Του Σ.Αναγνωστόπουλου:2019 – Έτος Εκλογών – Έτος Αλλαγών

Του Σ.Αναγνωστόπουλου:2019 – ΕΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΕΤΟΣ ΑΛΛΑΓΩΝ

Διανύοντας ήδη τις πρώτες ημέρες του νέου έτους θα ήθελα πριν ξεκινήσω την παράθεση ορισμένων σκέψεων μου, να ευχηθώ αρχικά σ’ όλο τον κόσμο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, ευτυχία, δύναμη και αισιοδοξία. Για το Δήμο μας και τους κατοίκους του να ευχηθώ το έτος 2019 να είναι η χρονιά που θα ξεκινήσει η πραγματική αναγέννηση του τόπου μας.

Φίλες & φίλοι,

Η χρονιά που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη κρίσιμη τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς εντός του έτους θα διεξαχθούν Εθνικές εκλογές, Ευρωεκλογές και εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επομένως είναι η χρονιά, που με τις επιλογές μας, θα καθορίσουμε το μέλλον μας για τα επόμενα χρόνια. Σε ότι αφορά δε τις τοπικές εκλογές, έχουν ιδιαίτερη σημασία εφόσον θα διεξαχθούν με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, που προβλέπει εφαρμογή της απλής αναλογικής (οπότε θα έχουμε κατάργηση των υπερπλειοψηφιών), αλλά και διευρυμένες αρμοδιότητες των τοπικών αρχών (οπότε και αυξημένα καθήκοντα και ευθύνες), σε μια δύσκολη κοινωνικο-οικονομική και πολιτική συγκυρία.

Το περιβάλλον λοιπόν που θα κινηθεί η νέα τοπική αρχή και ο τρόπος λειτουργίας της, μπορεί επιγραμματικά, να σκιαγραφηθεί ως εξής:

Σκοπός της νέας διοίκησης πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ευρύτερης και πολυσυλλεκτικής συμμαχίας δυνάμεων, ο συγκερασμός των αντιθέτων απόψεων και η προαγωγή των συμφερόντων του συνόλου της κοινωνίας, δίχως εκπτώσεις ή υποχωρήσεις για όσα θα έχει δεσμευθεί.

Ο νέος δήμαρχος τηρώντας την αρχή της χρηστής διοίκησης, θα κληθεί να αποδείξει πως απέχει από παλιές νοοτροπίες και πρακτικές και να επιτύχει την αποδοχή των αποφάσεών του από το σύνολο των πολιτών, ανακτώντας τη χαμένη τους εμπιστοσύνη προς την αυτοδιοίκηση και καθιστώντας τους ενεργούς συμμέτοχους στη διακυβέρνηση του τόπου.

Ο νέος επικεφαλής αξιοποιώντας όλο το έμψυχο δυναμικό και έχοντας ισχυρή φωνή και παρέμβαση προς την κεντρική εξουσία και προς ευρωπαϊκούς φορείς, πρέπει να ξεπεράσει το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο και δράση, προκειμένου να πετύχει την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Φίλες & φίλοι,

Η επίτευξη των ανωτέρω εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ποιότητα των προσώπων που θα στελεχώσουν την αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό λοιπόν ήρθε η ώρα, που όλοι μαζί, ανεξαρτήτως καταγωγής, ανεξαρτήτως πολιτικής προελεύσεως, ανεξαρτήτως ποια δημοτική παράταξη επιλέξαμε ή υπηρετήσαμε στο παρελθόν, να διαμορφώσουμε εκείνη τη συνισταμένη δυνάμεων που θα αποτελέσει τη βάση για την Αναγέννηση του Δήμου Χαλκηδόνος. Μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε.

Σταύρος Αναγνωστόπουλος,-Πολιτικός Μηχανικός,

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *