Αγ.Αθανάσιος:Εγκαίνια εκλογικού κέντρου παράταξης “Δύναμη Αναγέννησης-Νέα Αρχή” (vid-φώτο)

Η ομιλία του κ.Σταύρου Αναγνωστόπουλου

Σεβαστέ πατέρα, κυρίες και κύριοι, αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες

Σας ευχαριστώ πολύ για την πολυπληθή και δυναμική παρουσία σας.

Ομολογώ ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για μένα, διότι έχω την τιμή και την χαρά να βρίσκομαι εδώ μαζί με τους συμπολίτες μου, τους συγχωριανούς μου, τους ανθρώπους που μεγάλωσα μαζί τους και που ενώνομαι με δεσμούς φιλίας, εκτίμησης, σεβασμού και αγάπης. Όλους εσάς, που από την πρώτη μέρα του προεκλογικού μας αγώνα αγκαλιάσατε την προσπάθεια μας με την εμπιστοσύνη σας. Που μας συγκινήσατε και μας συγκινείτε κάθε μέρα με την αμέριστη υποστήριξή σας. Όλους εσάς που κλείσατε τα αυτιά και γυρίσατε τις πλάτες, σε όσους και όσες θέλουν να κρατήσουν τον τόπο μας στο δικό τους παρελθόν. Σε όσους και όσες δεν μπορούν να δεχτούν ότι ο κύκλος τους έκλεισε οριστικά.

Σε όσους και όσες βάζουν τον εγωισμό τους πάνω από τον τόπο τους, τον οποίο θεωρούν ιδιοκτησία τους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας δώσατε τη δύναμη να είμαστε σήμερα εδώ. Και είμαι πλέον βέβαιος πως το βράδυ της 26ης Μαΐου αυτή η δυναμική σας στήριξη, θα ορίσει μια νέα εποχή για το δήμο μας, θα αλλάξει τον χάρτη της τοπικής μας αυτοδιοίκησης και θα γίνει η αφετηρία της αναγέννησης του τόπου μας. Είναι πλέον φανερό σε κάθε γωνιά του δήμου μας, πως ο συνδυασμός μας “Δύναμη αναγέννησης – Νέα αρχή¨ θα είναι η νέα καθαρή, δημοκρατική, ανθρώπινη και δυναμικά αναπτυξιακή, διοίκηση του δήμου Χαλκηδόνος. Και σε αυτό τον νικηφόρο αγώνα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και σημαντικό πως δεν είμαστε μόνοι μας. Έχω ξαναπεί πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα το ότι δίπλα μας, μαζί μας, συνοδοιπόροι και συναγωνιστές βρίσκονται ο κ. Ζήσης Βαϊνάς και οι άνθρωποι του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Και αυτό είναι η απόδειξη πως η συνολική μας αυτή προσπάθειά δεν βασίζεται σε προσωπικά κίνητρα και φιλοδοξίες αλλά σε ένα κοινό όραμα που ταυτίζεται με τη φωνή των συμπολιτών μας . Είναι μια υπέρβαση που δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από μερικούς εκ των πολιτικών μας αντιπάλων.

Και δεν μπορεί να γίνει κατανοητή γιατί είναι προφανές πως σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αντιπαρατάσσονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Από την μια πλευρά βρίσκεται ο κόσμος τους. Αυτός ο κόσμος του παλαιοκομματισμού και του παραγοντισμού. Των αλληλεξαρτήσεων και της συναλλαγής. Των καρεκλοκένταυρων της τοπικής εξουσίας που εδώ και 20 χρόνια έχουν αποδείξει πως η παρουσία τους στα κοινά εξυπηρετεί μόνο τις δικές τους φιλοδοξίες και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο δικός μας κόσμος. Ένας νέος καθαρός κόσμος, του οράματος, της σύνθεσης, της ενότητας, της προσφοράς, της ειλικρίνειας, της ανιδιοτέλειας, των ανθρώπων που δεν έχουν επάγγελμα την πολιτική, αλλά αντίθετα θυσιάζουν επαγγελματικό και προσωπικό χρόνο για να δώσουν μια νέα προοπτική στο τόπο τους. Για να τον απαλλάξουν από τις σκιές και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και από τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια που στερούν στο δήμο μας τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό οργανισμό. Ο δικός μας κόσμος κοιτάει το αύριο. Και αυτό είναι το μήνυμα μας προς πάσα κατεύθυνση.

Είμαστε εδώ ενωμένοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε ο μεγάλος, ενιαίος δήμος Χαλκηδόνος και οι κάτοικοι του να αποκτήσουν κοινή ταυτότητα και κοινή πορεία προς το μέλλον. Γι αυτό δεσμευόμαστε και σ΄αυτό είμαστε ανυποχώρητοι.

Φίλες και φίλοι,

Όλο αυτό τον καιρό γινόμαστε μάρτυρες ανέντιμων και σε πολλές των περιπτώσεων, ανήθικων επιθέσεων, τόσο προς το πρόσωπό μου, όσο και προς τα πρόσωπα των υποψηφίων μας. Τοπικιστικά και εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις για καρέκλες και για θέσεις εργασίας, εμπόριο ελπίδας και ότι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως πρακτική για να αποθαρρύνουν, να φοβίσουν, να αποτρέψουν τους συμπολίτες μας να ταχθούν στο πλευρό μας είτε ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε ως απλοί υποστηρικτές. Βέβαια αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο αφού στο δικό τους κόσμο τους συμμετοχή σημαίνει εξάρτηση. Στη δική τους πολιτική φιλοσοφία οι πολίτες είναι απλά τα εργαλεία που με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, θα χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν το στόχο τους. Στη δική τους δημοκρατία ο πολίτης δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει ελεύθερα. Δεν έχουν όμως καταλάβει πως οι εποχές έχουν αλλάξει. Δεν βρισκόμαστε πλέον στον μεσαίωνα αλλά στη νέα εποχή.

Και η νέα εποχή τους έχει ξεπεράσει. Δεν μπορούν να δεχτούν πως η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια ούτε εξαγοράζονται, ούτε ανταλλάσσονται. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως οι πολίτες τους έχουν προσπεράσει και πως οι νέοι κυρίως άνθρωποι τους έχουν βάλει ήδη στο περιθώριο. Οι νέοι άνθρωποι, που με το ένστικτο αλλά και τη τόλμη τους καταλαβαίνουν πως ο τόπος τους πρέπει να συμβαδίσει επιτέλους με το νέο, το δημιουργικό, το σύγχρονο και μας στηρίζουν δυναμικά κλείνοντας τα αυτιά τους στις <<σειρήνες>> του παρελθόντος. Και θα ήθελα σ΄αυτό το σημείο, ιδιαίτερα τους νέους να τους ευχαριστήσω θερμά και να τους διαβεβαιώσω πως έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μας και πως την επόμενη μέρα θα αποτελέσουν το βασικό πυρήνα των προσπαθειών μας για την αναγέννηση του δήμου μας. Γιατί ο συνδυασμός μας έχει πραγματικά μια νέα πρόταση που αφετηρία της είναι οι ανάγκες των συμπολιτών μας και η δυναμική αναπτυξιακή προοπτική που έχει ο τόπος μας. Πιστεύουμε σε μια διοίκηση που βασίζεται αποκλειστικά στις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και του δικαίου. Το αύριο του δήμου μας φίλες και φίλοι είστε όλοι εσείς, όλοι εμείς.

Μαζί, συντεταγμένα θα προχωρήσουμε στις νέες απαραίτητες και καινοτόμες πρωτοβουλίες για να βγάλουμε το δήμο μας από το τέλμα και τη στασιμότητα. Το πρόγραμμα μας προέρχεται από τη κοινωνία και τις ανάγκες της και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του δήμου Χαλκηδόνος. Είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με βασικό στόχο τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων που χρειάζονται για να γίνει πράξη η ισόρροπη ανάπτυξη. Ένα πρόγραμμα έχει ως βασικές προτεραιότητες τα εξής: -Την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του δήμου. -Την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

-Την βελτίωση των βασικών υποδομών του δήμου μας. -Το συνεχές ενδιαφέρον για τον αθλητισμό τον πολιτισμό την παιδεία και την νεολαία. -Την προστασία του περιβάλλοντος. -Τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας. -Την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. -Την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας του δημότη. -Τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την ενίσχυση των κοινοτικών συμβουλίων με πόρους και αρμοδιότητες.

Οραματιζόμαστε μια αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη, αγωνιστική και διεκδικητική για την επίλυση των προβλημάτων , με ιδέες και προτάσεις, με πόρους και αρμοδιότητες, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και κυρίως την τοπική ανάπτυξη. Με εφαρμογή νέων πολιτικών είμαστε αποφασισμένοι να ισχυροποιήσουμε τους θεσμούς και να ενδυναμώσουμε τα νέα κοινοτικά συμβούλια και την τοπική δημοκρατία. Θέλουμε μια διοίκηση βασισμένη στις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας, ώστε ο επιτελικός χαρακτήρας και οι αποφάσεις να είναι της διοίκησης – αλλά η ανάπτυξη, η παροχή υπηρεσιών και το συνολικό όφελος να είναι υπέρ του πολίτη. Αυτό πιστεύουμε και αυτό θα εφαρμόσουμε, μια σύγχρονη, στοχευμένη, με ιεραρχημένες παρεμβάσεις, ισότιμη, ανθρώπινη και αποδοτική σε έργο διοίκηση.

Ο συνδυασμός μας “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ¨ διεκδικεί και θα κερδίσει το στοίχημα των εκλογών γιατί αποτελείται από ένα σύνολο νέων αλλά και έμπειρων καταρτισμένων και μορφωμένων ανθρώπων. Ένα σύνολο ενεργών πολιτών με κοινό όραμα για τον τόπο τους και με πραγματική διάθεση προσφοράς για τον συνάνθρωπο. Τις υποψήφιες και τους υποψήφιους δημοτικούς μας συμβούλους που κομψούν τον συνδυασμό μας και μας τιμούν πραγματικά με την εμπιστοσύνη τους. Πιστεύω πως η συνολική παρουσία τόσων αξιόλογων και καταξιωμένων επαγγελματικά και κοινωνικά ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο μας είναι η πρώτη μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας. Και όλοι μαζί θα είμαστε οι νικητές των εκλογών, θα είμαστε αυτοί που θα οδηγήσουν αυτόν τον τόπο με ασφάλεια, στο νέο, άφθαρτο και δημιουργικό μέλλον που του αξίζει.

Φίλες και φίλοι

-Όλοι μαζί βγαίνουμε μπροστά δυναμικά χέρι- χέρι με την κοινωνία για να αλλάξουμε ριζικά ότι πληγώνει επί σειρά ετών τον τόπο μας. -Βγαίνουμε μπροστά για να σταθούμε με ειλικρίνεια δίπλα στα προβλήματα των συμπολιτών μας. -Για να βγάλουμε το δήμο μας από την στασιμότητα την μετριότητα και την αφάνεια. -Αυτός εδώ ο συνδυασμός, δεν παίζει με τα συμφέροντα του τόπου. -Δεν παίζει με το μέλλον του πολίτη. -Έχουμε βαθιά συναίσθηση της πολιτικής και κοινωνικής μας ευθύνης. -Όλοι μαζί, οδηγούμε την κοινωνία μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. -Όλοι μαζί, γινόμαστε εγγυητές της νέας προοπτικής.

-Είμαστε δυνατοί, γιατί δεν έχουμε εξαρτήσεις, από κανέναν.

-Είμαστε δυνατοί, γιατί βασιζόμαστε σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που επιζητά αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. -Δεν είμαστε μαριονέτες. -Δεν έχουμε καθοδηγητές και πατρόνους. -Είμαστε η αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη πολιτική κίνηση που συνθέτει, ενώνει και αγκαλιάζει τη κοινωνία. -Υπεύθυνα, ισότιμα και δημοκρατικά ξεπερνάμε το παρελθόν και τους εκφραστές του και βαδίζουμε μαζί στο μέλλον. Ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών του δήμου μας για ένα διαφορετικό, νέο και ελπιδοφόρο αύριο.

Όλοι μαζί για την μεγάλη αλλαγή. Όλοι μαζί για την αναγέννηση Όλοι μαζί για μια νέα αρχή.

Σας ευχαριστώ θερμά.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ