Κ.Σαραφίδης:Απάντηση για τα ΚΕΚ Νεφέλη

Μου κάνει εντύπωση ότι για πολλοστή φορά συνάδελφοι και μάλιστα αρχηγοί των παρατάξεων, να επιλέγουν σαν μείζον ζήτημα το ΚΕΚ-Νεφέλη. Σαν είναι αυτό το καίριο θέμα που απασχολεί το Δήμο Χαλκηδόνος.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εμμονή ορισμένων και κυρίως του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν μάλιστα για 5 χρόνια ήταν εκπρόσωπος του δήμου στο ελεγκτικό όργανο και απείχε από αυτό.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση δήλωσε ο ίδιος άλλωστε ότι η κοινωνία, δηλαδή οι πολίτες, όταν μιλάνε για ΚΕΚ εννοούν εμένα.

Ε λοιπόν δηλώνω περήφανος για τη συμμετοχή μου το 1995 όντας τότε Αντιδήμαρχος του Δήμου Κουφαλίων, να δημιουργήσουμε ένα θεσμό μαζί με άλλον ένα Δήμο (Αγίου Αθανασιου) και 16 κοινότητες από όλη τη δυτική περιοχή Θεσ/νίκης, που θα ασχολείται κυρίως με τα ζητήματα της ανεργίας.

Είμαι περήφανος γιατί με πρώτο πρόεδρο το Βενέδικτο ,μετέπειτα τον Κ.αραμπατζη τον αείμνηστο Νικο Γιουτίκα,το Γιώργο το Γλώσση, το Μιμή το Φωτόπουλο και τελευταία με το Χρήστο τον Ναζλίδη, λειτουργήσαμε με αρχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ περίπου και σήμερα έχουμε 200.000 ευρώ συν ένα πλήρη εξοπλισμό γραφείων και Η/Υ που θα παραδοθεί στους δήμους εταίρους της επιχείρησης.

Ας μας πει κάποιος συνάδελφος αν υπάρχει στον τόπο μας μια τέτοια διαδημοτική επιχείρηση διαρκείας 27 χρόνων χωρίς να κάνει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαιου και χωρίς να επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τους δημοτικούς προϋπολογισμούς των μελών της , όταν αυτά τα 27 χρόνια της λειτουργίας του ΚΕΚ καταρτίσθηκαν πάνω από 3000 άνεργοι από τους οποίους πάνω από τους μίσους προέρχονται από το δήμο Χαλκηδονος.

Αποφεύγουν να πουν στην επιστολή τους οι επικεφαλής των παρατάξεων, ότι η πλειοψηφία στη διοίκηση του ΚΕΚ προέρχεται από το δήμο Δέλτα μιας και είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας.

Επίσης αποκρύπτουν ότι τη σύγκλιση του διαδημοτικού οργάνου (που ενέχει θέσει δημοτικού συμβουλίου) την κάνει ο πρόεδρος του οργάνου που είναι από το Δημο Δέλτα.

Το ΚΕΚ Νεφέλη ξεκίνησε σαν ένα κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης αλλά τα τελευταία 2 χρόνια λόγω ασθένειας της δ/ντριας μας δεν καταφέραμε να πιστοποιηθούμε στο νέο θεσμικό πλαίσιο που απαιτείται και χάσαμε την πιστοποίηση.

Ουσιαστικά τώρα λειτουργούμε μόνο με τα κέντρα κοινότητας που δίνει στους συνδημότες μας με χαμηλά εισοδήματα το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και άλλες μειώσεις που δικαιούνται.

Αυτα όλα με την απόφαση μας τη Δευτέρα θα μεταφερθούν μαζί με τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις στις δήμους Δελτα και Χαλκηδόνος για να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία τους προς όφελος των πολιτών.

Οσον αφορά την προσφυγή που αναφέρουν σαν πρόσχημα για μη γίνει η συνεδρίαση της Δευτέρας,  ήδη βγήκε απορριπτική εισήγηση η οποία θα βγει αύριο η μεθαύριο στη διαύγεια, όπως έχουν βγει ήδη περίπου 13 απορριπτικές κάποιων συναδέλφων πάλι για ζητήματα νομιμότητας του ΚΕΚ.

Επισης τους πληροφορώ ότι για το ζήτημα της δικαστικής διερεύνησης μετά από καταγγελία δημ.συμβούλου το Δεκέμβριο του 2019,  η υπόθεση οδεύει μετά από εισήγηση του εισαγγελέα στο αρχείο και σύντομα θα δημοσιευθεί.

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί γίνονται όλα αυτά;

Μήπως επειδή έχω δηλώσει ότι θα είμαι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ξανά υποψήφιος δημαρχος και κάποιοι ψάχνουν ετερόκλητες συμμαχίες;

θα τους πρότεινα να παρευρεθούν αύριο στις 12 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο Σίνδου, όπου θα είναι και όλοι οι συναδέλφου δημοτικοί σύμβουλοι από τους 3 δήμους Δέλτα-Χαλκηδόνος-Ωραιοκάστρου και να υποβάλουν τις ενστάσεις τους αντί να κρύβονται μόνο με ανακοινώσεις.

Ο επικεφαλής της Σύμπραξης Ευθύνης

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ