Της Μαρίζας Τσαμίδα: Ο άνθρωπος των δέκα και μισή δεν είναι ο ίδιος με τον άνθρωπο των έντεκα…

Ο άνθρωπος των δέκα και μισή δεν είναι ο ίδιος με τον άνθρωπο των έντεκα…

Της Μαρίζας Τσαμίδα
22:22. Χρόνος  
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ:  “Ο χρόνος κυλά από το μέλλον στο παρελθόν με την ανθρωπότητα κολλημένη σαν βάρκα στη μέση του ποταμού. Ή μήπως από το παρελθόν προς το μέλλον παρασέρνοντας τη βάρκα με τη ζωή του?”
Ένα ισχυρό ρεύμα μεταφέρει την ανθρωπότητα στο ποτάμι του χρόνου. Ο άνθρωπος είναι προσωρινά φευγαλέος καθώς δεν μπορεί να αντισταθεί στο ρεύμα. Όταν λέμε δέκα και μισή δεν είναι πια δέκα και μισή. Ο άνθρωπος των δέκα και μισή δεν είναι ο ίδιος με τον άνθρωπο των έντεκα.
Loop in time = οι περίοδοι του χρόνου που επαναλαμβάνονται (κύκλοι) και βιώνονται ξανά από τους πρωταγωνιστές πολλές φορές, ελπίζοντας να σπάσουν τον κύκλο της επανάληψης. Εδώ θα ταίριαζε το τραγούδι αυτό νομίζω  [embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=A9Ub-urby8Y[/embedyt]
Γεννιόμαστε και καθώς πλέουμε στον χρόνο με κάθε πρώτη εμπειρία ή συναίσθημα ανοίγουμε κι ένα ντουλάπι που θα γεμίζουμε μεγαλώνοντας και ταξινομώντας ανάλογα. Μόνο που καμιά φορά μπερδεύουμε τα ντουλάπια….ή καλύτερα να μην είχαμε καθόλου ντουλάπια? Πώς θα ήταν αν σπάγαμε αυτά τα χρονοντούλαπα? Μήπως κάπως έτσι θα σπάγαμε και κύκλους που δεν αλλάζουν ?
Fernando Pessoa:  “Μόνο το ρολόι συνεχίζει τον θόρυβο του…
Καημένες ανθρώπινες ψυχές, που βάζετε τα πάντα σε τάξη, που χαράζεται γραμμές από το ένα στο άλλο, που βάζεται πινακίδες με ονόματα στα δέντρα τα απολύτως αληθινά και σχεδιάζεται παράλληλους και μεσημβρινούς πάνω στην ίδια την αθώα γη την τόσο καταπράσινη και ανθισμένη…”
Franz Kafka:” Όποιος φροντίζει μόνο για το μέλλον είναι λιγότερο προσεκτικός από κάποιον που νοιάζεται μόνο για τη στιγμή, γιατί αυτός δεν φροντίζει διόλου για τη στιγμή, παρά μονάχα για τη διάρκειά της…”
 Ίσως το μόνο που έχουμε είναι η στιγμή. Μέσα στην ματαιότητα μας και την ψευδαίσθηση ότι κυριαρχούμε πάνω στον χρόνο, ότι τον χρησιμοποιούμε και διαθέτουμε αναλόγως, η στιγμή να είναι η μόνη μας δύναμη. Και η πιο απαραίτητη…
Αλίκη: Πόσο καιρό διαρκεί το για πάντα;
– Λευκό Κουνέλι: Μερικές φορές, μόνο ένα δευτερόλεπτο. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων….
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=BE9uQAmo3ws[/embedyt]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *