Ξηροχώρι: Ήταν θέμα χρόνου (vid)

Αδερφός Μητροκτόνου: «Μάλωνε με τον κόσμο, ξεσπούσε σε μένα και σκότωσε την γριά»

Το politic.gr θέλοντας να σκιαγραφήσει την κατάσταση που ζούσαν οι «πρωταγωνιστές» της ιστορίας που είχε θλιβερή κατάληξη, μίλησε με κατοίκους του Ξηροχωρίου Χαλκηδόνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρίστος Φιλιππούδης, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Η κοινωνική προέκταση της αποτρόπαιας πράξης του 58χρονου, είναι αυτή που πρέπει να μας απασχολήσει την επόμενη ημέρα, προκειμένου οι κοινωνικές δομές ενός σύγρονου κράτους να αρχίσουν να λειτουργούν.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους του χωριού, η γυναίκα τα τελευταία χρόνια ήταν κατάκοιτη και τυφλή, ενώ κακοποιούνταν συνέχεια από τον καθ’ ομολογίαν μητροκτόνο, ο οποίος κακοποιούσε και τον αδερφό του.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα , ο αδερφός του 58χρονου καθ’ ομολογίαν μητροκτόνου είπε ότι η κατάσταση στο σπίτι ήταν αφόρητη με τον 58χρονο να βιαοπραγεί συνεχόμενα.

Το politic.gr ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της κοινότητας του Ξηροχωρίου, Ιάκωβο Τσινασλανίδη, ο οποίος τόνισε ότι: «ο δράστης δημιουργούσε πολλά προβλήματα λόγω αλκοολισμού».

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε: «Η οικογένεια αυτή είχε αρκετά προβλήματα. Ο δράστης ήταν αλκοολικός, ο αδερφός του είπε ότι χτύπησε την μάνα του.»

Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μπίκος Βασίλης ανέφερε στο politic.gr«Το πρόβλημα είναι χρόνιο και δεν είναι χθεσινό. Ο Ανέστης είχε πολλά προβλήματα, ψυχολογικά, έπινε και οι κάτοικοι είχαν πολλά παράπονα» είπε αρχικά και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Πολλές φορές ο Ανέστης νοσηλεύτηκε στο Ψυχιατρείο και για αποτοξίνωση από το αλκοολ. Ενώ γνώριζαν οι υπηρεσίες τις συνθήκες διαβίωσης της γυναίκας, το σπίτι τους ήταν σαν τρώγλη, ούτε ποντίκια δεν ζούνε, ΠΟΤΕ το κράτος δεν την πήρε να την βάλει σε ένα ίδρυμα, είχε μια αξιοπρεπέστατη σύνταξη και θα μπορούσαν να την φιλοξενήσουν για μια ανθρώπινη διαβίωση.

Εγώ δεν κατηγορώ τον Ανέστη. Ο Ανέστης έφτασε εκεί που προδιαγραφόνταν ότι θα φτάσει»

politic.gr