Του Π.Βαρδουκέλη:Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες…

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ…..

Κοντεύουν τρία χρόνια από τη μέρα που η διοίκηση Αναγνωστόπουλου ως νέα? εποχή της αυτοδιοίκησης ανέλαβε μετά κλάδων και βαΐων τις τύχες του δήμου Χαλκηδόνος.

Τρία χρόνια …και  μάλλον ήρθε η ώρα  ο συν-δήμαρχος κος Βαϊνάς να ξανά  απευθυνθεί αλλά και να ξανά συστηθεί στη κοινωνία και πολύ περισσότερο στους ψηφοφόρους και υποστηρικτές του.

Γράφει ο Παναγιώτης Βαρδουκέλης

Βλέπετε δεν μπορεί κάποιος να παραβλέψει και να ξεχάσει ότι ξεκίνησε ως υποψήφιος δήμαρχος με δικό του συνδυασμό και υποψηφίους (ΝΕΑ ΑΡΧΗ), και  κατέληξε να είναι ένα νέο είδος ¨παραγκωνισμένου πολιτικού συνέταιρου¨ του σημερινού δημάρχου και σε ευθεία αντίθεση με την  περιβόητη προεκλογική γραπτή συμφωνία  με τον Αναγνωστόπουλο  που άλλα άφηνε να εννοηθούν…Θυμίζω το συγκεκριμένο απόσπασμα της συμφωνίας

(…Χωρίς αναστολές κατανέμουμε ρόλους και θέσεις ευθύνης από τη θέση του δημάρχου, αντιδημάρχων, προέδρων και ειδικών θέσεων και προχωράμε στην μάχη των εκλογών με υποψήφιο δήμαρχο τον κο Σταύρο Αναγνωστόπουλο…..)

  ¨…από την θέση του δημάρχου…¨ 

Άφηνε λοιπόν το κείμενο ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι κάποια στιγμή μέσα στη τετραετία  και αυτός δήμαρχος ( και ως «μάρτυρας» του «αρραβώνα», επιβεβαιώνω πως  το κείμενο της συμφωνίας γράφτηκε κατά απαίτησή του με τέτοιο τρόπο ώστε αυτή η προοπτική να αιωρείται) …Αστείο μεν αλλά αληθινό δε. Τόσο αληθινό που πολλοί συντοπίτες του από την δημοτική ενότητα Χαλκηδόνας αλλά και προσωπικοί υποστηρικτές του «έφαγαν» το παραμύθι και ψήφισαν οριζόντια τον κο Βαίνά όχι απλά ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, αλλά και ως μελλοντικό δήμαρχο εντός της τετραετίας….

Πιστέψανε βλέπετε σε αυτό το χαρτί  της συμφωνίας που κουβαλούσε μαζί του παντού  και το επιδείκνυε  επιλεκτικά, ¨μυστικά¨ και «εχέμυθα» , «ταΐζοντας» τους  συντοπίτες του τοπικισμό και ελπίδες για μοιρασμένη δημαρχία…. για ένα δήμαρχο από τη Χαλκηδόνα…

Όλα αυτά βέβαια  προεκλογικά, γιατί μετεκλογικά αυτός ο  σιωπηλός στα δημοτικά συμβούλια  ως αντιδήμαρχος, ξέχασε…

Ξέχασε, γιατί καπάρωσε για μια τετραετία τη  θέση του αντιδημάρχου, τσίμπησε και μια θέση γραμματέα στην Αναπτυξιακή Εταιρία Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) !  και όλα καλά…έτσι νομίζει τουλάχιστον…

Η προεκλογική συμφωνία (αν και γραπτή) ξεχάστηκε στο συρτάρι….Τα μεγάλα λόγια ξεθώριασαν…..Οι υποσχέσεις χάθηκαν…

Τρία χρόνια μετά  η παρουσία του στο δήμο δε θυμίζει σε τίποτα τον πολλά υποσχόμενο υποψήφιο δήμαρχο Βαϊνά (αν εξαιρέσει βέβαια κάποιος τις επιτηδευμένες ναρκιστικές αναρτήσεις του στο FB )…Τρία χρόνια και κάτι θεσούλες, αποδείχτηκαν αρκετά για να διολισθήσει από διεκδικητής της δημαρχίας και συν-δήμαρχος,  σε  απλό  αντιδήμαρχο και τέταρτο στην ιεραρχία του δημάρχου (τους Νο 2 και Νο 3  ψάξτε τις εσείς)..

‘Όλα καλά λοιπόν ……ίσως έτσι έπρεπε να κάνει για να συνεχίσει να επιβιώνει και πολιτικά … Βλέπετε υπάρχει και η άποψη πως ο λαουτζίκος  ξεχνάει εύκολα  και δίνει συγχώρεση….Κυρίως όταν πρόκειται για παραμύθια με κακομαθημένους ¨πράσινους γαλαζοαίματους  πρίγκιπες¨ που  αναγκάζονται από την σκληρή πραγματικότητα να κάνουν τις ¨εκπτώσεις¨ τους,

Στη περίπτωση αυτή βέβαια μιλάμε για γενικό «ξεπούλημα», αλλά τι να κάνεις ; Τα έχει αυτά η ζωή. Κυρίως για αυτούς που ζουν τη ζωή τους με τετραετίες και πρεσβεύουν το ¨σώζω εαυτό σωθήτω¨ χρησιμοποιώντας  ανθρώπους και  συνειδήσεις  για να το πετύχουν….

Σήμερα, ανασυντάσσεται, προσπαθεί να δημιουργήσει ξανά ομάδα για να είναι έτοιμος στις εκλογές έτσι ώστε να κάνει προφανώς άλλη μια συμφωνία. Φυσικά όχι απαραίτητα με τον   Αναγνωστόπουλο, αλλά με όποιον φανεί στο τέλος της προεκλογικής κούρσας ότι έχει την δυναμική…..ή με όποιον αποφασίσει ο μέντορας του (ο οποίος έχει βάλει εδώ και πολύ καιρό και φυσικά πάντα προς το παρόν, στην μαύρη λίστα τον δήμαρχο)

Πάντως είναι σημειολογικό το όνομα του συνδυασμού του καθώς  φαίνεται πως είχε προφητικό περιεχόμενο…¨ΝΕΑ ΑΡΧΗ¨ …ναι, ακριβώς, νέα αρχή  κε Βαϊνά αλλά όπως έγινε πλέον φανερό, μόνο για εσένα, οι πολίτες του δήμου και κυρίως της Χαλκηδόνας μπορούν να περιμένουν ….και θα περιμένουν…. αλλά  όσο περιμένουν γράφουν και το τέλος του παραμυθιού…

Ένα τέλος που ορίζει πως  αυτή τη φορά επειδή ο πρίγκιπας  έζησε καλά χωρίς να ζήσουμε εμείς καλύτερα ως πολίτες αυτού του τόπου, θα καθαιρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες και θα οδηγηθεί  στην δίνη της πραγματικής ζωής, σε μια νέα πραγματικότητα,  σε μια  σκληρή ¨ΝΕΑ ΑΡΧΗ¨……..