Του Π.Βαρδουκέλη: Τρία διαζύγια-Δύο γάμοι και μια κηδεία

ΤΡΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ-ΔΥΟ ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ…..

Μέρες «δόξας» διανύει η δημαρχιακή κουστωδία δημάρχου και αντιδημάρχων που έκοψαν την βασιλόπιτά τους 12 Φεβρουαρίου !! με διάχυτη την αγωνία τους για το αν θα συγκεντρώσουν επαρκή  για τις εντυπώσεις κόσμο, ενώ παράλληλα  δεν έχουν αφήσει κοπή για κοπή βασιλόπιτας, δεν έχουν αφήσει καμία επισκευή σοβάδων χωρίς φωτογραφία,  δεν έχουν αφήσει πολιτική εκδήλωση βουλευτών που να μην παραστούν…

Γράφει ο Παναγιώτης Βαρδουκέλης

Μετά από τρία διαζύγια (ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΚΟΚΚΙΝΙΔΟΥΑΝΕΣΤΙΔΗ) και δύο γάμους (ΟΚΛΑΛΙΩΤΗ ΤΟΥ ΑΜΙΣΘΟΥ ΓΕΦΥΡΙΩΤΗ και ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΤΟΥ ΕΜΙΣΘΟΥ ΑΓΧΙΑΛΟΥ) ο Αναγνωστόπουλος μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας περιφέρεται  στα κομματικά πανηγυράκια μήπως και σωθεί από την απαξίωση και την ήττα.

Περιφερόμενος γητευτής των καφενείων, εν μέσω προεκλογικής περιόδου της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής  όλων !! των υποψήφιων  βουλευτών- κυρίως της παράταξης στην οποία υποτίθεται ότι ανήκει (ΝΔ ) –  και φυσικά ευελπιστεί ως ανταπόδοση να είναι ο «σιωπηλός» εκλεκτός του κόμματος στις δημοτικές εκλογές.

Βέβαια μέσα στην αγωνία του δεν μπορεί να αναγνωρίσει πως μετά τις εθνικές εκλογές η πραγματικότητα θα είναι σκληρή γι αυτόν καθώς όσοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ εκλεγούν θα κρατήσουν ισορροπίες και θα  ξεχάσουν υποσχέσεις και «συμφωνίες»  (όπως άλλωστε συνηθίζουν) και όσοι δεν εκλεγούν,  θα του χρεώσουν κομμάτι της αποτυχίας τους….

 Σε θολά νερά λοιπόν ο δήμαρχος με την δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντί του, με τους μισούς και παραπάνω  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του από το 2019 να μην θέλουν ούτε να τον δουν, κάνει μια ύστατη προσπάθεια να σταθεί στα πόδια του μήπως και μπορέσει να ξεκινήσει να «χτίζει» ψηφοδέλτιο.

Και είναι τόση η αγωνία του, που  9 μήνες πριν τις εκλογές χρησιμοποιεί ανορθόδοξους,  εκτός political correct τρόπους για να πιέσει πρώην υποψηφίους του έτσι ώστε να μη κατεβούν υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς. Φανταστείτε τι θα κάνει αυτός και οι «νέοι» άμισθοι κομματάρχες  συνέταιροί του όταν θα πιέζονται από  τον χρόνο και δεν θα μπορούν να «στήσουν» ψηφοδέλτιο…..

 Ένα ψηφοδέλτιο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στηρίξει πάλι όπως το 2019, στον πυλώνα του τοπικισμού και της ρητορικής περί ευνοημένης έδρας και απαξιωμένης περιφέρειας, ούτε στους  ΒΑΙΝΑ – ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΑΤΖΑΡΑΚΙΔΗ (τα παιδιά του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ), καθώς οι δύο πρώτοι, σήμερα, μετά από 4 χρόνια ελλειμματικής και άχρωμης διοίκησης αλλά  και φθοράς λόγω εξουσίας, φαίνονται αδύναμοι και κυρίως  απαξιωμένοι πολιτικά από το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας και των πολιτών του δήμου, ενώ ο τρίτος, ανεβαίνει πολιτική κλίμακα και  θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στην Β΄Θεσσαλονίκης.

Σήμερα λοιπόν φαίνεται σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να συγκεντρώσει δίπλα του τον μεγάλο αριθμό  υποψηφίων που χρειάζεται, ακόμη και στην περίπτωση που η  ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ του ΣΑΡΑΦΙΔΗ του απλώσει για μια ακόμη φορά το χέρι σε συνεργασία (φανερή ή κρυφή)   (όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο).

Ήδη είναι πολλές οι φωνές που  θέλουν τον ΣΑΡΑΦΙΔΗ να κινείται ως υποψήφιος δήμαρχος μόνο και μόνο ως εν δυνάμει  ¨λαγός¨ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ….

Όμως…. μια τέτοια κίνηση υποκρύπτει αρνητική δυναμική, και αν γίνει πράξη, θα  αποτελέσει και την οριστική πολιτική ταφόπλακα και των δύο, για διαφορετικούς για τον καθένα λόγους.

Άλλωστε αυτό  περιμένουν στην γωνία οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι τρίβοντας από τώρα τα χέρια τους ….

Το σίγουρο είναι πως ο ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ παρόλη την εκκωφαντική σιωπή του,  δεν ξεχνάει την «προδοσία»  ΟΚΛΑΛΙΩΤΗ και αυτό είναι ένα πολιτικό «γραμμάτιο» που θα βρει τον τρόπο αργά ή γρήγορα, να το «πληρωθεί».

Καθώς είναι αποδεδειγμένο διαχρονικά πως σε σχέση με τον δήμαρχο και τα πολιτικά «σαΐνια» του,  ο ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ είναι  παρασάγγας καλύτερος «χειριστής» της πολιτικής και έχει ισχυρό «ένστικτο» πολιτικής επιβίωσης και αυτοδιάθεσης. Και αυτό από μόνο του ίσως έχει την αξία του στις μελλοντικές εξελίξεις…

Δηλαδή δεν θα ήταν περίεργο αν μεσοπρόθεσμα αντί να «καταπιεί» ως «λαγό» του πολιτικά ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΣΑΡΑΦΙΔΗ  εξοφλώντας του το γραμμάτιο με μία θέση γενικού γραμματέα, τελικά, να «εξαφανίσει» πολιτικά ο ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ τον ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ στέλνοντάς τον σπίτι του…..

Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα ,  μετά από τρία πολιτικά διαζύγια και δύο πολιτικούς γάμους της παράταξης ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς εκτιμώντας σήμερα την κατάσταση, είναι και μία πολιτική κηδεία…..Γιατί πέρα όλων των άλλων,  οι δήμαρχοι καταξιώνονται από την ποσότητα και την ποιότητα των έργων και των παρεμβάσεων προς όφελος των πολιτών και όχι από την ποσότητα των φωτογραφιών που αναρτούν στο διαδίκτυο…

Σημ :Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον δικτυακό τόπο του e-koufalia.gr  εκφράζουν την άποψη των δημιουργών τους και όχι κατ’ ανάγκη την άποψη της ιστοσελίδας.