Άγιος Αθανάσιος:2οι Περιφερειακοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας Κεντρικής Μακεδονίας

«2οι Περιφερειακοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας Κεντρικής Μακεδονίας» 29.04.2017

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, κας Ξανθίππης Βασιλειάδου, υπό την εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων, κα Ευαγγελία Ψυχογυιού, το 1ο Γενικό Λύκειο Αγ. Αθανασίου, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη διοργανώνουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Αγώνες Επιχειρηματολογίας μεταξύ των Γενικών Λυκείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.               

Με τους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας Κεντρικής Μακεδονίας κορυφώνεται η δράση σχετικού Δικτύου Σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσ/νίκης, στα οποία υλοποιούνται πολιτιστικά προγράμματα με θέμα τη Ρητορική Τέχνη. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Δικτύου πραγματοποιήθηκε  ήδη, με επιτυχία, ένα επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ρητορική: Αγώνες Λόγου-Αντίλογου» (27/03/2017, Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσ/κης).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας» βοηθούν τους νέους να καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα, την ερευνητική στάση απέναντι στα πράγματα και την κριτική τους σκέψη και να εκφράσουν άποψη για θέματα επίκαιρα και διαχρονικά αρθρώνοντας τεκμηριωμένο και αισθητικά άρτιο λόγο, στοχεύοντας στην προαγωγή του δημοκρατικού διαλόγου και τη δημιουργία συνειδητοποιημένων, ενεργών πολιτών. Επιπρόσθετα, οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας προωθούν τη δημιουργική συμμετοχή των μαθητών στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι ενώπιον κριτών και κοινού, επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους και ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 29 Απριλίου  2017  και ώρα 9.00 – 17.30 στους χώρους του Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Αθανασίου στη Θεσσαλονίκη (Λ. Αθηνών 25Γ, τηλ. 2310 701034, e-mail: mail@lyk-ag-athan.thess.sch.gr).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ», του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Πανελλήνιας Ένωσης για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και είναι ανοικτή για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *