Λαϊκή Συσπείρωση:Απόλυτος άρχοντας ο δήμαρχος

Από την δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

«Η νέα Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Χαλκηδόνος που συγκροτείται σήμερα αποτελεί με βάση το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ ένα υπερσυγκεντρωτικό όργανο με πάρα πολλές αρμοδιότητες, καθώς αντικαθιστά τις προηγούμενες Επιτροπές Οικονομικών, Ποιότητας Ζωής και Εκτελεστική.

Αυτό το γεγονός καθιστά τη λειτουργία της αποφασιστικής σημασίας για το Δήμο και τους δημότες.Ο τρόπος συγκρότησής και σύνθεσής της βάσει του νομοθετικού πλαισίου δίνει τη δυνατότητα αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αποκλείοντας παρατάξεις της αντιπολίτευσης από την εκπροσώπησή τους και τη συμμετοχή σε αυτήν.

Με αυτό το σκεπτικό η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ξεκάθαρη, ότι θα πρέπει να εκπροσωπούνται στη Δημοτική Επιτροπή όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο αυτό είναι δυνατόν βάσει του παραπάνω ασφυκτικού πλαισίου που θέτει ο νόμος, καθώς κάθε παράταξη έχει τις δικές της θέσεις, αναπτύσσει αυτοτελή δράση σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Εχοντας και την εμπειρία της προηγούμενης θητείας που η Οικονομική Επιτροπη συνεδρίαζε συνήθως απουσία της αντιπολίτευσης και αυτό μάλιστα γινόταν με το επιχείρημά της , ότι η Οικονομική Επιτροπή δεν είχε το ανάλογο δημοκρατικό έρεισμα, προτείναμε στην αξιωματικη αντιπολίτευση να εκλεγεί στην Δημοτική Επιτροπη και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μάταια βέβαια, αν και αυτή η σύνθεση της δημοτικής Επιτροπής είναι στο διπλάσιο αντιδημοκρατική από την προηγούμενη.

Παρ΄ όλα αυτά, έπειδή η Λ.Σ. στις εκλογές δεν κατεβαίνει με αποκλειστικό στόχο την συμπλήρωση κάποιων θέσεων μέσα στο Δημο, δεσμευόμαστε ότι ακόμα και από τη θέση του παρατηρητή της Δημοτικής Επιτροπής θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο ή στόχευση της νέας Διοίκησης, ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη σε όλους!»

Υ.Γ. Η τοποθετηση αυτή έγινε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι καταγεγραμμένη στο video της συνεδρίασης μετα το 16ο λεπτό. https://www.youtube.com/watch?v=4BkBVZj7LBA&ab_channel=%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82