Άδενδρο:”Λυπόμαστε που ηττηθήκαμε.Χαιρόμαστε που ηττηθήκαμε παλεύοντας για το μέλλον των παιδιών μας”

Σε σημερινή τους ανακοίνωση οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Αδένδρου , εκφράζουν την αγανάκτηση τους τόσο για το ότι δεν εγκρίθηκε τελικά η λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος προσανατολισμού υγείας του 2ου ΓΕΛ Αδένδρου, όσο και για τις ελλείψεις σε καθηγητές που υπάρχουν στα σχολεία τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

“Το ΥΠΑΙΘ δεν ενέκρινε σε πρώτη φάση τη λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος προσανατολισμού υγείας του 2ου ΓΕΛ Αδένδρου, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές/ τριες του τμήματος είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν άλλο σχολείο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Δ/θμια Εκπαίδευση. Υποβλήθηκε δεύτερη αίτηση με θετική εισήγηση από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία και εκκρεμεί. Την Τετάρτη, 2/10/2019, μαθητές, μαθήτριες, γονείς, καθηγητές, καθηγήτριες και εκπρόσωποι της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είχαν συνάντηση με τον Περιφερειακό /ντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κόπτση για να μάθουν πότε θα υπάρξει απάντηση στο δεύτερο αίτημα.

Ο κ. Κόπτσης δηλώνοντας αρχικά αναρμόδιος να απαντήσει στο επίμονο αίτημα των ενδιαφερομένων και αντιμέτωπος με την σαφή απόφασή τους να μην αποχωρήσουν χωρίς απαντήσεις προέβη στην εξής πρόταση, καθαρά δικής του επινόησης: Πρότεινε λοιπόν να ανοίξει το σύστημα διαχείρισης προσωπικού, να δηλωθεί το τμήμα, που μέχρι τότε ήταν ανύπαρκτο, να δηλωθούν οι απαιτούμενες ώρες ώστε να τοποθετηθούν καθηγητές για να μην χάνουν οι μαθητές πολύτιμες διδακτικές ώρες και να αναμένουν την έγκριση ή μη του τμήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι, καλή τη θελήσει, δέχτηκαν την προσωρινή και α(παρά)τυπη αυτή πρόταση και αποχώρησαν. Και όντως η πρόταση υλοποιήθηκε, άνοιξε το σύστημα, δηλώθηκε το τμήμα, φάνηκαν οι απαιτούμενες ώρες και τα παιδιά σταμάτησαν την κατάληψη που είχαν ξεκινήσει εξαιτίας αυτού του προβλήματος. Και όλα καλά μέχρις εδώ, μόνο που μία περίπου ώρα αργότερα, το σχολείο δέχτηκε τηλεφώνημα που ενημέρωνε ότι με εντολή του κ. Κόπτση όλες οι προηγούμενες ενέργειες αναιρέθηκαν.
Κ. Κόπτση, λυπόμαστε που οι μαθητές και τα παιδιά μας θα υποστούν μια απίστευτη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία για να μετακινούνται σε άλλο σχολείο.
Λυπόμαστε που τα παιδιά και μαθητές μας ήρθαν αντιμέτωπα με την αναξιοπιστία μιας πολιτικής που στέκεται εμπόδιο στη μόρφωσή τους .
Λυπόμαστε που ηττηθήκαμε.
Χαιρόμαστε που ηττηθήκαμε παλεύοντας για το μέλλον των παιδιών μας, οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι, θα μας βρείτε μπροστά σας.
Εμείς τους μαθητές και τα παιδιά μας τα κοιτάμε στα μάτια. Εσείς;
Οι συμμετέχοντες/ουσες στη συνάντηση.

Κι αφού τελικά αποχαιρετήσαμε τα τρία παιδιά μας και καλή συνέχεια κ επιτυχία να έχουνε , σήμερα υπάρχει αίτημα από γονείς να ξαναπάμε όλοι μαζί ενωμένοι στην περιφέρεια εκπαίδευσης για τους εξής λόγους :
Να δείξουμε την αγανάκτηση μας για τον εμπαιγμό που υποστήκαμε
Να διεκδικήσουμε καθηγητές για τις ελλείψεις του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ μας ώστε να καταφέρουν τα παιδιά μας να κάνουν όλα τα μαθήματα
Και τέλος να παραδώσουμε μια επιστολή των μαθητών στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης .
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρχει συμμετοχή γονέων .”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *