Του Π.Μαρκίδη:Σε παρωδία κατέληξε τελικά το πρώτο δημοτικό συμβούλιο

Γράφει ο Πάνος Μαρκίδης

Σε παρωδία κατέληξε τελικά το πρώτο δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Χαλκηδόνος. Κάποιοι θέλουν να συνεχιστεί το κλίμα πόλωσης και αντιπαλότητας μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων κατεβάζοντας το επίπεδο της συνεδρίασης σε απίστευτα χαμηλό επίπεδο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταγγείλει προεκλογικά, και κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης τις προσπάθειες αυτές που αποπροσανατολίζουν τους δημότες από το να διεκδικήσουν λύσεις για τα πραγματικά τους προβλήματα.
Αντί να συζητάμε για τα΄θέματα της ημερήσιας διάταξης, καταλήξαμε να συζητάμε επί δύο ώρες γιατί ο αντιδήμαρχος καθαριότητας πήρε κάδους από τα νεκραταφεία των Κουφαλίων και τους πήγε στη δημοτική ενότητα του Αγίου Αθανασίου ικανοποιώντας το αίσθημα αδικίας των συγχωριανών του απέναντι στα Κουφάλια που σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος καλλιέργησε.
Κανένας όμως δεν καταδίκασε την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδηγούν τους δήμους να λειτουργούν με δικά τους έσοδα, με κακοπληρωμένους συμβασιούχους που το μεροκάματό τους ίσα που φτάνει για την φιλοξενία μιας ημέρας δύο αδέσποτων σκύλων.
Και για απόδειξη αυτού μεταξύ των τιμολογίων που εγκρίθηκαν για πληρωμή ήταν και δύο τιμολόγια συνολικού ποσού 9500 ευρώ σε ιδιώτη που έχει υπογράψει σύμβαση με το δήμο για να μαζεύει τα αδέσποτα χρεώνοντας για την κάθε μέρα φιλοξενίας του σκύλου οκτώ ευρώ, δηλαδή 240 ευρώ το μήνα, η για δύο σκύλους 480 ευρώ, όσο δηλ. και ο μισθός του εργαζόμενου.
Ούτε σκυλίσια ζωή λοιπόν δεν μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι που δουλεύει μόνο ο ένας από τους δύο. Αν μάλιστα για….. κακή τους τύχη έχουν και παιδιά……
Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που δεν ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση τα δύο τιμολόγια και όχι γιατί δεν θέλουμε να έχουν και τα αδέσποτα την φροντίδα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *