Τοποθετήσεις για την ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος

Επιστολή – Τοποθέτηση για το 1ου Θέμα της ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος 2021

Κ. Πρόεδρε του Δ.Σ:

Αποφύγατε κ. Πρόεδρε εντέχνως την συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα στο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο, με την επιμονή σας για αναβολή, έστω και αν όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης είχαν τοποθετηθεί υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Δεν αδράξατε την ευκαιρία να προκαλέσετε την συζήτηση στο ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ακόμη σας προτάθηκε ΜΟΝΟ να συζητηθεί το Θέμα του Τ.Π. και να ψηφίσουμε σε επόμενο ΔΣ.

Σας επισημάνθηκε, σύμφωνα και με την δήλωση του Δημάρχου, πως επίκειται lockdown, και ΔΕΝ θα έχουμε την ευκαιρία άλλη φορά να συζητήσουμε με φυσική παρουσία για το Τ.Π. και την εναλλακτική μας πρόταση, όμως επιμείνατε στην στείρα σας άποψη περί αναβολής του Θέματος.

Επικαλεστήκατε την μη ενημέρωση «συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων», χωρίς να τολμήσει κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος να στηρίξει την άποψή σας και να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Μας καλείτε σε ΔΣ δια περιφοράς (με mail), ούτε καν με Τηλεδιάσκεψη, και μας ενημερώνετε με εισηγήσεις τόσο της Διοικούσας παράτασης (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ), όσο και της Αντιπολίτευσης ΜΟΛΙΣ χτές το μεσημέρι στις 14:38 …(λίγες ώρες πριν να αρχίσει η ψηφοφορία) , τώρα φαίνεται δεν έχετε αναστολές ως προς την ενημέρωση των συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων.

Είναι φανερό πως επιδιώκατε την αναβολή της δια ζώσης συζήτησης στο ΔΣ πάση θυσία.

Τώρα για την θετική μας θέση στην υπερψήφιση της εναλλακτικής, έχουμε να σας πούμε ..να σας γράψουμε.. (δυστυχώς λόγω της επιλογής σας για ΔΣ δια περιφοράς) και να επαναλάβουμε την πρότασή της παράταξής μας, που έγινε στο Δια ζώσης αναβληθέν ΔΣ, ότι μέσα από ενδεχόμενες τροποιητικές – αναμορφώσεις, μπορούν να βρεθούν συγκλίσεις. Εξάλλου στη διαχειριστική χρονιά του 2020 έχουν γίνει πολλές τροποποιήσεις, στις οποίες είχαμε θετική και εποικοδομητική στάση. Πιστεύω πως ΔΕΝ θα χρειαστούν.

Σας υπενθυμίζουμε πως από Δήλωση του Δημάρχου αλλά και από τα πεπραγμένα της χρονιάς του 2020, έχει διαπιστωθεί πως, δεν μπορεί η διοικούσα παράταξη, να εκτελέσει παρά μόνο, κάτι λιγότερο από το 15% του Τεχνικού Προγράμματος.

Σας συνιστούμε και σας προτρέπουμε να διαβιβάσετε στην διοικούσα παράταξη, την αγωνία μας αλλά και την άποψή μας πως πρέπει να αυξήσει τους ρυθμούς εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος για το 2021, όποιο δημοκρατικά πάρει την απαραίτητη πλειοψηφία, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξ’ άλλου είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στην καλλίτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών μας,

Και ειδικά τώρα που μπαίνουμε στο δεύτερο κύμα του Κορωναιού, με την κρίση να μεγαλώνει, οφείλουμε όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι.

Με εκτίμηση,
Μηντζαρίδης Μηνάς Επικεφαλής Ενεργών Δημοτών
Στεργιάδης Απόστολος Δημοτικός Σύμβουλος
Βλαχάκη Μαρία Δημοτική Σύμβουλος

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Χαλκηδόνας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αίσθημα ευθύνης ψηφίζει αρνητικά και στις δύο προτάσεις τεχνικού προγράμματος του δήμου Χαλκηδόνος για το 2021 που κατατέθηκαν από την διοίκηση και από την αντιπολίτευση.

Η στάση μας αυτή καθορίζεται από τους παρακάτω παράγοντες:

  1. Εξ αρχής είμασταν αντίθετοι με τα ασφυκτικά πλαίσια, οικονομικά και διοικητικά, που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση στην κατάρτιση των τεχνικών προγραμμάτων των δήμων.

Οικονομικά γιατί το ποσόν που διατίθεται έχει μειωθεί παρα πολύ, εντάσεται μέσα στον προϋπολογισμό που πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και οποιαδήποτε πρόταση  για κάποιο πρόσθετο έργο πρέπει να γίνεται συνολικός ανασχηματισμός όλου του τεχνικού προγράμματος και με τη σύφωνη γνώμη της οικονομικής υπηρεσίας.

Διοικητικά  γιατί ενώ το ποσό που διατίθεται κάθε χρόνο είναι μικρό, εν τούτοις όπως αναφέρεται και στις δύο εισηγήσεις των προγραμμάτων που κατατέθηκαν ένα μικρό μέρος του τεχνικού προγράμματος εκτελείται και τα χρήματα μεταφέρονται σαν πλεόνασμα στον επόμενο προύπολογισμό.  Έτσι ενώ η προηγούμενη διοίκηση το 2015 είχε αναλάβει χρεωμένο το δήμο στις εκλογές του 2019 δήλωνε με περηφάνεια ότι δημιούργησε πλεόνασμα 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, και ο νέος  δήμαρχος που δήλωνε ότι όλο το πλεόνασμα θα το έκανε έργα σε λιγότερο από ένα χρονο θητείας του το πηγε στα 10  εκατομμύρια. Η διαφορά τους είναι πως αυτός  δεν καμαρώνει γι΄ αυτό…..

Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσιας  και των υπολοίπων υπηρεσιών του δήμου ενώ αυτές καλούνται να εργαστούν μέσα σε δαιδαλώδεις γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

  1. Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την υποβάθμιση των λειτουργιών του δημοτικού συμβουλίου τόσο για την μεταφορά αρμοδιοτήτων του και την λήψη αποφάσεων από επιτροπές στις οποίες εξ ορισμού την πλειοψηφία έχει ο δήμαρχος, όσο και τα σοβαρά θέματα να συζητιώνται μόνο με τους αρχηγούς των παρατάξεων.

Ετσι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο παρ΄όλο που γνωρίζατε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα γινόταν δια περιφοράς, αποσύρατε από την αρχή το θέμα από την συζήτηση, αρνούμενοι αυτό να γίνει έστω και χωρις να πάρουμε απόφαση. Και όμως ήταν ευκαιρία  για μια καλή ενημέρωση από τυς εισηγητές των δύο προτάσεων…

  1. Δεν ψηφίζουμε επίσης και την εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης που κινείται στην ίδια πολιτική με την διοίκηση και δεν στήριξε με επιχειρήματα τις όποιες αλλαγές έκανε πανω στην πρόταση της διοίκησης.

Για όλα αυτά ψηφίζουμε:

Στο 1ο ΘΕΜΑ     ΟΧΙ  στις δυο προτάσεις .

Στο 2ο και 3ο ΘΕΜΑ   ΝΑΙ

Οι δημοτικοι Σύμβουλοι της Λαίκής Συσπείρωσης

Μαρκίδης Παναγιώτης και Σιδηρόπουλος Σάββας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *