Τοπικό Κουφαλίων:” Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανετράπη μετά τις παρεμβάσεις Δημάρχου “

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να παραθέσουμε αναλυτικά και με υπεύθυνο τρόπο τα γεγονότα και τις ενέργειές μας ως Τοπικό Συμβούλιο προκειμένου να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις της εμποροπανήγυρης 2022.

Αρχικά έγινε μια πρώτη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία και της αντιδημάρχου κ. Κωστοπούλου, για την διαμόρφωση του προγράμματος. Σε αυτή τη συνάντηση υπήρξε η πρόταση του Δημάρχου για την συμμετοχή του καλλιτέχνη κ. Ανδρεάτου όπου εκφράστηκε η επιφύλαξη του Τοπικού Συμβουλίου λόγω της πολύ πρόσφατης εμφάνισής του στα Κουφάλια.. Κλείνοντας αυτή τη συνάντηση καταλήξαμε ότι επρόκειτο να έρθουμε σε επαφή με συλλόγους, φορείς και καλλιτέχνες προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην επόμενη συνάντηση παρουσία του Δημάρχου, της Αντιδημάρχου και του διοργανωτή μουσικών εκδηλώσεων κ. Βελλή, στον οποίο απευθύνθηκε ο Δήμαρχος για πολιτιστικές προτάσεις, υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τον κ. Βελλή και καταθέσαμε κι εμείς τις δικές μας που ήταν οι εξής:

28/8 Κυριακή   Αθλητικός Σύλλογος Αξιός – Πολιτιστικός Σύλλογος Μακεδονία -Συναυλία κκ. Παπαχριστούδη – Δάρρα

 29/8 Δευτέρα  Αθλητικός Σύλλογος Μακεδονική Ασπίδα – Πολιτιστικός Σύλλογος Καβακλή και παραδοσιακή βραδιά με την κ. Μαρίνα Ζωγράφου

30/8 Τρίτη Μουσική βραδιά με το Μπαλκόνι των Αστεριών με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας Αλιστράτης  Σερρών

 31/8 Τετάρτη Εκδήλωση του συλλόγου αντισφαίρισης για τον εορτασμό 30 ετών από την ίδρυσή του

Μετά από συζήτηση καταλήξαμε στο τετραήμερο αυτών των εκδηλώσεων με μόνη εκκρεμότητα να διευκρινισθεί το ακριβές ποσό της συναυλίας και με την προϋπόθεση να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία πληρωμής των συμμετεχόντων.

Ως Τοπικό Συμβούλιο ήρθαμε σε ένα τελικό στάδιο συμφωνίας με όλους τους συμμετέχοντες. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το ποσό το οποίο επρόκειτο να διατεθεί για τις εκδηλώσεις ήταν 7.000€ στο σύνολο , εκ των οποίων 4.000€ ήταν η αμοιβή των μουσικών, 2.500€ η κάλυψη των ηχητικών και 500€ η κάλυψη διαφημιστικού υλικού.

‘Έχοντας γνώση αυτών των ποσών, προγραμματίσαμε να διαθέσουμε 800€ για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης του συλλόγου το ‘Μπαλκόνι των Αστεριών’,  500€ για 5 λαϊκούς οργανοπαίχτες, οι οποίοι θα συνόδευαν τα χορευτικά συγκροτήματα που θα συμμετείχαν, καθώς η κ. Ζωγράφου θα συμμετείχε αφιλοκερδώς, 300€ για την εκδήλωση της αντισφαίρισης, 500€ για το διαφημιστικό υλικό και το υπόλοιπο ποσό για την συναυλία. Το ποσό της συναυλίας αφορούσε τους μουσικούς της ορχήστρας και τον ηχολήπτη συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς τους από Αθήνα, διαμονής και αμοιβής τους , καθώς επίσης και την ηχητική και φωτιστική κάλυψη της συναυλίας και την ενοικίαση πιάνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο καλλιτέχνες κκ. Παπαχριστούδης  και Δάρρα θα συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Για τον επιμερισμό του ποσού, ήταν πλήρως ενήμερη η  αντιδήμαρχος κ. Κωστοπούλου, η οποία είχε έρθει σε επικοινωνία δύο φορές με τον κ.Παπαχριστούδη. Ωστόσο ερήμην του Τοπικού Συμβουλίου και λίγο πριν το διαδικαστικό σκέλος των συμφωνιών, μας ανακοινώθηκε η απόφαση του Δημάρχου για διαφορετική κατανομή του ποσού και τροποποίηση των εκδηλώσεων όπως και των ημερομηνιών του προγράμματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο εκφράσαμε την αντίθεσή μας διότι με τη διαφοροποίηση αυτή δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που είχαμε ήδη συμφωνήσει. Η τελευταία ρήση του Δημάρχου ήταν «θα τα κάνω όλα μόνος μου, θα κάνω ό,τι θέλω εγώ, όπως θέλω εγώ, είμαι ο Δήμαρχος και αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ως εκ τούτου το Τοπικό Συμβούλιο αποκλείστηκε από τη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων και ενημέρωσε όλους τους φορείς και συλλόγους ότι πλέον θα έρχονταν σε επικοινωνία αποκλειστικά με τον Δήμαρχο.

Παρόλα αυτά τη Δευτέρα 22/8 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος αδυνατώντας να οργανώσει πρόγραμμα εκδηλώσεων, κάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο και ζήτησε ξανά την εμπλοκή του στην διαμόρφωση του προγράμματος , γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια και προκειμένου να πραγματοποιηθούν έστω και την τελευταία στιγμή οι εκδηλώσεις ήρθαμε εκ νέου σε επικοινωνία με όλους τους συμμετέχοντες.

Παρά τις ύστατες προσπάθειες και πιέσεις του Τοπικού Συμβουλίου τελικώς υπήρχε άρνηση από την πλευρά τους , λόγω της εμμονικής παρέμβασης και του άστοχου τρόπου διαχείρισης του Δημάρχου σε σχέση με την διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Εν κατακλείδι, το Τοπικό Συμβούλιο είχε οργανώσει πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο ανετράπη πλήρως μετά τις παρεμβάσεις του Δημάρχου. Μετά από όλα αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα  την ευθύνη για την πραγματοποίηση ή μη των εκδηλώσεων την έχει η δημοτική αρχή πλήττοντας σοβαρά ένα σημαντικό θεσμό του τόπου μας