Κουφάλια:Εγκαίνια Εκλογικού κέντρου παράταξης «Σύμπραξη Ευθύνης» (vid-φώτο)

Tα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Σύμπραξη ευθύνης” έγιναν χθες βράδυ στα Κουφάλια.Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος και αρχηγός του συνδυασμού κ.Κώστας Σαραφίδης τόνισε:

“Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για προβλήματα και περιορισμούς. Είμαι εδώ για να μιλήσω για λύσεις και δυνατότητες.

Τον τόπο τον αλλάζουν αληθινά οι άνθρωποι του, οι κάτοικοι του και όλοι όσοι στελεχώνουν τη διοίκηση του. Τον τόπο τον φτιάχνουμε όλοι εμείς που τον ζούμε και αγωνιούμε για το μέλλον του. όλοι εμείς που είμαστε ανήσυχοι και θέλουμε να δούμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας να προοδεύει και να προκόβει όχι κάπου αλλού, αλλά εδώ.

Χωρίς ενότητα και σύμπνοια δεν μπορούμε να χτίσουμε τίποτα. Η πορεία αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπόθεση του ενός. Η πορεία αυτή μπορεί και πρέπει να είναι υπόθεση του καθενός.

Δεν είναι τυχαία η διατύπωση που επιλέξαμε να συνοδεύει το όνομα του  Συνδυασμού μας.

Η Σύμπραξη μας , η Ευθύνη Μας

Αυτή ακριβώς είναι η ιδέα που μας εκφράζει, η ιδέα της από κοινού προσπάθειας, η ιδέα της συλλογικής δράσης με στόχο την κοινή πορεία μας και επίκεντρο τους ανθρώπους της περιοχής μας.

Γιατί εμείς που απαρτίζουμε τον Συνδυασμό μας πίσω από τις προκλήσεις βλέπουμε αφορμή να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, ακόμη πιο εργατικοί. Πίσω από τις δυσκολίες βλέπουμε αφορμή για περισσότερη ευθύνη, περισσότερη δημιουργία. Γι’ αυτό είμαι εδώ λοιπόν, για να σας παρουσιάσω την «ψυχή» του Συνδυασμού μας, δηλαδή,  τις αρχές που υπηρετούμε, τις αξίες σύμφωνα με τις οποίες είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε.

Πρώτον, Διαφάνεια. Η κοινωνία, εσείς, οι πολίτες, απαιτείτε – και με το δίκιο σας – χρηστή οικονομική διαχείρηση και εμείς είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε αυτό το πάγιο αίτημα Οφείλουμε να είμαστε πιο εφευρετικοί, πιο δραστήριοι στην εύρεση και αξιοποίηση κάθε εθνικού και ευρωπαϊκού προγράμματος που θα στοχεύει στην βελτίωση της ζωής μας. Η λέξη «εντιμότητα» δεν μπορεί να είναι κάτι γενικό και αφηρημένο. Ούτε μπορεί πλέον να θεωρείται προσόν! Για εμάς εντιμότητα σημαίνει λόγος τιμής και συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που αποτελούν αυτόν εδώ τον Τόπο!

Δεύτερον, Τεχνοκρατική Γνώση. Ο Δήμος μας έχει πολλές δυνατότητες για ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και κοινοτήτων του. Αναφέρω ενδεικτικά: την εγγύτητα του με το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, την πρόσβαση στα σημαντικά –εθνικής σημασίας – οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, τον φυσικό και πολιτιστικό του πλούτο. Όλα αυτά είναι η προίκα μας.

Τρίτον, Αποτελεσματικότητα. Η «πολυτέλεια» των πρόχειρων σχεδιασμών, του «ράβε-ξύλωνε» και των άσκοπων προτάσεων δεν υπάρχει πια. Πλέον, οι καιροί απαιτούν καλό σχεδιασμό και στοχευμένη δράση.

Τέταρτον, Ισόρροπη Καθολική Ανάπτυξη. Πιστεύουμε σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που εκτείνεται ομοιόμορφα σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, που συμπεριλαμβάνει κάθε γωνιά και άκρη του Ενιαίου Δήμου μας, που δίνει σε όλους τους κατοίκους την ευκαιρία για μια εξίσου υψηλή ποιότητα ζωής. Στόχοι μας:

  • Η ολοκλήρωση και επέκταση αναγκαίων για τον Τόπο βασικών υποδομών (ύδρευση, αποχέτευση, αντιπλημμυρικά, μεταφορικές – κυκλοφορία – συγκοινωνία).

Εδώ θέλω να κάνω μια αναφορά λέγοντας ότι στον τόπο που κατοικώ , στα Κουφάλια, που ήταν ο παλαιότερος Δήμος της περιοχής νομίζω από το 1948, άρα είχε μια καλύτερη οργανωτική ικανότητα στο να διεκδικεί έργα. Επίσης , όλοι οι δήμαρχοι από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, έβαλαν από την αρχή πριν από 40 χρόνια περίπου υψηλούς στόχους. Έτσι, οι Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Χατζηδημητρίου Χρήστος, Βογιατζής Ιωάννης, Μπελίδης Δημήτρης, Δαϊκούδης Παναγιώτης και Τσουκνιδάς Γιάννης άρχισαν την αποχέτευση, το διεκδίκηση του κέντρου Υγείας, τις εργατικές κατοικίες, τις ολοκληρώσεις των ασφαλτοστρώσεων,  το Ειρηνοδικείο, σχολικές υποδομές , αρδευτικά δίκτυα , τις.επεκτάσεις, τη γέφυρα με το Πρόχωμα και τόσα άλλα.

Η ενθάρρυνση της τοπικής επιχειρηματικότητας και προστασία των υπαρχουσών θέσεων εργασίας. Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη και να διεκδικήσει πάση θυσία τη διατήρηση πληθώρας θέσεων εργασίας που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε αλλά και προσέλκυση νέων επενδύσεων στα βιομηχανικά πάρκα.

Η στήριξη του αγροτικού τομέα. Πυλώνας της ανάπτυξης του Περιοχής μας είναι η αγροτική παραγωγή. Η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να συμβάλει στην τόνωση αγροτικής δραστηριότητας, να υποστηρίξει τις δυνατότητες μεταποίησης και εξαγωγής παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και να προωθήσει τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια.

Πέμπτον,  Περιβαλλοντική Συνείδηση. Είναι ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας να παραδόσουμε τον Τόπο αυτό με τον ίδιο φυσικό πλούτο που τον παραλάβαμε. Στοχεύουμε σε έναν Τόπο καθαρό, ευχάριστο, βιώσιμο! Αξιοποιούμε την περιβαλλοντική σημασία του Αξιού Ποταμού, που αποτελεί σύμβολο της Περιοχής μας και πηγή ζωής και ενέργειας.

Έκτον, Κοινωνική Ευαισθησία. Στηρίζουμε και βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, αναβαθμίζουμε τις υποδομές υγείας, διεκδικούμε περισσότερο προσωπικό και περισσότερα ασθενοφόρα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των κατοίκων του Δήμου μας.

Έβδομον, Ανάδειξη Πολιτισμού και Ιστορίας. Θέλουμε ένα Δήμο πολιτιστικά δραστήριο και ενεργό, έναν Τόπο με ισχυρή ταυτότητα και ιστορική μνήμη, θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να γνωρίζουν τις καταβολές, την πορεία και τις περιπέτειες μέσα από την ιστορία του. Αξιοποιούμε το Ίδρυμα Ανατολικής Ρωμυλίας, το Μακεδονικό Τάφο, το Μουσείο Βαλκανικών Αγώνων Γέφυρας, αναβαθμίζουμε τις πολιτιστικές υποδομές και προβάλουμε-φωταγωγούμε μνημία. Και σε αυτό το σημείο, ο ποταμός μπορεί να αξιοποιηθεί

Έχουμε την πιο δεμένη ομάδα.Υποψηφίους από κάθε τόπο, από κάθε χωριό, από κάθε οικισμό.Ανθρώπους που ζουν εδώ και τους βλέπεται γύρω σας.
Σε αντίθεση με τους άλλους που μοιράζουν εξουσίες. ,

Εμείς δεν υποσχόμαστε τίποτα γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν. Εμείς υποσχόμαστε μόνο σκληροί δουλειά και τίποτα αλλο . Γιατί έχουμε πρόγραμμα ,  έχουμε πίστη σ αυτό που θέλουμε να κάνουμε για τον δήμο μας, για τον δήμο Χαλκηδόνος ,μα προπάντων έχω πίστη σε όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ ,που είστε μαζί μου ,για ένα δήμο ενωμένο από εμάς για ΕΜΑΣ! ”

Στην ομιλία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδάς, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι κ.Χατζηδημητρίου, κ.Νικόπουλος, κ.Μπελίδης και κ.Δαϊκούδης

ΒΙΝΤΕΟ

Αγιασμός

Ομιλία Κώστα Σαραφίδη

Παρουσίαση υποψηφίων

ΦΩΤΟ