Του Γ.Παπαμιχαήλ:Είναι η πλειοψηφία, κύριε Αναγνωστόπουλε

Είναι η πλειοψηφία, κύριε Αναγνωστόπουλε.

Από τις πρώτες συνεδριάσεις ισχυρίζομαι ότι η τακτική που ακολουθείται από την σημερινή διοίκηση έχει σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα, παρότι διαθέτει
την απαραίτητη νομιμότητα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας μας είναι ο θεσμοθετημένος έλεγχος των αποφάσεων της πλειοψηφίας και η προστασία της, ακόμη και από τις πλειοψηφίες.

Ένα πλήθος νομοθετημάτων έρχεται σήμερα να θεραπεύσει τα προβλήματα κυβερνησιμότητας που προξένησε ένας προηγούμενος νόμος, δημιουργώντας νέα.
Είναι πεποίθηση μου ότι το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης πάσχει και πιθανολογώ ότι η σημερινή κυβέρνηση διερευνά την τροποποίηση αν όχι την ουσιαστική ανατροπή του.

Κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο η παράταξη της οποίας μετέχω, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά ανέπτυξε μία ρητορική ευρύτερων συνθέσεων και συναινέσεων. Καταθέτουμε διαρκώς ένα λόγο παραγωγικό και όχι απλά καταγγελτικό. Τείναμε ξεκάθαρα χείρα συνεργασίας στην σημερινή διοίκηση, χωρίς ανταλλάγματα.

Αντ’ αυτού εισπράξαμε ύβρεις, απαξίωση και την αλαζονική-αυταρχική συμπεριφορά του κ. Αναγνωστόπουλου. Αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση των 21 δημοτικών συμβούλων ως όργανο νομιμοποίησης των προσωπικών του επιλογών.

Πόσο δημοκρατικό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι διαθέτει ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία όταν οι αντιπρόσωποι του λαού που στηρίζουν την διοίκηση είναι μόλις το ένα τρίτο του συνόλου των εκπροσώπων;

Ας δούμε τι συνέβη την τελευταία περίοδο, γιατί η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.

Είμαι περήφανος διότι η παράταξη μου επεδίωξε και πυροδότησε την δημιουργία συγκλίσεων στον χώρο τις αντιπολίτευσης. Είμαι ευτυχής διότι και
οι άλλες παρατάξεις επέδειξαν κουλτούρα συνεργασίας ή τουλάχιστον διαλόγου προς την εξεύρεση κοινού χώρου ανάπτυξης δημιουργικού και παραγωγικού αντιπολιτευτικού λόγου.

Πετύχαμε σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία. Η αντιπολίτευση εισηγήθηκε και ενέκρινε:

1. Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα Δημοτικά τέλη
2. Παράταση όλων των πληρωμών οφειλών προς τον Δήμο
3. Ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων με το ποσό των 10.000€
4. Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ενίσχυση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου

Ενώ η διοίκηση έμεινε στην εκτέλεση των εντολών της κεντρικής κυβέρνησης, η αντιπολίτευση καινοτόμησε και πρότεινε μέτρα που αργότερα υιοθέτησε και η κεντρική κυβέρνηση.

Αντί η διοίκηση να λάβει το μήνυμα της συνεργασίας επέλεξε μία στάση που απαξίωσε τόσο τις πολιτικές οντότητες όσο και τα θεσμικά όργανα. Διέπραξε σοβαρά ολισθήματα προς τον αυταρχισμό και κάθε πολίτης πρέπει να έχει την δυνατότητα να τα κρίνει.

Παρόλα αυτά δεν πτοηθήκαμε.

Στο ΔΣ της 13/5/2020 κατατέθηκε εισήγηση του Δημάρχου για την πρόσληψη δημοσιογράφου. Αξιολογώντας τις ανάγκες του Δήμου μας αυτήν την περίοδο
ανωμαλίας, ο κ. Αναγνωστόπουλος έθεσε ως επείγουσα προτεραιότητα την εξασφάλιση ενός ακόμη πολιτικού του ακολούθου.

Αντιτείναμε μία πρόταση για την δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής έκδοσης έγγραφων και εφαρμογής διαδραστικής επικοινωνίας Δήμου-Δημότη.
Η θέση μας κέρδισε την υποστήριξη 19 συναδέλφων έναντι των 11 που υποστήριξαν την θέση της διοίκησης.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επέλεξε τον δρόμο της αποκατάστασης των πολιτικών του φίλων και επιχείρησε να μας καταστήσει συνένοχους.
Απέναντι σε αυτές τις παλαιοκομματικές και ρουσφετολογικές τακτικές εμείς αντιτάξαμε την ευθύνη μας για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι το σημαντικότερο ζήτημα. Με την πολιτική της νίκη, η αντιπολίτευση έδωσε την καθαρότερη των απαντήσεων στο βασικό ερώτημα όλων των συμπολιτών μας, ποιος κυβερνάει αυτόν τον Δήμο.

Είναι η πλειοψηφία κ. Αναγνωστόπουλε.
Ή θα το αντιληφθείτε ή θα συμπεράνουμε ότι σας αρκεί η καρέκλα και η θέση του κομπάρσου στις εξελίξεις του τόπου μας.

Αποτύχατε στην καθημερινότητα.

Χάσατε το παιχνίδι της συλλογής των απορριμμάτων.

Τα κάνατε μαντάρα με την διαχείριση του πράσινου και επιτρέψατε να ορθωθούν ζούγκλες σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου.
Τώρα χάσατε την δυνατότητα να αποφασίζεται για τους πόρους του Δήμου.
Τι σας έμεινε;
Ο τίτλος και η προίκα της προηγούμενης Διοίκησης.

Ιωάννης Μιχαήλ Παπαμιχαήλ
Πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων (2017-2019)
Δημοτικός σύμβουλος με την Σύμπραξη Ευθύνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *