Σ.Σιδηρόπουλος: Συμπόρευση τεσσάρων παρατάξεων για δωρεά σε πολυεθνική

Στην “δια περιφοράς” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκηδόνος στις 13 Μάη,παραχωρήθηκε δωρεάν,στην Εταιρεία Διανομής Φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας,οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων για την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης και διανομής φυσικού αερίου.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμος μας (με άλλη Διοίκηση αυτή την φορά) προβαίνει σε μια τέτοιου είδους δωρεά,σε μια πολυεθνική εταιρεία,παραχωρώντας Δημοτική περιουσία χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα,προς όφελος των δημοτών, με το πρόσχημα της κοινωφελούς δραστηριότητας της επιχείρησης.

Αφελές το ερώτημα που θέτουμε: Το ίδιο κοινωφελής είναι και η θεσμική δράση και λειτουργία του Δήμου μας. Γιατί η εν λόγω εταιρεία με την ίδια λογική που ζητά παραχωρήσεις,δεν αποδίδει δωρεάν αέριο, στο Δημαρχείο , το Κέντρο Υγείας και σε άλλες δομές του Δήμου,για όσο διάστημα θα χρησιμοποιεί για την λειτουργία της ,χώρους του Δήμου?

Απάντηση δεν περιμένουμε γιατί εμείς, οι δυο μόνον δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που καταψηφίσαμε αυτήν την πρόταση της δωρεάν παραχώρησης,γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το μόνο που ενδιαφέρει την Εταιρεία είναι το κέρδος και δεκάρα δεν δίνει για την κοινή ωφέλεια.Δεν μας ξενίζει επίσης το γεγονός ότι Διοίκηση και “Αντιπολίτευση” στα κρίσιμα ζητήματα υπεράσπισης του κεφαλαίου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ήταν και θα είναι ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ και ας χτυπιούνται τα συμφέροντα των συνδημοτών μας.

Απόδειξη η συμπόρευση των τεσσάρων παρατάξεων πλην της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και το 30 υπέρ-2 κατά ,της ψηφοφορίας. Να δηλώσουμε δε, στην συγκεκριμένη περίπτωση ότι δεν έχουμε απλά να κάνουμε με ένα “δωράκι” προς μια εταιρεία του πολυεθνικού κεφαλαίου ,αλλά για ένα ακόμη θεμέλιο στήριξης της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας,σύμφωνα με τις επιταγές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι αυτό και ΚΑΝΕΝΑ αντάλλαγμα δεν θα μας έβρισκε σύμφωνους,επειδή πιστεύουμε ότι ο ζωτικός τομέας της ενέργειας,όπως και αυτός των τηλεπικοινωνιών και της διαχείρισης των υδάτων,ΜΟΝΟ στο Δημόσιο θα έπρεπε να ανήκουν.

Ας κρίνουν λοιπόν οι συνδημότες μας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *