Την ώρα που όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα δημιουργούν εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία και διακρίνονται για αυτό, δυστυχώς το κράτος δεν τους βοηθά να εξελιχθούν.
Αυτό είναι και το παράπονο του Δημήτρη Κανέλλη. Ο Δημήτρης είναι φοιτητής και μαζί με άλλους συμφοιτητές του δημιούργησαν μια εφαρμογή (Studdle) που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε φοιτητές από τις πανεπιστημιακές σχολές. Αν και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, έχει ξεπεράσει τους 15.000 χρήστες και οι ενεργοί χρήστες είναι το 43%, οι σχολές αρνούνται να το υιοθετήσουν, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο άτομο για να ενημερώνει σε περίπτωση αλλαγών.
Διαβάστε την ανάρτηση που έκανε ο Δημήτρης στην προσωπική του σελίδα στο facebook, η οποία μέσα σε τρεις μέρες έχει κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, μαζεύοντας ήδη χιλιάδες like και είναι σίγουρο ότι να αναρωτηθείτε:
Τελικά θέλουμε όντως να αλλάξουμε ως χώρα;
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη:
«Θες να σου πω γιατί δε θα αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα;
Γιατί κανένας δε θέλει να αλλάξει.
Φτιάξαμε μια εφαρμογή στον ελεύθερο μας χρόνο χωρίς καμία χρηματοδότηση για τους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα.
Καλώς ή κακώς, προφανώς, η εφαρμογή στηρίζεται στις πληροφορίες των ιδρυμάτων και φυσικά πρέπει να ενημερώνεται άμεσα.
Οι χρήστες έχουν ξεπεράσει τους 15.000 και οι ενεργοί χρήστες είναι το 43%.
Θες να ακούσεις τώρα το παράδοξο;
Εδώ και 3 μήνες παρακαλάμε τις σχολές να το υιοθετήσουν χωρίς καμία χρέωση.
Θες να ακούσεις το ακόμα πιο παράδοξο;
Επειδή ξέρουμε πως το να τους παραδώσουμε ένα dashboard θα ήταν πολύπλοκο γι’αυτούς, τους ζητάμε ένα email κάθε φορά που ενημερώνεται κάποια πληροφορία.
Και απ’ότι φαίνεται ούτε αυτό είναι τόσο απλό.
Μάλιστα, ακούσαμε και την έκφραση από πρύτανη “που θα βρω άτομο να κάνει αυτήν την δουλειά;”
Όλοι οι υπόλοιποι δεν μας είπαν τίποτα και μας κάνουν πάσα ο ένας στον άλλον κάθε φορά που παίρνουμε τηλέφωνο ή μας λένε να πάρουμε πάλι τον επόμενο μήνα.
Δεν αγχώνομαι, είμαι σίγουρος πως σε 5-10 χρόνια θα βγάλουν επίσημη εφαρμογή για τα πανεπιστήμια που θα έχει κοστίσει 10.000€ σε κάθε σχολή.
Και ξέρεις γιατί δεν αγχώνομαι; Γιατί εγώ -και ο κάθε εγώ- παίρνω τα μπογαλάκια μου και πάω σ’άλλη χώρα να είμαι δημιουργικός.
Αν δε θέλετε να αλλάξετε εσείς μία, εγώ δε θέλω δέκα.
Υ.Γ. Αντίστοιχη εφαρμογή στην Ολλανδία χρεώνει τα πανεπιστήμια για κάθε φοιτητή που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.
Υ.Γ. (2) Εξαιρείται προς το παρόν μόνο ο πρύτανης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που μας απάντησε αμέσως και συνεργάστηκε μαζί μας μέσα σε λίγες μέρες από την επικοινωνία μας.»