Του Γ.Γιαννάκη:Νόμος Παρασκευόπουλου- Η “χαριστική βολή” στην ψυχορραγούσα Ελλάδα

Νόμος Παρασκευόπουλου: Η “χαριστική βολή” στην ψυχορραγούσα Ελλάδα

Του Γ.Γιαννάκη

Ομολογώ, πως δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερο τίτλο για να περιγράψω τις σκέψεις μου για τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου, ένα νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος από την ψήφισή του τον Απρίλιο του 2015 και έπειτα έχει δώσει το δικαίωμα σε περισσότερους από 2.000 καταδικασθέντες για κακουργήματα να αποφυλακιστούν και να συνεχίζουν ελεύθεροι τη ζωή τους με τον κίνδυνο όμως να υποτροπιάσουν να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Θα περίμενε κανείς από μια Ευρωπαϊκή χώρα η οποία ισχυρίζεται ότι θέλει να εξελίσσεται και η οποία οφείλει να υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών της στην ασφάλεια και την ελευθερία, ότι θα το κάνει με νόμους σύγχρονους και προοδευτικούς και όχι αναχρονιστικούς και ξεπερασμένους που μας γυρνάνε σε μια Ελλάδα του χθες.

Θα περίμενε ακόμη κανείς από την Κυβέρνηση μιας χώρας, η οποία χειμάζεται κυρίως λόγω της οικονομικής αλλά και κοινωνικής και ηθικής κρίσης των τελευταίων χρόνων, να στέκεται συμπαραστάτης δίπλα στους πολίτες της και παράλληλα να εργάζεται καθημερινά με υπεύθυνο τρόπο για την εξασφάλιση των συνθηκών ασφάλειας τους, των συνθηκών δηλαδή που θα τους επιτρέπουν να δουλεύουν, να παράγουν και να ευημερούν χωρίς να απειλείται η ζωή τους.

Αντ’ αυτού, το 2015 η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. αδιαφορώντας προκλητικά και υποκινούμενη από την ιδεολογία και την πολιτική της ατζέντα πέρασε από τη Βουλή την πρόταση του κ. Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την θέσπισε νόμο του κράτους. Ο νόμος αυτός καταργεί τις φυλακές τύπου Γ’, που είχε νομοθετήσει η ΝΔ το 2014, επαναφέρει ουσιαστικά τον νόμο του 1999 και δίνει το δικαίωμα σε εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα αλλά και σε καταδικασθέντες για πολιτικές δολοφονίες είτε να αποφυλακίζονται είτε να αιτούνται και να λαμβάνουν άδεια από τις φυλακές σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αποφυλακισθέντων που έκαναν χρήση του εν λόγω νόμου και συνέχισαν την παραβατική τους συμπεριφορά εις βάρος της κοινωνίας και των μελών της.

Ενδεικτικά θα υπενθυμίσω την περίπτωση της ένοπλης ληστείας μετά φόνου που συνέβη στο Παλαιό Φάληρο, το φόνο του ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Ύδρα, το βιασμό και τη δολοφονία της κοπέλας στη Γερμανία από αποφυλακισθέντα που είχε διαφύγει εκεί, την περίπτωση του βαρυποινίτη Στεφανάκου, ο οποίος είχε καταδικασθεί για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες και για συνέργια στην απόδραση του Παλαιοκώστα και αφέθηκε ελεύθερος, τις πρόσφατες περιπτώσεις με τους ληστές που ‘σιδέρωναν’ τα θύματά τους, την περίπτωση της δολοφονίας του δικηγόρου κ. Ζαφειρόπουλου, τη δολοφονία της εφοριακού στα κοιμητήρια Αθηνών και εσχάτως την ανεκδιήγητη απόφαση για τη διήμερη άδεια στον εκτελεστή της 17Ν Κουφοντίνα.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, πόσο πιο χαμηλά να πέσει η εικόνα της χώρας μας, όταν ο στυγνός δολοφόνος Κουφοντίνας που όπλιζε το πιστόλι του, το έστρεφε ενάντια στους ιδεολογικούς τους αντιπάλους και έστελνε στον τάφο αθώους ανθρώπους, αντί να σαπίζει στη φυλακή, λαμβάνει άδεια και έχει υποστηρικτές να τον περιμένουν κατά την έξοδό του από τις φυλακές (σσ μαζί τους ο γιος του Προέδρου της Βουλής, μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και μέλη του Ρουβίκωνα) !

Πόσες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις πρέπει λοιπόν να καταγραφούν στα αστυνομικά ρεπορτάζ για να κατανοήσουμε όλοι ότι ο συγκεκριμένος νόμος κάθε άλλο παρά προς όφελος της πολιτείας και των ευνομούμενων πολιτών της ενεργεί και πρέπει να καταργηθεί;

Η κοινωνία αντιδρά και στέκεται απέναντι σε όσους υπερασπίζονται το συγκεκριμένο νόμο, σε όσους θέλουν να δώσουν τη ‘χαριστική βολή’ στην Ελλάδα μας. Την ίδια στάση κρατάμε όλοι εμείς που αναζητούμε το δικαίωμά μας να ζούμε ελεύθεροι σε μια χώρα με Νόμους και Αρχές υλοποιώντας τα οράματα και τα όνειρά μας για το αύριο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να καταστήσω σαφές, ότι τέτοιες μαύρες σελίδες δεν πρέπει να υπάρξουν ξανά και κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο με την πτώση της σημερινής συγκυβέρνησης.

 

Γεώργιος Ιωαν. Γιαννάκης

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χαλκηδόνος

Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕ.ΑΣ.Μ.

3 comments

 1. κ. Παπαδόπουλε ο φονιάς της 32χρονης αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου. Θα μπορούσε να είχε αποφυλακιστεί με προηγούμενο νόμο αν υπήρχε απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών, που όμως δεν υπήρχε. Αυτά όσον αφορά το αν λέω ανακρίβειες ή όχι. Κατά τ’άλλα σας ευχαριστώ που διαβάζετε τα κείμενα και τις απόψεις μου, ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι. Καλή σας ημέρα! * Εννοείται πως μπορείτε να μου μιλάτε στον ενικό!

 2. Κύριε Γιώργο Γ. Γιαννάκη.
  Λογιστή
  Πρόεδρε
  Σύμβουλε
  Διαβάζω τα κείμενά σου με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί μέσα σε αυτά πιστεύω πώς βλέπω το μέλλον τής πολιτικής ζωής του τόπου μιας και είσαι νέος και στην πολιτική αλλά και στην ηλικία.
  Δυστυχώς όμως βρίσκω μερικές παραλήψεις ή ανακρίβειες σε αυτά που γραφεις. Οπως στο κείμενό σου για την εγκληματικότητα που παρέλειψες να αναφερθεις στη ληστεία πού είχε γίνει δίπλα ακριβώς από το κατάστημα με τα ρούχα. Στο κοσμηματοπωλείο. Ήταν ένοπλη και μάλιστα οι δράστες πυροβολούσαν στο κέντρο των κουφαλιων , δεν πάνε πολλά χρόνια αλλά σίγουρα δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευοπούλου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνηση. Και ανακρίβειες σαν τη σημερινή, ότι ο φονιάς της 32 χρονης αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευοπούλου ενώ δεν είναι αλήθεια.
  Κύριε Γιώργο δεν θα σου ζητήσω να αρχίσεις να βλέπεις με το μονο αριστερό σου μάτι αντί για το δεξί που βλεπεις σήμερα αλλα θα σε παρακαλεσω να βλεπεις και με τα δυο, ισως τοτε δεις τα πράματα πιο καθαρά και πιο τίμια. Σαν νέος άνθρωπος που είσαι.
  Συγχωρα με για τον ενικό.
  Τάκης Παπαδόπουλος
  Εργάτης
  Σε εργοστάσιο
  Στα Κουφαλια.

  • Γιάννης Β.

   Η εγκληματικότητα κ.Τάκη μας δεν έχει ούτε αριστερό μάτι ούτε δεξί.Είναι μια.Εσύ μάλλον είσαι γκαβός όμως.Γιατί στο μασούρι που έκατσες κ έγραψες φαίνεται ότι το τελευταίο που σ ενδιαφέρει είναι η εγκληματικότητα.Προφανώς και σ ενδιαφέρει περισσότερο ο αρθογράφος παρά ο νόμος Παρασκευόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *