Του Π.Βαρδουκέλη:«O πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» ….

Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ..

Οι αρχές και οι ιδέες στη ζωή υπηρετούνται πάνω από όλα με αξιοπρέπεια .

Δεν σας εκφράζει ή βγήκε ψεύτικο αυτό που υποστηρίξατε;   Μπορείτε να φύγετε από την παράταξή σας.

Γράφει ο Παναγιώτης Βαρδουκέλης 

Να ανεξαρτητοποιηθείτε ναι, αλλά με σοβαρότητα, με προσωπική συνέπεια , με σεβασμό στους ανθρώπους που σας ψήφισαν.  Τραβήξτε τον δικό σας δρόμο και πολεμήστε από το δικό σας μετερίζι αυτό που αποδείχτηκε για εσάς λάθος ή λίγο. Δικαιώστε τον εαυτό σας με προσωπικό αγώνα και σταθερές θέσεις.

 

Μην τον «ξεπουλάτε» για μια θέση εξουσίας.

Γιατί όταν  η όποια αντίθεση με τις παρατάξεις με τις οποίες έχετε εκλεγεί,  μετατρέπεται σε  αντικείμενο συναλλαγής, δεν μπορεί  να πειστεί κανένας ότι δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής  ματαιοδοξίας και αμοραλισμού που στα δύσκολα αφήνει έκθετους όλους αυτούς που σας πίστεψαν και κυρίως όλους όσους  σας βοήθησαν να είστε αυτό που «πουλάτε» σήμερα.

Δεν μπορεί να πειστεί κανένας  γιατί είναι ξεκάθαρο πως μόλις βρέθηκε  «αγοραστής» για τα προνόμια που σας δάνεισε ο λαός και οι φίλοι σας,  εσείς τα εξαργυρώσατε.

Δεν μπορεί να πειστεί κανένας γιατί είναι ξεκάθαρο πως «αγοραστής» και «πωλητές» μετατρέπετε την τοπική πολιτική σκηνή σε πεδίο  εμπορικής συναλλαγής σε τιμή μάλιστα ευκαιρίας.

Δεν μπορεί να πειστεί κανένας γιατί στην πράξη φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ανεξαρτητοποίησή σας δεν ήταν μια πολιτική πράξη που έγινε για πραγματικούς λόγους  αλλά έγινε έτσι ώστε με αυτήν όχημα, να εξασφαλίσετε κάποια ψίχουλα εξουσίας που γενναιόδωρα σας πέταξε ο ¨αντίπαλος¨ μέχρι «χθες» δήμαρχος …

Από την άλλη μεριά, γίνεται πλέον φανερό πως η  αγωνία του δημάρχου για το μέλλον του, η πολιτική μοναξιά  και η απόγνωση, τον οδηγούν για ακόμη μία φορά σε τραγικά λάθη και σε ένα πολιτικό κατήφορο που μάλλον δεν έχει τέλος. Τα λίγα υπογεγραμμένα πολιτικά γραμμάτια που υπογράφτηκαν  με παλαιότερα ΝΑΙ ή με πρόσφατα ΠΑΡΩΝ στα δημοτικά συμβούλια (όπως στο θέμα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου για τις επιχώσεις- απορρίψεις στο αγρόκτημα της Δ.Κ Γέφυρας) από τους   «ανεξάρτητους», έσπευσε να τα ξοφλήσει με μία έμμισθη αντιδημαρχία  και με μία άμισθη (όσο για το τελευταίο, θα το δούμε εν καιρώ, βλέπε ¨ΔΙΑΥΓΕΙΑ¨).

Προσπαθώντας απελπισμένα να βρει νέους ¨σύμμαχους¨ για να συμπληρώσει τη δημοτική του ομάδα που εδώ και καιρό παρουσιάζει εικόνα  διάλυσης, απλά επιβεβαιώνει την εν γένη αδυναμία του να ασκήσει διοίκηση. Επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το λίγο που  χαρακτηρίζει αυτόν και τους συνεργάτες του.

Πρέπει όμως και εμείς από την πλευρά μας, κάποτε να αποφασίσουμε και να  τελειώνουμε με αυτές τις αστείες πολιτικές συμπεριφορές που πέραν όλων των άλλων, προσβάλλουν και τη νοημοσύνη μας.. Οφείλουμε να δώσουμε τέλος στην εμπορευματοποίηση και τον ευτελισμό της τοπικής πολιτικής από τους συγκεκριμένους εκπροσώπους του λαού.

Κανείς και για κανένα λόγο, δεν μπορεί να ξεπουλάει και να εξαργυρώνει τους ψήφους των πολιτών, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα χρήματα των ίδιων των πολιτών.

  Η πολιτική ηθική επιβάλλει ελάχιστους κώδικες τιμής. Δεν μπορεί να μετατρέπεται  σε δημιουργική λογιστική προς όφελος προσωπικών επιδιώξεων και ματαιοδοξίας.

Όσοι επιλέγουν τον εαυτό τους καλό είναι να το ξανασκεφτούν.

Οι πολίτες αυτού του τόπου το έχουν κάνει ήδη. Και μαντέψτε, σας έχουν ήδη κατατάξει ..  

Υ.Γ 1 .Όπως και να έχει βρήκα πάλι έναν λόγο να θυμηθώ για μία ακόμη ημέρα την μητέρα μου ( μία αξιοπρεπή και γενναία γυναίκα – πραγματική αγωνίστρια  της ζωής μέχρι το τέλος )  που μου  έλεγε πάντα σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις …

«ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» ….