“ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ”

“ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ “

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο η μείωση των δημοτικών τελών,  όπως  πρότεινε o επικεφαλής του συνδυασμού  ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ κ. Σαραφίδης για λογαριασμό όλης της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα πρότειναν ,πλήρως αιτιολογημένα,  ΜΕΙΩΣΗ  ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ  ΚΑΤΑ 20%

Η  μείωση είναι εφικτή διότι:

1ον  Υπάρχει πλεόνασμα 410.000 ευρώ  από τον προϋπολογισμό  του 2019 και

2ον  υπάρχουν σαν πλασματικά  έξοδα 535.000 ευρώ  για την  αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού .Όπως είπε  ο κ.Αναγνωστόπουλος  δεν πρόκειται να συνεχίσει αυτό το έργο. Είχε μάλιστα διαφωνήσει  με την προηγούμενη  διοίκηση , με παρεμβάσεις  στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αλλά και με αρθογραφία,  για την αναγκαιότητα του έργου.

Συνεπώς μπορούσε  να γίνει  η οριζόντια  μείωση που πρότεινε η αντιπολίτευση.Ήταν θέμα πολιτικής βούλησης της διοίκησης. Σαν νέα διοίκηση  έπρεπε  να δώσει  ένα καινούργιο τρόπο γραφής, και να κάνει κάτι για τους δημότες. .

Περιορίστε τα έξοδα. Περιορίστε τα πανηγύρια. Περιορίστε τους αντιδημάρχους . Κάντε σωστή διαχείριση και όχι σπατάλες. Πως τα καταφέρνουν άλλοι  γειτονικοί μας Δήμοι και μειώνουν τα τέλη;
Σκεφτείτε λίγο και την κοινωνία, γιατί ο κόσμος είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση  και υποφέρει. Τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις βογκούν. Δώστε  τους μια ανάσα  με την μείωση αφού μπορείτε .Αφού  σας το επιτρέπουν τα οικονομικά  του δήμου.

Και να μην σας το πρότεινε  η αντιπολίτευση ΕΠΡΕΠΕ από μόνοι σας να το σκεφτείτε και να το υλοποιήσετε .Κάντε κάποια οικονομία από τις θέσεις. Οι έμμισθες θέσεις δεν είναι έπαθλο επειδή  κερδίσατε  τις εκλογές….

Θα ήταν ένα πραγματικό δώρο για τον κόσμο ,από μια νέα διοίκηση.

Ας ευελπιστούμε για του χρόνου.

2 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Με εντάσεις πραγματοποιήθηκε τελικά, μετά από δύο αναβολές, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα  την Δευτέρα 2/12 το δημοτικό συμβούλιο .Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις στα προ ημερήσιας διάταξης, διήρκεσαν  …τέσσερες ώρες , ενώ ο κανονισμός επιτρέπει μόνο μια ώρα.  Τα δε θέματα ημερήσιας διάταξης, που είναι και τα σημαντικά , ψηφίστηκαν σε μισή ώρα.
Αν συνεχίσουν έτσι πολύ σύντομα το  δημοτικό συμβούλιο θα το παρακολουθούν ελάχιστοι συνδημότες μας.
Οι περισσότερες  αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις  έγιναν με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ.Ευσταθιάδη. Μια με το ΚΕΚ , μια με το ΚΚΕ, μια με το τοπικό συμβούλιο Γέφυρας  , μια με τους προέδρους των κοινοτήτων  δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο.  Ούτε καν ο Δήμαρχος μπόρεσε να τον σταματήσει. Δέστε το βίντεο  της συνεδρίασης και θα καταλάβετε.

Στο τελευταίο τώρα δημοτικό συμβούλιο δεν υπήρχαν εντάσεις στα προ ημερήσιας διάταξης  διότι έλλειπε ο συνήθης “ύποπτος” κ. Ευσταθιάδης. ( Ήταν “τιμωρημένος;”)

Τα θέματα στην πλειοψηφία ψηφίστηκαν με  την ανοχή  από την “ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ” και την παράταξη του κ.Μηντζαρίδη .
Δεν  πέρασε  όμως  η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ, και όπως είπαμε αναλυτικά δεν πέρασε και η μείωση των δημοτικών τελών που πρότεινε η αντιπολίτευση.

Στην ουσία τώρα. Η αντιπολίτευση διατείνεται ότι ο Δήμαρχος δεν έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο  που είναι και το σωστό .Έχει 12 στους 33 συμβούλους.

Από την άλλη ο Δήμαρχος υποστηρίζει, ότι αφού βγήκα, ΜΠΟΡΩ και ΠΡΕΠΕΙ να κυβερνήσω μόνος. Έδωσε δε και ένα δείγμα γραφής για το πως θα αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση όταν δεν ψηφίζει κάποιο θέμα. Θα φταίει η αντιπολίτευση για το ότι δεν θα πάει μπροστά ο Δήμος. Δεν φταίει αυτός που κυβερνά αλλά οι οι άλλοι που δεν κυβερνούν.!!!
Έτσι όμως δεν γίνετε δουλειά  και δεν παράγετε έργο.
Όσο η διοίκηση θα κατεβάζει θέματα χωρίς καμία συνεννόηση με την αντιπολίτευση και θα την καλεί  εκβιαστικά να τα ψηφίσει για το…καλό του τόπου ,τόσο η αντιπολίτευση   θα επιλέγει πολλά θέματα να μην τα ψηφίζει δικαίως η αδίκως.  Με αποτέλεσμα θα  έχουμε φοβερές καθυστερήσεις στο έργο του δήμου και πολλά πράγματα δεν θα γίνονται. Καλώς  η κακώς  το αποτέλεσμα των εκλογών ως προς τους συμβούλους είναι αυτό και δεν αλλάζει .

Μια λύση είναι ,να υπάρχει προσυνεννόηση με την αντιπολίτευση, προτού όμως κατέβουν τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Μπορεί δηλαδή  ο Δήμαρχος να φωνάζει τους αρχηγούς των παρατάξεων πριν και να βρίσκουν μια μέση λύση. Εδώ συμφωνούμε εκεί  διαφωνούμε, τέλος.
Εξάλλου όπως ειπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση, η αντιπολίτευση   ζητά ισότιμη  συμμετοχή στην αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων του Δήμου. Όταν θα έρθουν μετά τις γιορτές, σοβαρά θέματα τότε θα φανεί το πρόβλημα. Ελπίζουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων να γίνει κάποια προσπάθεια, ώστε να πέσουν οι τόνοι, να βρεθεί μια λύση για να μπορέσει να λειτουργήσει ΣΩΣΤΑ ο Δήμος.

” Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *