Του Γ.Τσαλώνη:Ραντεβού με την ιστορία..

Του Γ.Τσαλώνη:Ραντεβού με την ιστορία..

Το μεγάλο και ίσως μοιραίο λάθος του πρωθυπουργού είναι πως η αλαζονεία και η έπαρση που τον διακατέχει δεν του επέτρεψαν να αντιληφθεί το γεγονός πως ενώ οι Έλληνες δέχθηκαν πολλά και υπέμειναν ακόμη περισσότερα από τον κυβερνητικό του θίασο,δεν είναι διατεθειμένοι να ενδώσουν στην προδοσία της ιστορίας τους.

Ο Αβραάμ Λίνκον είπε πώς μπορείς να ξεγελάς όλους για λίγο καιρό,λίγους για όλο τον καιρό,αλλά όχι όλους όλο τον καιρό!

Οφείλω πάντως να του αναγνωρίσω πως μέχρι τώρα τα κατάφερε πολύ καλά.Ξεκίνησε την θητεία του κλείνοντας τράπεζες,επέβαλε capital controls,μετέτρεψε αντισυνταγματικά το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού σε ΝΑΙ και από το σκίσιμο των μνημονίων,εφάρμοσε ένα ακόμη σκληρότερο για τον λαό.Είναι ο άνθρωπος που παλεύει να διαλύσει την μεσαία τάξη και να δημιουργήσει μια νέα γενιά Ελλήνων,εθισμένων σε επιδόματα.

Φυσικά σ αυτήν την πορεία μεταλλάχθηκε ο ίδιος από ριζοσπάστη,σε σοσιαλιστή και προσφάτως εμφανίζεται επίδοξος ηγέτης της κεντροαριστεράς.

Χρησιμοποίησε ανθρώπους και όταν πια δεν τους είχε ανάγκη τους πετούσε από το βαγόνι της κυβέρνησης ψάχνοντας νέους συμμάχους ώστε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των εξελίξεων.

Η αλήθεια είναι πώς όλα αυτά τα κατάφερε χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις από τον Ελληνικό λαό.Το χάρισμα του αυτό εκτιμήθηκε φυσικά από τους εταίρους μας γι αυτό και τους είναι εξαιρετικά χρήσιμος.

Χρήσιμος για τον τελευταίο του ρόλο:Να λύσει το Σκοπιανό!

Αλήθεια ποιόν ευνοεί αυτή η συμφωνία που επαίρεται ο κ.Τσίπρας;

Οι γείτονες παίρνουν εθνότητα Μακεδονική,γλώσσα Μακεδονική και όσο αναφορά την ονομασία..το Βόρεια Μακεδονία είναι προσχηματικό αφού ήδη ο κ.Ζάεφ και οι υπουργοί του αποκαλούν την χώρα τους Μακεδονία αψηφώντας εκ των προτέρων την συμφωνία.

Η Ελλάδα λοιπόν τι κερδίζει;Προφανώς τίποτα παρά τα φθηνά επιχειρήματα του κ.Τσίπρα.

Βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού είναι το γεγονός πως ήδη το κρατίδιο χαρακτηρίζεται ώς Μακεδονία από 140 χώρες.Από την στιγμή όμως που δεν έχουν αναγνωρισθεί ακόμη από τον Ο.Η.Ε , τo ΝΑΤΟ και την Ε.Ε δεν ισχύει τίποτα.Ένα άλλο επιχείρημα του κ.Τσίπρα για να κυρώσει την συμφωνία είναι πως γίνεται για να προστατευθούμε από την επιθετικότητα της Αλβανίας και της Τουρκίας.Επιχείρημα μάλλον αστείο εκτός κ αν πιστέψουμε ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου έγινε για να προστατεύσει τα σύνορα μας.

Ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση του διαλέγουν να διχάσουν τους Έλληνες για να ενώσουν τους Σκοπιανούς.Η παραδοχή του ονόματος Μακεδονία μόνο διχασμό μπορεί να φέρει και να οδηγήσει τους Έλληνες σε εθνικές,οικονομικές και κοινωνικές περιπέτειες.

Πάντα υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για τη εθνική του κυριαρχία.

Οι Έλληνες κάναμε το καθήκον μας με δύο μεγαλοπρεπή συλλαλητήρια.Την Κυριακη 20/01  θα το κάνουμε για άλλη μια φορά.Το συλλαλητήριο όμως αυτό θα αποτελέσει πλέον δημοψήφισμα καθώς κάθε μια φυσική παρουσία θα είναι και μια αρνητική ψήφος στην ενδοτική αυτή συμφωνία.

Με μια Ελληνική σημαία στο χέρι,ειρηνικά και αποφασιστικά,αφήνοντας κομματικές προτιμήσεις στο σπίτι, καλούμαστε να αποδείξουμε πως η Ελληνική ψυχή παραμένει ατσάλινη,αγέρωχη και αταλάντευτη.

Η ιστορία δεν διδάσκεται.Η ιστορία γράφεται..Και οι Έλληνες ξέρουν να γράφουν ιστορία!

Γιώργος Τσαλώνης
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *