλλακτικά και μεταλλικά αντικείμενα από εργοτάξιο εταιρείας. Επιπρόσθετα, σε έρευνα του οχήματος με το οποίο προσέγγισαν τον στόχο τους, βρέθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο παρόμοια αντικείμενα, των οποίων οι νόμιμοι κάτοχοι αναζητούνται, ενώ σε αυτοσχέδια ρυμουλκούμενη κατασκευή βρέθηκαν τα κλοπιμαία που αφαιρέθηκαν από το προαναφερόμενο εργοτάξιο.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί των αρμόδιων, κατά περίπτωση, Τμημάτων Ασφαλείας, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.