Κουφάλια:Τέσσερα βραβεία εξαγωγών για τη ΜΕΒΓΑΛ !

Aπό αριστερά κ. Αντώνης Γκορτζής, μέλος της κριτικής επιτροπής, κ. Κώστας Παπαδόπουλος-Χατζάκος, Αναπλ. Οικονομικός Δ/ντής της ΜΕΒΓΑΛ

Τέσσερα βραβεία εξαγωγών για τη ΜΕΒΓΑΛ

 

Με τέσσερα βραβεία τιμήθηκε η ΜΕΒΓΑΛ στην κορυφαία εκδήλωση Greek Exports Awards 2017, που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Η κριτική επιτροπή αλλά και το κοινό ανέδειξαν και φέτος τους πρωταγωνιστές του επιχειρηματικού κόσμου που συμβάλλουν στην εγχώρια οικονομική πρόοδο και βρίσκουν δημιουργικές διεξόδους για ανάπτυξη και ευημερία των ίδιων και των κοινωνιών.

Η ΜΕΒΓΑΛ ξεχώρισε και στις 4 κατηγορίες βραβείων που ήταν υποψήφια:

 • Top Industrial Export Company (Χρυσό Βραβείο)
 • Top Branded Export Product (Χρυσό βραβείο για το προϊόν MEVGAL Lactose Free Greek Yogurt 10% fat)
 • Top Greek Export Company (Ασημένιο Βραβείο)
 • Top Innovation in Exports (Ασημένιο Βραβείο)

H εξαγωγική πορεία της ΜΕΒΓΑΛ το 2017 περιλαμβάνει είσοδο σε νέες αγορές, όπως η Γαλλία, η Λετονία και το Βέλγιο, με την τοποθέτηση προϊόντων της σε αλυσίδες λιανικής. Ακόμη, εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν τα μερίδια της εταιρείας, ιδιαίτερα στα προϊόντα γιαούρτης, σε Νορβηγία (leader στην τοπική αγορά στο Authentic Greek yogurt), Γερμανία (market leader με βάση στοιχεία Nielsen), Αυστρία, Ισπανία, και Ουκρανία. Στις χώρες αυτές η ΜΕΒΓΑΛ κατέχει πολύ σημαντική παρουσία, είτε με επώνυμα είτε με προϊόντα γιαούρτης ιδιωτικής ετικέτας (private label).

Παράλληλα, και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού είναι παρούσα με το γιαούρτι της σε yogurt bars, ενώ στις ΗΠΑ αυξάνεται και η διείσδυση της φέτας, στην οποία η εταιρεία έχει παράδοση 67 χρόνων.

Δίνοντας πάντα έμφαση στις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, η ΜΕΒΓΑΛ υποστηρίζει την εξαγωγική της δραστηριότητα παρουσιάζοντας διαρκώς νέα καινοτόμα προϊόντα, όπως:

 • Φέτα σε κύβους με λάδι και μυρωδικά από τα Ελληνικά νησιά σε γυάλινο βαζάκι.
  • Greek Yogurt PROFIT με γεύσεις φρούτων, χαμηλά λιπαρά, και extra πρωτεΐνη, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.
 • Greek Yogurt Gourmet σε τρείς γεύσεις (μέντα, πορτοκάλι και σμέουρο) με περιέκτη μαύρης σοκολάτας.
 • Τη σειρά Greek Yogurt Lactose Free
 • Greek Yogurt με Αλόη
 • Greek Yogurt με Ιπποφαές και Λιναρόσπορο

Τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ έχουν λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για το 2017, με πιο πρόσφατη το βραβείο καινοτομίας στο “Anuga Taste Innovation” για το γιαούρτι Harmony Gourmet με μέντα και dark chocolate. Ακόμη ήταν η μοναδική ελληνική γαλακτοβιομηχανία που βραβεύτηκε με βραβείο καινοτομίας (Innovation Award Wabel 2017) για το Lactose Free γιαούρτι, στο Wabel Chilled & Dairy Summit, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Παρίσι, ενώ 7 ακόμη προϊόντα της ξεχώρισαν στα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης 2017 (Superior Taste Award 2017), την ετήσια διοργάνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες.

Οι εξαγωγές της ΜΕΒΓΑΛ, με παρουσία σε 36 χώρες, ξεπερνούν το 30% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, αφού 1 στα 5 γιαούρτια που εξάγει η χώρα μας φέρει την υπογραφή ΜΕΒΓΑΛ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *