Θες/νίκη:Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών

Θεσσαλονίκη:Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπής στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, επτά (7) συνολικά άτομα και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών, για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπής.

Μεταξύ των συλληφθέντωνκαι 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος ξημερώματα της 18-09-2024, αφού παραβίασε βιτρίνα καταστήματος στην περιοχή κέντρου πόλης, αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το εσωτερικό του. Συνελήφθη την επομένη μέρα στην περιοχή της Νεάπολης από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, την αξιολόγηση προανακριτικού υλικού και την ανάλυση τρόπου δράσης, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2024, διέπραξε πέντε (5) ακόμη διαρρήξεις καταστημάτων στην ίδια περιοχή, κατά τις οποίες αφαίρεσε χρηματικά ποσά.

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η σύλληψη 18χρονου ημεδαπού μεσημβρινές ώρες χθες (20-09-2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που επέβαινε στην περιοχή της Σταυρούπολης σε κλεμμένη μοτοσικλέτα με οδηγό 19χρονο άντρα, καθώς στην προσπάθειά τους να αποφύγουν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα, προχώρησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς και παρέσυραν αστυνομικό τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά προέκυψε ότι είχαν αφαιρέσει τη μοτοσικλέτα σε προγενέστερο χρόνο από περιοχή της Τούμπας, η οποία αφού εξερευνήθηκε από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της. Τα στοιχεία του οδηγού του κλεμμένου οχήματος έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίζονται επιπλέον δικογραφίες.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχε αφαιρέσει προϊόντα αξίας (500) ευρώ, από εμπορικό κατάστημα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας τα αντικλεπτικά τους. Κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος, καθώς και μεταλλικό κοπτάκι που χρησιμοποιούσε στο πλαίσιο της δράσης του.

Σημειώνεται ότι, οι περιπολίες για την αστυνόμευση του Νομού και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.