Του Φώτη Ρεγκά:”ΠΑΙΔΕΙΑ….ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ”

A statue of Greek philosopher Socrates is seen outside the Athens Academy November 7, 2011. REUTERS/John Kolesidis (GREECE – Tags: SOCIETY)

ΠΑΙΔΕΙΑ ………..ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

Σε λίγες μέρες πρόκειται να κατατεθεί στη βουλή από το υπουργείο παιδείας ένα νομοσχέδιο σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση το οποίο από τώρα ήδη προκαλεί πολλές και δικαιολογημένες αντιδράσεις. Το συγκεκριμένο υπουργείο 2,5 χρόνια τώρα με αυτή την κυβέρνηση αλλά με διαφορετικούς υπουργούς και αναπληρωτές είναι από τα πιο δραστήρια !!!!!!!! αλλά και αυτό διακατέχεται από εμμονές ιδεολογικού χαρακτήρα και όχι μόνο.

Πρόσφατα το ΣΤΕ άδειασε το υπουργείο για προηγούμενο νόμο σχετικά με την επιλογή των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ επιβάλλει με νέα απόφαση αλλαγές και στην εισαγωγή φοιτητών στα ΑΕΙ ειδικών κατηγοριών. Οι δυο παραπάνω αποφάσεις τι δείχνουν ? Ότι εκεί στο υπουργείο μάλλον στο γόνατο νομοθετούν με μόνο στόχο ότι καλό υπάρχει στην εκπαίδευση να το γκρεμίσουν , να δημιουργήσουν ακόμη μεγάλα προβλήματα στο χώρο και μετά να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να δικαιολογούν τις επιλογές τους.

Τώρα με το νέο νομοσχέδιο βάζουν τους φοιτητές και πάλι στη διοίκηση λες και αυτοί μπαίνουν στα πανεπιστήμια για να ασκούν διοίκηση αδιαφορώντας για την αναστάτωση που θα προκαλέσουν όπως άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν που ίσχυε και πάλι ο νόμος. Μήπως μπορεί ο συμπαθέστατος υπουργός να εξηγήσει στον ελληνικό λαό σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες ισχύει το ανάλογο μέτρο για να του δώσουμε δίκιο?Οι φοιτητές αν ΄΄καίγεται ΄΄ τόσο πολύ ο υπουργός να τους δώσει ρόλο ας επιτρέψει την λειτουργία ενός άτυπου συμβουλίου φοιτητών το οποίο θα έχει μια συνεργασία με το πρυτανικό συμβούλιο για διάφορα θέματα που αφορούν τους φοιτητές αλλά μέχρι εκεί.

Από την άλλη αντί να βελτιώσει το νόμο για το άσυλο τον αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο δίνοντας και πάλι αφορμή για σχόλια περί ΄΄΄μπαχαλάκηδων΄΄ οι οποίοι υποθάλπονται από συγκεκριμένους κύκλους αντί να απομονωθούν μια και καλή.Στην πρωτεύουσα κάθε μέρα γύρω από το πολυτεχνείο καίγονται περιουσίες ,στο πανεπιστήμιο τη Θες/νίκης οι θάνατοι από ναρκωτικά και οι βιαιοπραγίες είναι στην ημερήσια διάταξη η αστυνομία όμως απαγορεύεται να επέμβει.!!!!!!!!

Tελικά μπορεί να πει στον ελληνικό λαό ο υπουργός παιδείας τι εκπαίδευση επιθυμεί για τα παιδιά όλων μας ? Μια εκπαίδευση σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ή μια εκπαίδευση φοιτητών – συνδικαλιστών οι οποίοι θα κάνουν ακόμη περισσότερο κουμάντο στα πανεπιστήμια ,θα ΄΄χτίζουν ΄΄καθηγητές και θα δίνουν ΄΄άσυλο΄΄ στους ΄΄μπαχαλάκηδες΄΄ εις δόξα μιας αριστερής ιδεοληψίας που μάλλον μόνο στη δική μας ψωροκώσταινα επιβιώνει.

Άλλωστε κανείς αριστερός να μην ξεχνά ότι η αριστερά θεωρητικά είναι η ιδεολογία της προόδου και όχι της οπισθοδρόμησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *