Του Π.Βαρδουκέλη:ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ  ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ..

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ  ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ..

Όπως εξελίσσεται η δημαρχία Αναγνωστόπουλου θα μπορούσε να πει κάποιος πως αν ήταν άλλος στη θέση του θα τα είχε παρατήσει ήδη. Όμως αυτός μη αντιλαμβανόμενος μάλλον το μέγεθος της δυσαρέσκειας που επικρατεί στις δημοτικές κοινότητες του δήμου, εξακολουθεί να προσπαθεί να σώσει ότι δεν σώζεται αρνούμενος να δει την πραγματικότητα και τις τραγικές ελλείψεις του. Ξεκίνησε λοιπόν τις εκπτώσεις και τις κολοτούμπες κόντρα σε κάθε λογική και χωρίς φυσικά κανένα ίχνος ντροπής και πολιτικής ηθικής δίνοντας  τα «ρέστα» του σε μία ύστατη προσπάθεια σωτηρίας του.

Γράφει ο Παναγιώτης Βαρδουκέλης

Γι΄ αυτό  και έχει ξεκινήσει αυτήν την (ο θεός να την κάνει) εκστρατεία  προσωπικής ανάδειξης κυρίως στο fb και σε χαμηλής εμβέλειας ηλεκτρονικά, και ραδιοφωνικά μέσα και τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, όπου ωραιοποιεί την κατάσταση, ευλογεί τα ανύπαρκτα γένια του και  θέτει εαυτόν ως φαβορί για τις επόμενες εκλογές (τραγικό) πουλώντας  φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που  μοιράζει απλόχερα καρέκλες αντιδημαρχίας  σε «ανεξάρτητους» -«εξαρτημένους» συμβούλους.

Γιατί πίστεψε,  λανθασμένα βεβαίως, πως με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να  βάλει στο «τσεπάκι του» τον κο Σαραφίδη  και να διαλύσει την ομάδα του  και συνολικά τον συνδυασμό  ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Όμως ο κος Σαραφίδης συνεχίζει να δηλώνει δημόσια – τουλάχιστον προς το παρόν- ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος…

Γιατί θεώρησε  πλανεμένος από την αναχρονιστική και flat πολιτική του σκέψη, πως  αυτή την φορά θα λάβει μία δυναμική στήριξη από το κόμμα της ΝΔ (τον κο Κώστα Ηλιάδη τον ρώτησε άραγε;;😉) καθώς ο κος Οκλαλιώτης που ήταν απέναντί του στις προηγούμενες εκλογές, ήταν και τότε!! και είναι και σήμερα!! πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης της Ν.Δ.

 Βασισμένος λοιπόν  στην χαμηλή προσωπική του δυνατότητα για πολιτικό σχεδιασμό, σε ξεπερασμένες πρακτικές και κομματικά φέουδα ζητιανεύει και παζαρεύει με ανταλλάγματα την κομματική στήριξη της ΝΔ την  ίδια στιγμή,  που οι περισσότεροι εκλεγμένοι της δημοτικής του ομάδας – που υπήρξαν οι κύριοι «πυλώνες» της νίκης του στις περασμένες εκλογές –  και 5 από τους 6 σημερινούς  αντιδημάρχους του,  προέρχονται και είναι ενεργά μέλη  του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ!!!

Παράλληλα προσπαθεί  να δημιουργήσει τις συνθήκες έτσι ώστε το τοπικιστικό παραλήρημα των περασμένων εκλογών (εδώ έρχεται η αντιδημαρχία Διαμαντή – Αγχίαλος) να συνεχίσει να υφίσταται για να επαναχρησιμοποιηθεί επικαιροποιημένο και με εξαπτέρυγα αυτή την φορά τους πρώην αντιπάλους του Α.Οκλαλιώτη και Α.Αραμπατζή και των τσιρακιών τους.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι  στις περασμένες εκλογές ο τέως δήμαρχος Α.Αθανασίου ήταν πολιτικά απέναντί του στηρίζοντας τον κο Σαραφίδη  (με αποτέλεσμα να  «εκτεθεί» τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, σκληρά στην κοινωνία του Αγίου Αθανασίου)

Σήμερα όμως ως κουμπάρος, προσωπικός φίλος και πολιτικός «προστάτης» επί σειρά ετών του κου Οκλαλιώτη μένει πολιτικά εκτεθειμένος, ηθικά εγκλωβισμένος  και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην σιωπή και στην πολιτική εξαφάνιση του ονόματός του….

Κάτι εντελώς αυτοκαταστροφικό για τον ίδιο και ιδιαιτέρως λυπηρό για πολλούς…..εκτός…. Εκτός αν  ο κος Αραμπατζής ανατρέψει την πρώτη αυτή εντύπωση και την φημολογία για κρυφή συμφωνία με τον Αναγνωστόπουλο για τη θέση του επόμενου γενικού γραμματέα του δήμου… , δηλώνοντας εκ νέου υποψηφιότητα για δήμαρχος…. 

Γλύφοντας λοιπόν εκεί που έφτυναν,  νυν και πρώην δήμαρχοι, κομματικοί εκπρόσωποι και παρατρεχάμενοι, τα παίζουν όλα για όλα.

Άλλοι για να διασωθούν, και άλλοι για μια καρέκλα.

Προσπαθώντας βέβαια παράλληλα στο βωμό της προσωπικής τους ματαιοδοξίας και σωτηρίας να στείλουν στην πυρά  ανθρώπους, προσωπικότητες και φωνές  που τους «ενοχλούν».

Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς  στη σύγχρονη πολιτική ο  ρόλος της προσωπικότητας έχει ξεκαθαριστεί.

Σήμερα ο πολίτης ΞΕΡΕΙ , ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ και οι κάθε λογής επικοινωνιακές φουσκίτσες και πολιτικές «συναλλαγές»  που προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, και να διασώσουν πολιτικά «πνιγμένους» μόνο γέλιο του προκαλούν.

Η κοινωνία του δήμου μας  δεν έχει ανάγκη και κυρίως ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ άλλους «πεφωτισμένους» άνευρους, εγωπαθείς. Από «παιδάρια» ,όπως χαρακτήριζε ο αείμνηστος Θ.Γεροδήμος ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στον Δ. Αγίου Αθανασίου, τον σημερινό δήμαρχο Αναγνωστόπουλο.( κάτι που όλος περιέργως μου θύμισε πρόσφατα χαμογελώντας μάλιστα!!, ο τότε δήμαρχος κος Α.Αραμπατζής!!!)

Δεν ΑΝΤΕΧΕΙ άλλους ¨σκοτεινούς¨ τύπους που αγνοούν επιδεικτικά τον λαό και ¨δουλεύουν¨ μόνο για τον εαυτούλη τους.

 Μια τοπική δημοκρατία έχει ανάγκη από αλήθεια από όραμα από πράξεις. Από  κινητοποίηση της κοινωνίας,  συμμετοχή , αγώνα για μια καλύτερη ζωή.   Όταν είσαι δήμαρχος πρέπει να είσαι αποφασισμένος πρώτα και πάνω από όλα να αλλάξεις τις ζωές των συνανθρώπων σου προς το καλύτερο.

Τότε μπορείς να πεις ότι έχεις πετύχει.

 Εμείς εδώ στο δήμο Χαλκηδόνος, έχουμε γίνει εδώ και χρόνια θιασώτες ανθρώπων που από τη θέση του δημάρχου αλλά και των θέσεων ευθύνης έχουν αλλάξει προς το καλύτερο μόνο τις δικές τους ζωές.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους με ευπρέπεια, με εντιμότητα, με αγάπη για τον τόπο και τους πολίτες, με καθαρή αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής τους.

Θα πρέπει να μάθουμε επιτέλους ότι το βασικότερο στοιχείο  στην επιλογή ενός δημάρχου ή  ενός εκπροσώπου μας στη τοπική πολιτική θα πρέπει να είναι η προσωπικότητα του. 

Μόνο τότε η πολιτική πράξη ως επιλογή μπορεί να μετατραπεί  σε δύναμη  έμπνευσης που με ξεκάθαρους στρατηγικούς στόχους, θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο και στους συμπολίτες μας.

Διαφορετικά, αυτός ο δήμος  των «λουδοβίκειων λογικών» που βιώνουμε εδώ και χρόνια, δεν έχει μέλλον.

Θα συνεχίζει να βαδίζει στον ίδιο χλωμό δρόμο της μετριότητας, να μένει ουραγός, να χορεύει σε ένα ατελείωτο και ανατροφοδοτούμενο κάθε τέσσερα χρόνια χορό του Ζαλόγγου παρασέρνοντας στον γκρεμό τα χωριά μας και τις ζωές μας.