Λουδίας:Καβγάς κατά τη διάρκεια γλεντιού

Φασαρία έγινε στον Λουδία κατά την διάρκεια του ποντιακού γλεντιού που διοργάνωσε ο σύλλογος του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ θαμώνας ήταν αρκετά προκλητικός και επιθετικός, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς.

Μάταιη ήταν η προσπάθεια κατοίκων του χωριού που έντρομοι προσπάθησαν να επέμβουν . Προκλήθηκαν ζημιές σε αμάξια κατοίκων, εκτινάχθηκαν τραπέζια και καρέκλες, και έσπασε εξοπλισμός του βιντεολήπτη.

Εν τέλει κλήθηκε η αστυνομία και αφού πήρε κάποιες καταθέσεις προχώρησε σε 2 προσαγωγές.

Ο ένας εμπλεκόμενος έφυγε με την συνοδεία του ΕΚΑΒ καθώς βρισκόταν λιπόθυμος στο πεζοδρόμιο του δημοτικού σχολείου Λουδία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου

Ποντιακός σύλλογος Λουδία “Οι αετοί του Πόντου”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ως Δ.Σ του Ποντιακού Συλλόγου Λουδία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάθε έναν και κάθε μία από όλους εσάς που μας στηρίξατε στην εκδήλωσή μας.

Παράλληλα, θα θέλαμε να εκδηλώσουμε τον αποτροπιασμό μας για όλα τα γεγονότα βίας που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με αποτέλεσμα να την διακόψουν άδοξα.

Δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να φανταστούμε πως ένα ποντιακό γλέντι με χορό και κέφι, μπορεί να εξελιχθεί σε σκηνικό βίας και τραμπουκισμού.

Αναμφίβολα, τόσο τα μέλη του ΔΣ, όσο και οι χορευτές και οι εθελοντές του συλλόγου, καταδικάζουμε απερίφραστα όλα τα γεγονότα βίας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν αθώοι συγχωριανοί μας στο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να ΄δωσουμε ιδιαίτερη σημασία στην στάση των αστυνομικών αρχών οι οποίες, έπειτα από επανηλειμένες οχλήσεις μας έφτσαν στο σημείο με καθυστέρηση 40 λεπτών.

Τέλος, τονίζουμε πως σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Λουδία δεν πρεσβέυει τέτοιου είδους φαινόμενα βίας και δεσμευόμαστε να λάβουμε ως Ποντιακός Σύλλογος τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην εξελιχθεί ποτέ ξανά εκδήλωσή μας σε αρένα.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ