Διαπαραταξιακή καταγγελία για τη συνεδρίαση διάλυσης του ΚΕΚ Νεφέλη

Διαπαραταξιακή καταγγελία για τη συνεδρίαση διάλυσης του ΚΕΚ Νεφέλη

Καταδικάζουμε απερίφραστα την (άρον-άρον) σύγκληση του Διαδημοτικού Οργάνου του ΚΕΚ Νεφέλη για τη Δευτέρα 10/10/2022 με θέμα τη διάλυση της επιχείρησης. Το άγχος και η αγωνία της διοίκησης Αναγνωστόπουλου για να κλείσουν το ΚΕΚ εν μέσω δικαστικού ελέγχου, είναι έκδηλο.

  • Η διοίκηση Αναγνωστόπουλου μαζί με τον κ. Σαραφίδη τρέχουν να κλείσουν το ΚΕΚ, ενώ μέχρι χθες το παίνευαν με κάθε κοσμητικό επίθετο. Τρέχουν τώρα να το κλείσουν, αυτοί οι οποίοι στα επίσημα έγγραφα τους ομολογούν ότι : « Η επιχείρηση διενήργησε αξιολόγηση και δεν εντόπισε παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την προοπτική της…». Γιατί λοιπόν το κλείνουν;
  • Η διοίκηση Αναγνωστόπουλου μαζί με τον κ. Σαραφίδη μεθόδευσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ώστε να κλείσουν το ΚΕΚ μια μέρα πριν την Ειδική Συνεδρίαση της Τρίτης, την οποία προκαλέσαμε. Κάποιοι θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν να παραστούν και να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το ΚΕΚ.
  • Η διοίκηση Αναγνωστόπουλου μαζί με τον κ. Σαραφίδη μεθόδευσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας με τρόπο ώστε την απόφαση για τη διάλυση της επιχείρησης να την πάρει η μικρή τους ομάδα και όχι τα δημοτικά συμβούλια, όπως ορίζει το Καταστατικό. Τι φοβούνται και δεν φέρνουν το θέμα στα δημοτικά συμβούλια;
  • Μεθόδευσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας, χωρίς να περιμένουν την απόφαση της Αποκεντρωμένης επί προσφυγής μας για το αν είναι νόμιμη η διαδικασία που ακολούθησαν.
  • Μεθόδευσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας καλώντας στη συνεδρίαση μέλη του Οργάνου τα οποία έχουν παραιτηθεί εδώ και μήνες.

Δηλώνουμε δημόσια ότι το δημοτικό μας συμβούλιο ποτέ δεν εξουσιοδότησε τους κ. Αναγνωστόπουλο, Ταχτατζόγλου, Βαϊνά και Σαραφίδη να αποφασίσουν αυτοί οι τέσσερις για το κλείσιμο της επιχείρησης. Αντίθετα τους αρνούμαστε τέτοιο δικαίωμα.

Στεκόμαστε απέναντι στη μεθόδευσή τους, τους λέμε δημόσια ότι η απόφαση αυτή πρέπει να ληφθεί από τα δημοτικά συμβούλια και περιμένουμε από τους παραπάνω κυρίους να έχουν τη στοιχειώδη ευαισθησία να φέρουν το σημαντικό αυτό θέμα στο συμβούλιο για να πάρουν από αυτό την έγκρισή του ή μη.

Αν παρόλα αυτά αποφασίσουν να κλείσουν την επιχείρηση εν αγνοία και χωρίς έγκριση του δημοτικού μας συμβουλίου, τότε αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για τις συνέπειες της πράξης τους.

Εμείς δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε μεθόδευση η οποία ενδεχόμενα αποδειχθεί ότι θίγει τα συμφέροντα της επιχείρησης και του Δήμου, θα μας βρει απέναντι και τώρα, αλλά και στο μέλλον. Γιατί οι ευθύνες δεν τελειώνουν εδώ. Και κάποτε παύουν να είναι πολιτικές και γίνονται προσωπικές.

Δημοτική Παράταξη «Πρώτα ο Πολίτης» – Μηντσιούδης Μαυρουδής

Δημοτική Παράταξη «Ενεργοί Δημότες» – Μηντζαρίδης Μηνάς

Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» – Μαρκίδης Παναγιώτης

Ευσταθιάδης Λουκάς, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος