Ζήσης Βαϊνάς:Χρειαζόμαστε τον Δήμο μας πρωταγωνιστή στις αλλαγές που θέλουμε για την περιοχή μας

Από τον δημοτικό σύμβουλο κ.Ζήση Βαϊνά λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή

Φίλες και φίλοι

Ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στην Βουλή το Νομοσχέδιο «Κλεισθένης» που αφορά κυρίως τις αρμοδιότητες των Δήμων και των Περιφερειών, με αρνητικά και θετικά στοιχεία. Η κριτική έχει επικεντρωθεί κυρίως στο εκλογικό σύστημα και την μη κυβερνησιμότητα των Δήμων.

Είναι γεγονός ότι είναι δυσμενής η θέση των Δήμων μας σε σχέση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, στην εξασφάλιση ποιότητας ζωής των Δημοτών μας, στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής μας και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Με σωστό σχεδιασμό, προγραμματισμό και οργανωμένη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων. Ο Δήμος μας έχει προβλήματα τα οποία επιδεινώνονται από την κατάσταση στασιμότητας που βιώνουμε σήμερα. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα με έμπνευση, βούληση και Συλλογική δουλειά.

Η περιοχή μας έχει πολλές δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις. Έχει το ιστορικό, το πολιτιστικό, το ηθικό, το οικονομικό και το παραγωγικό υπόβαθρο για να αναταχθεί. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά χρειάζεται ισχυρό οργανωμένο Δημοτικό Συντονισμό, που θα υπηρετεί με συνέπεια και συνοχή, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο.

  • Τώρα είναι η ώρα να δούμε το μέλλον του Δήμου μας
  • Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε έναν σύγχρονο δήμο που θα βρίσκεται δίπλα στο πολίτη και θα έχει προτεραιότητα την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών φτιάχνοντας ισχυρούς θεσμούς και κατανέμοντας τις αρμοδιότητες αποκεντρωμένα.
  • Αναπτυξιακή πολιτική με αξιοποίηση τοπικών, περιφερειακών και Ευρωπαϊκών πόρων.
  • Κοινωνική πολιτική, με οικοδόμηση δημοτικών δομών πρόνοιας.
  • Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Προγράμματα «Έξυπνων πόλεων» με αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας
  • Αναβάθμιση του περιβάλλοντος

 

Αγαπητοί Συνδημότες-σες

Χρειαζόμαστε τον Δήμο μας πρωταγωνιστή στις αλλαγές που θέλουμε για την περιοχή μας, με την Συμμετοχή μας και την Στάση μας μπορούμε να μετατρέψουμε όλα αυτά που μας στεναχωρούν και μας ταλαιπωρούν σε μια Εύρωστη Ανάπτυξη σε όλες τις τοπικές κοινωνίες του Δήμου μας με Αξιοκρατία και Σεβασμό.

 

ΖΗΣΗΣ  ΒΑΙΝΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *