Αγ.Αθανάσιος:Ανακοίνωση για το υποκατάστημα της ΕΘνικής τράπεζας

Από την παράταξη “Σύμπραξη Ευθύνης” λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.05.2019

 

Ο Συνδυασμός ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ  με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κώστα Σαραφίδη εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνος Νομού Θεσσαλονίκης, το οποίο πληροφορήθηκε από έγκυρες πηγές.  Ως ένας Συνδυασμός που βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τους κατοίκους της περιοχής όσο και με τους κατά Τόπους Φορείς Ανάπτυξης είναι σε θέση, μεταφέροντας τον παλμό τους, να διαβιβάσει την έντονη αντίθεσή του λόγω της πεποίθησης  ότι το κλείσιμο της τράπεζας θα προκαλέσει  :

  • Την υποβάθμιση της περιοχής, καθώς το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα οδηγήσει την τοπική επιχειρηματικότητα, και ιδίως την μικρομεσαία, σε ακόμη πιο δύσβατους δρόμους, την τοπική οικονομία σε μαρασμό και την τοπική κοινωνία σε φτωχοποίηση.
  • Την άνοδο της ανεργίας και της ανέχειας, ως αποτέλεσμα της απώλειας θέσεων εργασίας με δεδομένη την συρρίκνωση και την υποτίμηση της επιχειρηματικής βάσης της περιοχής.
  • Την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, δεδομένου ότι το κοντινότερο έτερο υποκατάστημα Εθνικής Τραπέζης βρίσκεται στα Κουφάλια, σε απόσταση 20χλμ. από τον Άγιο Αθανάσιο, απόσταση που αποτελεί εμπόδιο για την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού κατοίκων (εργαζομένων, συνταξιούχων, ασθενών, κλπ).
  • Την αύξηση της μετανάστευσης κατοίκων και στην μεταφορά επιχειρήσεων σε μεγάλα αστικά κέντρα.
  • Την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Αθανασίου.

 Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας, απαιτείται η στήριξη του επιχειρηματικού τομέα.  Προς την κατεύθυνση αυτή η ευθύνη είναι συλλογική.

Οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω, αποφασίζοντας τελικά το αυτονόητο και αναπτυξιακά χρήσιμο:  την συνέχεια της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής.

Η Δημοτική Αρχή και οι φορείς της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να πιέσουν σε αυτή την κατεύθυνση με κάθε πρόσφορο μέσον.

Η περιοχή μας έχει στηρίξει την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και η ΕΤΕ στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης που περνά ο τόπος θα πρέπει να κάνει το ίδιο απέναντι στους πελάτες της. Αυτό απαιτεί τη σωστή στάση απέναντι στην τοπική κοινωνία και οι κανόνες της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία κάθε μεγάλου  επιχειρηματικού φορέα, ιδιαίτερα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για το Συνδυασμό ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνος,

Κώστας Σαραφίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *