Αγ.Αθανάσιος:Έγινε…”της Λαϊκής” στην τελευταία συνεδρίαση του Δήμου

Έντονα απασχολεί το τελευταίο διάστημα αρκετούς κατοίκους του Αγίου Αθανασίου η απόφαση του τοπικού συμβουλίου για μεταφορά της λαϊκής από την πλατεία.

Η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου με θέμα την μεταφορά της λαϊκής στην Λεωφόρο Αθηνών έγινε πριν από μερικούς μήνες και υπέρ ψήφισαν τα τρία από τα τέσσερα παρόντα μέλη.Kατόπιν το θέμα πήγε προς ψήφιση στην επιτροπή ποιότητας του Δήμου Χαλκηδόνος όπου και υπερψηφίστηκε με τέσσερα υπέρ, δύο όχι και ένα “παρών”.Η τροχαία και ο ΟΑΣΘ θα πρέπει  με την σειρά τους  να  τροποποιήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων από παράλληλους παράδρομους και να ενημερώσουν εγγράφως, ενώ το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Διόρθωση : Αφού καταθέσουν τις προτάσεις τους και γνωμοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τότε το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση από την αρμόδια επιτροπή του τμήματος λαϊκών αγορών της Περιφέρειας η οποία θα πάρει και την τελική απόφαση.

Για το θέμα μίλησε πρόσφατα στην στήλη “Mε το θάρρος της γνώμης” του συνεργάτη μας Φώτη Ρεγκά  ο πρόεδρος της τοπικής του Αγίου Αθανασίου κ.Γανιτίδης:

“H αλλαγή επιβάλλεται για λόγους προστασίας της πλατείας αλλά και για λόγους καθαριότητας. Παράλληλα οι επαγγελματίες της πλατείας δεν έχουν να χάσουν τίποτα με αυτή την αλλαγή.” Τόνισε μάλιστα ότι και με την αποψίλωση των πρόσθετων κατασκευών υπήρχε ο φόβος για μείωση του τζίρου αλλά τελικά όχι μόνο διαψεύστηκαν όσοι το υποστήριζαν αλλά άλλαξε και όψη η πλατεία.Τελειώνοντας ο κ.Γανιτίδης είπε ότι ένας από τους σοβαρότερους λόγους είναι ότι στη σημερινή της μορφή και όπως έχει εξαπλωθεί η λαϊκή είναι παράνομη και επιβάλετε η μεταφορά της.

Ο κ.Αραμπατζής από την πλευρά του τόνισε ότι σε τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να ακούγεται η άποψη του κόσμου, ιδιαίτερα για κάτι όπως η λαϊκή που είναι πλέον κοινωνικό-εμπορικό γεγονός για τον Αγ.Αθανάσιο, ενώ για τα όποια μικρά προβλήματα δημιουργούνται προτιμότερο είναι να μπει μια τάξη και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση παρά να φύγει.Τελειώνοντας τόνισε ότι με την μεταφορά της λαϊκής στο συγκεκριμένο σημείο θα δημιουργηθούν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο παρόντες ήταν και κάτοικοι του Αγίου Αθανασίου και κάποιοι απ αυτούς πήραν τον λόγο για να τοποθετηθούν.

Αυτό που ζήτησαν είναι να γίνει λαϊκή συνέλευση στον Άγ. Αθανάσιο και να εξηγηθούν στους κατοίκους οι λόγοι που οδήγησαν το τοπικό συμβούλιο σ αυτή την απόφαση .

Τον λόγο πήραν επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι του Αγίου και μάλιστα κατά διαστήματα “άναψαν τα αίματα” καθώς υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

ΒΙΝΤΕΟ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνεδρίαση πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

 

One comment

  1. Ειναι αληθεια οτι η αποψιλωση της πλατειας βοηθεισε “καποια” μαγαζια,και αν το θεωρουν επιτυχειμενο μετρο γιατι δε το κανουν σε ολο το δημο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *