Της Μαρίας Βλαχάκη : ΔΗΜΟΣ ΤΙΜΩΡΟΣ…

ΔΗΜΟΣ ΤΙΜΩΡΟΣ

Μου είναι δύσκολο να αποδεχθώ αυτό που αντιλαμβάνομαι να συμβαίνει.

Μου είναι δύσκολο να αποδεχθώ πως ένας θεσμός ( Δήμαρχος – Αντιδήμαρχος Παιδείας – Αντιδήμαρχος Τεχνικών )

  • Προδίδει την αξιοπιστία του
  • Δεσμεύεται δημόσια και πολλάκις
  • Αδιαφορεί παντελώς που δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του

και προχωρά κι ένα βήμα παραπέρα !

“ Τιμωρεί “ όποιον δεν συμμορφώνεται.

“ Θα πρέπει να προσέχουν τον τρόπο τους αυτοί που ζητάν “ είπε ο Δήμαρχος στο τελευταίο συμβούλιο…

Για την συντήρηση του Γυμνασίου Λυκείου Αδένδρου ο λόγος..

Ο τρόπος λοιπόν, μετά από πολλές προφορικές οχλήσεις,  ήταν οι Διευθυντές και ο Σύλλογος Γονέων να στείλουν έγγραφα στον Δήμο και στην Κοινότητα, να δώσουν δημοσιότητα στο θέμα  και να παραστούν σε Δημοτικό Συμβούλιο θέτοντας τα προβλήματα του σχολείου που σύμφωνα μάλιστα με φρασεολογία του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου Παιδείας είναι ΣΟΒΑΡΑ και έχουν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Αυτός ήταν ο τρόπος.

Ο τρόπος όμως της Διοίκησης φαίνεται πως είναι άλλος..

Είναι περάστε από το γραφείο μου να σας κάνω την χάρη. Ούτως ή άλλως πρόγραμμα με προτεραιότητες δεν κατατίθεται στο ΔΣ. Όπου θέλει και όταν θέλει η Διοίκηση δίνει προτεραιότητα.

Όποιος ακολουθεί θεσμικό και συντεταγμένο ( με έγγραφα και παρουσία στο ΔΣ ) και όχι παρακλητικό ( και θα σας είμαι υπόχρεος ) τρόπο ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ.

   Το Άδενδρο λοιπόν αυτή την στιγμή είναι “ τιμωρία “… Δεν παρακάλεσε αρκετά αλλά διεκδίκησε. Διεκδίκησε επισκευές για να μην πλημμυρίζουν οι αίθουσες όταν βρέχει. Διεκδίκησε να μην φορούν μπουφάν τα παιδιά μέσα στην αίθουσα όταν φυσάει. Δεν διεκδίκησε αισθητικές παρεμβάσεις καλλωπισμού! Έδωσε όμως και δημοσιότητα στο θέμα…

Η περιβόητη Εργολαβία για συντηρήσεις σχολείων που διαφημίζει αυτή η Διοίκηση, υπογράφτηκε τον Ιούλιο και γίνονται διάφορες εργασίες από τότε σε σχολεία του Δήμου μας. Στο Γυμνάσιο του Αδένδρου που η δημόσια δέσμευση του Δημάρχου ήταν πως θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, δεν ξεκίνησαν καν.

Το Άδενδρο της “ προτεραιότητας “ λοιπόν θα περιμένει.

Θα περιμένει μέχρι να καταλάβει πως ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΚΑΙ  ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΜΑΣΤΕ σε προσωπικό και όχι θεσμικό πλαίσιο είναι το σύνθημα αν θέλουμε να γίνεται η δουλειά μας.

Θα πω για μια ακόμα φορά. Λυπάμαι που στην αρχή της θητείας μας το σύνθημα του Δημάρχου << Με νέο ήθος και νέο ύφος όλοι μαζί μπορούμε >>  το πίστεψα .

Βλαχάκη Μαρία