Αγ.Αθανάσιος:Έφοδος του τμήματος προστασίας ανηλίκων

Ειδική επιχειρησιακή δράση του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων.


Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχεδίασαν και υλοποίησαν, απογευματινές και βραδινές ώρες προχθές (04-01-2024), στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Αθανασίου, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε διάφορα σημεία με τη συνδρομή προσωπικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας, ελέχθησαν (57) ανήλικοι.

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.