Δ.Χαλκηδόνος:Οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων

Άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος έγινε δια περιφοράς και με ψηφοφορία μέσω μειλ.Το προηγούμενο είχε αναβληθεί λόγω ξαφνικής βλάβης (!)  στα μειλ του Δήμου (έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε η δημοτική αρχή)

Μετά από τόσους μήνες φαίνεται ότι στον δικό μας Δήμο η λέξη τηλεδιάσκεψη παραμένει άγνωστη

Συνεδρίαση 24/2020 δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς στις 3/11/2020

 • Στις 30/10/2020 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ , ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, κατέθεσαν εναλλακτική πρόταση για το 1ο θέμα Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος 2021, η οποία πρωτοκολλήθηκε στο Δήμου με τα στοιχεία 15573/30-10-2020.
 • Στις 2/11/2020 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με το υπ΄αριθμ. 15573/2-11-2020 έγγραφό της διατύπωσε την γνώμη της επί της εναλλακτικής πρότασης της αντιπολίτευσης για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου 2021

Στις 2/11/2020 η Π.Ο.Υ. της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου απέστειλε την υπαριθμ. 15645/2-11-2020 εισήγηση για την εναλλακτική πρόταση .

Τα ανωτέρω απεστάλησαν με ηλεκτρονικό μήνυμα στους Δημοτικούς Συμβούλους.

 • Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης ΤΑΧΤΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ , ΒΑΪΝΑΣ ΖΗΣΗΣ, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ , ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ,ΠΙΤΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ , ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ , ΜΠΑΤΖΑΡΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, και  ΚΟΚΚΙΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ,  με αποστολή email ψήφισαν για το πρώτο θέμα την εισήγηση της Διοίκησης και για το 2ο και 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης  ψήφισαν θετικά  .
 • Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΜΠΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , έστειλε το παρακάτω email.:

Ψηφίζω ναι στο τεχνικό πρόγραμμα της διοίκησης. Η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης δεν έχει παρουσιαστεί στην επιτροπή διαβούλευσης, ούτε έχει θετική εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία. Είναι μία πρόταση που έχει ως μοναδικό σκοπό τη δημιουργία προβλημάτων στην λειτουργία και στην καθημερινότητα του δήμου. Για τα άλλα δύο θέματα ψηφίζω ναι.

 • Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ , έστειλε το παρακάτω email:

Για το πρώτο θέμα ψηφίζω  ΠΑΡΩΝ

Για το δεύτερο και τρίτο θέμα  ψηφίζω    ΥΠΕΡ.

 • Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ , έστειλε το παρακάτω email:

ΨΗΦΙΖΩ ΝΑΙ ΣΤΟ 2ο ΚΑΙ 3ο ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ 1ο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΤΙ ΣΤΟ 1ο ΘΕΜΑ ΔΗΛΩΣΑ ΠΑΡΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

 • Ο επικεφαλής της παράταξης ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ κ. Μηντσιούδης Μαυρουδής απέστειλε το παρακάτω email  :

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλκηδόνος.

Κύριε πρόεδρε για το πρώτο θέμα της συνεδρίασης δίνουμε τη θετική μας ψήφο στην πρόταση που κατέθεσε η αντιπολίτευση με τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων . Για τα υπόλοιπα δύο θέματα ψηφίζουμε θετικά υπέρ .

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

1 ΙΣΜΑΗΛΙΔΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
2 ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΕΥΡΥΣΘΕΝΗΣ
3 ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
4 ΠΑΡΑΛΥΚΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
5 ΠΟΥΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
6 ΧΑΤΖΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ

 

 • Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ απέστειλε το παρακάτω email

Για το 1ο θεμα ψηφιζω Παρον καθως και στις δυο προτασεις υπαρχουν προτασεις που με βρισκουν συμφωνω και αντιθετο παραλληλα.

Στο 2ο και στο 3ο θεμα δινω την θετικη μου ψηφο συμφωνα με την εισηγηση.

Ευχαριστω

 • Ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ  κ. Σαραφίδης Κων/νος απέστειλε το παρακάτω email  :
 • Η παράταξή μας «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», για τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης δια περιφοράς ψηφίζουμε ΥΠΕΡ
ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ ΠΑΡΩΝ –ΛΕΥΚΟ
1ο ΝΑΙ (υπέρ της ενναλακτικής πρότασης της αντιπολίτευσης για το τεχνικό πρόγραμμα)
2ο ΝΑΙ
3ο ΝΑΙ

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ¨ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ¨

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΟΚΛΑΛΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΟΥΡΑΣ ΜΑΚΗΣ

ΚΟΡΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΥΛΟΣ

 

 • Ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ κ. Μηντζαρίδης Μηνάς απέστειλε το παρακάτω email  :

Ψηφίζω

 • Για το 1o Θέμα ΥΠΕΡ της εναλλακτικής πρότασης
 • Για το 2ο Θέμα  ΝΑΙ σύμφωνα με την εισήγηση
 • Για το 3ο Θέμα  ΝΑΙ σύμφωνα με την εισήγηση

 

ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ ΠΑΡΩΝ –ΛΕΥΚΟ
1ο Της Εναλλακτικής πρότασης
2ο Ναι
3ο Ναι

 

Τοποθέτηση:

Αποφύγατε κ. Πρόεδρε εντέχνως την συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα στο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο,

Με την επιμονή σας για αναβολή, έστω και άν όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης είχαν τοποθετηθεί υπέρ ενός οικοδομικού διαλόγου.

Δεν αδράξατε την ευκαιρία να προκαλέσετε την συζήτηση στο ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ακόμη σας προτάθηκε ΜΟΝΟ να συζητηθεί το Θέμα του Τ.Π. και να ψηφίσουμε σε επόμενο ΔΣ.

Σας επισημάνθηκε, πως σύμφωνα και με την δήλωση του Δημάρχου, πως επίκειται lockdown, και ΔΕΝ θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με φυσική παρουσία  για το Τ.Π. , όμως επιμείνατε στην στείρα σας άποψη περί αναβολής του Θέματος.

Επικαλεστήκατε την μη ενημέρωση «συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων», χωρίς να τολμήσει κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος να στηρίξει την άποψή σας και να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Μας καλείτε σε ΔΣ δια περιφοράς (με mail), ούτε καν με Τηλεδιάσκεψη, και μας ενημερώνετε με εισηγήσεις τόσο της Διοικούσας παράτασης όσο και της Αντιπολίτευσης ΜΟΛΙΣ χτές το μεσημέρι στις 14:38 …(λίγες ώρες πριν να αρχίσει η ψηφοφορία) , τώρα φαίνεται δεν έχετε αναστολές ως προς την ενημέρωση των συναδέλφων ΔΣ.

Είναι φανερό πως επιδιώκατε την αναβολή της δια ζώσης συζήτησης στο ΔΣ πάση θυσία.

Τώρα για την θετική μου θέση στην υπερψήφιση της εναλλακτικής, έχω να σας πώ ..να σας γράψω (δυστυχώς) και να επαναλάβω την πρότασή μου που σας έκανα στο Δια ζώσης αναβληθέν ΔΣ, ότι μέσα από ενδεχόμενες τροποιητικές – αναμορφώσεις, μπορούν να βρεθούν συγκλίσεις. Εξάλλου στη διαχειριστική χρονιά του 2020 έχουν γίνει πολλές τροποποιήσεις, στις οποίες είχαμε θετική και εποικοδομητική στάση. Πιστεύω πως ΔΕΝ θα χρειαστούν.

Σας υπενθυμίζω πως από Δήλωση του Δημάρχου αλλά και από τα πεπραγμένα της χρονιάς του 2020, έχει διαπιστωθεί πως, δεν μπορείτε να εκτελέσετε παρά μόνο,  κάτι λιγότερο από το 15% του Τεχνικού Προγράμματος.

Σας συνιστώ και σας προτρέπω να αυξήσετε τους ρυθμούς εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος, που δημοκρατικά πάρει την απαραίτητη πλειοψηφία.

Εξ’ άλλου είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στην καλλίτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών μας,

Και ειδικά τώρα που μπαίνουμε στο δεύτερο κύμα του Κορωναιού, με την κρίση να μεγαλώνει, οφείλουμε όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι.

Με εκτίμηση,

Μηντζαρίδης Μηνάς

ΔΣ Δήμου Χαλκηδόνος

Επικεφαλής Ενεργών Δημοτών

 • Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στεργιάδης Απόστολος απέστειλε το παρακάτω email  :

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Για την ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση του Δ.Σ. της 3/11/2020 ψηφίζω τα παρακάτω:

1) Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Χαλκηδόνος έτους 2021

ΨΗΦΙΖΩ: ΥΠΕΡ (ΝΑΙ) την εναλλακτική πρόταση της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

2) Ορισμός υπολόγου «ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ» και «ΚΑΤΑΧΩΡΗΤΗ ΟΦΕΙΛΩΝ» για την διενέργεια πληρωμών έργων  Π.Δ.Ε.

ΨΗΦΙΖΩ: ΥΠΕΡ (ΝΑΙ)

3) Γνωμοδότηση για τις μεταβολές στις Σχολικές Μονάδες  Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας για το σχολικό έτος 2021-2022.

ΨΗΦΙΖΩ: ΥΠΕΡ (ΝΑΙ)

 

 • Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βλαχάκη Μαρία, απέστειλε το παρακάτω email  :
ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ ΠΑΡΩΝ –ΛΕΥΚΟ
1ο ΥΠΕΡ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ
2ο  ΥΠΕΡ
3ο  ΥΠΕΡ

Καλημέρα,όπως φαίνεται και απο τον παραπάνω πίνακα,

 1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Χαλκηδόνος έτους 2021.

Η ψήφος μου είναι υπέρ της εναλλακτικής πρότασης

 1. Ορισμός υπολόγου «ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ» και «ΚΑΤΑΧΩΡΗΤΗ ΟΦΕΙΛΩΝ» για την
  διενέργεια πληρωμών έργων Π.Δ.Ε.

Ψηφίζω θετικά το θέμα.

 1. Γνωμοδότηση για τις μεταβολές στις Σχολικές Μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας

για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ψηφίζω θετικά το θέμα.

Αναλυτικά τοποθέτηση της παράταξής μας θα σταλεί από τον επικεφαλής Μηντζαρίδη Μηνά.

 • Ο επικεφαλής της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ κ. Μαρκίδης Παναγιώτης  απέστειλε το παρακάτω email  :

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Χαλκηδόνας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αίσθημα ευθύνης ψηφίζει αρνητικά και στις δύο προτάσεις τεχνικού προγράμματος του δήμου Χαλκηδόνος για το 2021 που κατατέθηκαν από την διοίκηση και από την αντιπολίτευση.

Η στάση μας αυτή καθορίζεται από τους παρακάτω παράγοντες:

 1. Εξ αρχής ήμασταν αντίθετοι με τα ασφυκτικά πλαίσια, οικονομικά και διοικητικά, που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση στην κατάρτιση των τεχνικών προγραμμάτων των δήμων.

Οικονομικά γιατί το ποσόν που διατίθεται έχει μειωθεί πάρα πολύ, εντάσσεται μέσα στον προϋπολογισμό που πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και οποιαδήποτε πρόταση  για κάποιο πρόσθετο έργο πρέπει να γίνεται συνολικός ανασχηματισμός όλου του τεχνικού προγράμματος και με τη σύμφωνη γνώμη της οικονομικής υπηρεσίας.

Διοικητικά  γιατί ενώ το ποσό που διατίθεται κάθε χρόνο είναι μικρό, εν τούτοις όπως αναφέρεται και στις δύο εισηγήσεις των προγραμμάτων που κατατέθηκαν ένα μικρό μέρος του τεχνικού προγράμματος εκτελείται και τα χρήματα μεταφέρονται σαν πλεόνασμα στον επόμενο προϋπολογισμό.  Έτσι ενώ η προηγούμενη διοίκηση το 2015 είχε αναλάβει χρεωμένο το δήμο στις εκλογές του 2019 δήλωνε με περηφάνεια ότι δημιούργησε πλεόνασμα 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, και ο νέος  δήμαρχος που δήλωνε ότι όλο το πλεόνασμα θα το έκανε έργα σε λιγότερο από ένα χρονο θητείας του το πήγε στα 10  εκατομμύρια. Η διαφορά τους είναι πως αυτός δεν καμαρώνει γι΄ αυτό…..

Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας  και των υπολοίπων υπηρεσιών του δήμου ενώ αυτές καλούνται να εργαστούν μέσα σε δαιδαλώδεις γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

 1. Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την υποβάθμιση των λειτουργιών του δημοτικού συμβουλίου τόσο για την μεταφορά αρμοδιοτήτων του και την λήψη αποφάσεων από επιτροπές στις οποίες εξ ορισμού την πλειοψηφία έχει ο δήμαρχος, όσο και τα σοβαρά θέματα να συζητιώνται μόνο με τους αρχηγούς των παρατάξεων.

Ετσι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο παρ΄όλο που γνωρίζατε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα γινόταν δια περιφοράς, αποσύρατε από την αρχή το θέμα από την συζήτηση, αρνούμενοι αυτό να γίνει έστω και χωρις να πάρουμε απόφαση. Και όμως ήταν ευκαιρία  για μια καλή ενημέρωση από τις εισηγητές των δύο προτάσεων…

 1. Δεν ψηφίζουμε επίσης και την εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης που κινείται στην ίδια πολιτική με την διοίκηση και δεν στήριξε με επιχειρήματα τις όποιες αλλαγές έκανε πανω στην πρόταση της διοίκησης.

Για όλα αυτά ψηφίζουμε:

Στο 1ο ΘΕΜΑ     ΟΧΙ  στις δυο προτάσεις .

Στο 2ο και 3ο ΘΕΜΑ   ΝΑΙ

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μαρκίδης Παναγιώτης και Σιδηρόπουλος Σάββας

 

Κατόπιν των ανωτέρω:

Για το 1ο θέμα ψηφίζεται όπως παρακάτω:

Ψηφίσαντες 33 Δημοτικοί Σύμβουλοι

Υπερ της πρότασης της δ/σης  δέκα (10) Δημοτικοί Σύμβουλοι της ( παράταξη Δημάρχου )

Ϋπερ της πρότασης της Αντιπολίτευσης  δέκα οκτώ (18) Δημοτικοί Σύμβουλοι (παράταξη κ.κ. Μηντσιούδη, Σαραφίδη και Μηντζαρίδη)

ΠΑΡΩΝ : τρείς (3)  Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ και ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΟΧΙ :  δύο (2) Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. ΜΑΡΚΊΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Το 2ο και το 3ο θέμα υπερψηφίζονται  από όλους τους δημοτικούς συμβούλους

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *