Αγχίαλος:Απάντηση κ.Συριανού στον δήμαρχο Χαλκηδόνος

Συνεχίζεται η “κόντρα” μεταξύ του προέδρου της Τ.Κ. Αγχιάλου και του δημάρχου Χαλκηδόνος.Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις (δείτε ΕΔΩ) ο κ.Ηλίας Συριανός με ανάρτηση του απαντάει στον κ.Αναγνωστόπουλο.

Ηλίας Συριανός

” Αγαπητέ μου Δήμαρχε κ. Αναγνωστόπουλε, πάλαι ποτέ συνναγωνιστά. Θα απευθυνθώ σε σας με σεβασμό ευγένεια και χιούμορ σε δεύτερο πρόσωπο και όχι στο τρίτο που επιλέξατε σκοπίμως απαξιωτικά, για να ιδρώσει το αυτί μου!

Πρωτίστως έχεις εσφαλμένη ενημέρωση με αποτέλεσμα να μην γνωρίζεις καλώς τα τεκταινόμενα. Παρασύρεσαι και χάνεις την ψυχραιμία σου όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών και παραφέρεσαι με προσωπικές ανεπίτρεπτες εκφράσεις σχολιάζοντας προσβλητικά την ηλικία μου και τον πολιτικό μου βίο, όπως γράφεις στην προχθεσινή σου σοβαροφανή απάντηση γεμάτη με τεκμήρια λα’ι’κισμού. Φιλικά στα γράφω.

Τάθελες και τάπαθες αγαπητέ κατά τα άλλα Δήμαρχε κ. Αναγνωστόπουλε. Τί ήθελες να ασχοληθείς προσωπικά με εμάς τους υποδεέστερους! τον “γηραιό”! και τον “τελειωμένο”! όπως με αποκάλεσες. Δεν άφηνες τα τσικό να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά! και νά τώρα θα καείς!.

Με την καταγεγραμμένη απαράδεκτη συμπεριφορά σου με αναγκάζεις να σε ενημερώσω ΚΑΙ γραπτώς, για να μάθουν και οι νεώτεροι ότι βιογραφικά : 5 φορές εκλέχτηκα και διετέλεσα συνολικά πρόεδρος, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος καθαριότητας. Δημοτικός Σύμβουλος Αγχιάλου με 780 ψήφους (5ος στους 75 εν συνόλω) εκ των οποίων 400 ψήφοι από τον Άγιο Αθανάσιο.

Σου λέει κάτι αυτό?

Όμως έγινε διότι με αξιολόγησαν οι συνδημότες μου και με επιβράβευσαν επειδή ήμουν, όπως μου είπαν: “δραστήριος, εργατικός και ειλικρινής”. Ρώτα στο χωριό σου να μάθεις αγαπητέ. Αλλιώς γιατί με ψήφιζαν? Γιατί είμαι τοξικός και ασυνεννόητος ακατάλληλος και ανεπαρκής?

Για τα γεγονότα στον αγιασμό μπές ελεύθερα στον f/b να διαβάσεις τί γράφω, να μην τα επαναλαμβάνω και κουράζω τον κόσμο. Μάλιστα θα κάνω αίτημα φιλίας στο “Δύναμη Αναγέννησης Νέα Αρχή” να γίνουμε φιλαράκια και να ενημερώνεσαι άμεσα. Θα το δεχθείς? για να δούμε! Πάντως 4 χρόνια αλεξικέραυνο ΔΕΝ κατάφερες να βάλεις στο νηπιαγωγείο. Επίσης δεν τακτοποίησες το θέμα με την λάσπη στην πίσω είσοδο του προαύλιου ούτε όπως έλεγες ασφαλτοστρώθηκε. Κι αυτά μαζί με τα άλλα ΘΑ, θα γίνουν.

Πάμε τώρα στο λοιπόν!

Αναφέρεσαι αυτολεξεί:

“Στην παντελή απραξία της προηγούμενης διοίκησης (την οποία τώρα στηρίζει και κατέρχεται και ως υποψήφιος ο κ. Συριανός” Διευκρινίζω:

Στην προηγούμενη διοίκηση Δήμαρχος ήταν ο Τσουκνιδάς και Αντιδήμαρχος Οικονομικών (όχι έργων) ο Μιντσιούδης. Έγιναν δύο έργα το συντριβάνι και ο φωτισμός στο πάρκο της εκκλησίας με την παράλληλη διευθέτηση του εδάφους. Μικρά? Λιγοστά? Να συμφωνίσω. Εσύ τί έκανες? Την δεξαμενή (που τοποθετήθηκε ένα χρόνο πριν και λειτούργησε ένα μήνα πρίν γιατί ξεκουραζόταν!) και την παιδική χαρά (που ΔΕΝ παραδόθηκε ακόμη προς χρήση στα παιδάκια, λόγω ελείψεων? Ή περιμένεις τον Χειμώνα! Μισές δουλειές δηλαδή). Τί έχουμε λοιπόν “παντελή απραξία” όπως λες, των προηγούμενων με δυο ψευτοεργάκια και σύ τί? Παντελή Δυσπραξία? Έσκαψες τον λάκο στους “προηγούμενους” και …

Δεν θέλω! με αναγκάζεις όμως με τον εμπαθή σου λόγο αγαπητέ μου Σταύρο να σε απαντήσω και μπορεί να σε στεναχωρήσω. Είναι και η γιορτή σου.

Συνεχίζω: Η καθημερινή? παρουσία των εργατών καθαριότητας και οι παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποι’ί’α, είναι τουλάχιστον αστείο να τα εμφανίζεις ως έργα. Ήσουν υποχρεωμένος και αναγκασμένος να τα κάνεις όπως σε όλα τα χωριά. Και καλώς έγιναν.

Για τις παρεμβάσεις στο Δημ. Σχολείο λέω ότι: Όταν το μωρό κλαίει η μάννα αναγκάζεται να το τα’ί’σει! Έτσι κι εδώ η στέγη έκλαιγε! (έσταζε σε 2 σημεία) και αναγκάστηκες να την επισκευάσεις τοπικά αλλάζοντας και 6 πλάκες ψευδοροφής που φούσκωσαν από την υγρασία και έπρεπε να γινουν. Αν μπορούσες ας μην τόκανες!. Τέλος καλώς έγιναν και οι ελαιοχρωματισμοί από μια δημοπρασία που σωστά έπραξες και έγινε τον 11ο/2021 15μηνης διάρκειας με Π/Υ 1.087.000 + ΦΠΑ επιμερισμένο στα έτη ’21, ’22, ’23 και αφορά ΌΛΑ τα σχολεία του Δήμου, (αυτό για την κ. Ευγενία Ευλογημένου και τους συγχαίροντες αυτήν!). Πιστεύω ότι όταν κάνεις ή επαναλαμβάνεις κάτι από αναγκαιότητα τούτο είναι πράξη υποχρέωσης, αγαπητέ μου Δήμαρχε, ενώ όταν επιλέγεις να κάνεις κάτι εξ αρχής αυτό είναι έργο εκ του μηδενός και έχει άλλο ειδικό βάρος. Είναι θέμα οπτικής

Στην συνέχεια απαριθμείς ΠΡΟΘΈΣΕΙΣ που είναι μόνο ΘΑ…

Πάμε να δούμε τί “γράφεις” :

1)γράφεις:“Σε εξέλιξη εργολαβία ασφαλτόστρωσης περιφερειακής οδού (στα γηπεδάκια)”…

Εδώ έχουμε άυλη πραγματικότητα! Τέσσερα χρόνια ΔΕΝ πρόλαβες τώρα ΘΑ γίνει μας λές… και θέλεις να σ’εμπιστευτούμε?

2)γράφεις:”Προχωράμε σε αναβάθμιση και εργασίες εντός του χώρου της γιορτής κρασιού”…

Προχωράτε! Σιγά μην σκοντάψετε! Μηδέν εις το πηλίκον. Πάλι ΔΕΝ πρόλαβες στα 4 χρόνια και άρα ΘΑ γίνει…

3)γράφεις:“Κάναμε ενέργειες για το αποχετευτικό δίκτυο”…

Εν τοις πράγμασι τίποτε απολύτως. Ξανά ΔΕΝ πρόλαβες και άρα ΘΑ γίνει κι αυτό… Να ρωτήσω όμως γιατί αναφέρεσαι ΓΕΝΙΚΑ για το δίκτυο και για Αγχίαλο τσιμουδιά?

4)γράφεις:”Σε συνεργασία με την ΠΚΜ γίνεται μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγχιάλου και ανακατασκευή του κλειστού αγωγού στο κέντρο του χωριού”…

Δεν μπόρεσες να σπρώξεις να γίνει στα 4 χρόνια, και πάλι έχουμε το ΘΑ γίνει…

5)γράφεις:”Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με την ΠΚΜ για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου από την διασταύρωση μέχρι το χωριό και για την συγκέντρωση των υδάτων στα φανάρια”…

Πάλι δεν έσπρωξες επαρκώς! Άσε που σέρνεις πίσω σου την αναποτελεσματικότητα! Έτσι ξανά ήμαστε στα ΘΑ και ΘΑ… και ζητάς να σε εμπιστευτούμε!

6)Για το κέντρο Logistics, γνωρίζω και δεν θέλω να επεκταθώ, επιφυλασσόμενος.

7)γράφεις:”Προγραμματίζονται άμεσα εργασίες στα κοιμητήρια για χώρους υγιεινής και οστεοφυλάκιο, και “προετοιμάζουμε την εκτέλεση νέας γεώτρησης”…

ΕΕ! Αφού μπήκαν επιτέλους στο “προγραμματίζονται άμεσα” ησύχασα! Αλλά κι εδώ ΔΕΝ πρόλαβες πάλι να τα κάνεις. Νά κι εδώ αντάμα δύο ακόμη ΘΑ που ΘΑ γίνουν… Φλομώσαμε στα ΘΑ και ΘΑ Δήμαρχε κ. Αναγωστοπουλε Σταύρο . Η απραξία είναι η σπεσιαλιτέ σου και ατελέσφορες όλες οι πολιτικές επιθυμίες σου!

Τελικά μάλλον πρέπει να σε συμπονέσω αγαπητέ μου Δήμαρχε. Ομολογείς αυτά που δεν έκανες και παινεύεσαι για αυτό! Εν τέλει τί δεν είναι σαφές? Είσαι απολογούμενος για όλα τα ΘΑ και ΘΑ… Για τα έργα εκ του μηδενός, που υποσχέθηκες και τελικά ΔΕΝ μπόρεσες? ΔΕΝ ήθελες? ΔΕΝ έκανες? σε βάθος τετραετίας, όσον αφορά την Αγχίαλο και ως Δήμαρχος κρίνεσαι ανεπαρκής. Λυπάμαι καθότι ως άνθρωπο σε υπολήπτομαι, αλλά δεν μου επιτρέπουν οι αρχές μου να συνεργαστώ ξανά σε πολιτικό επίπεδο μαζί σου, διότι αθέτησες υποσχέσεις προς το χωριό μου και σ’ εμένα τον ίδιο. Γιαυτό τον λόγο είναι πολύ δυσαρεστημένοι οι συντοπίτες μου και συνάμα απορούν γιατί ορισμένοι δέχθηκαν να συνταχθούν μαζί σου στο ψηφοδέλτιο ενώ δεν έχεις να παρουσιάσεις έργο, και άλλοι την τελευταία στιγμή συνέτρεξαν ενώ προηγουμένως ήταν φωναχτά κατάφορα αντίθετοι μαζί σου.. Ίσως η ελπίδα επανεκλογής σου… Ίσως… αλλά θα σας στεναχωρήσω όλους γιατί δεν το βλέπω στον ορίζοντα κι ο χρόνος κοντεύει..

Παρ’ όλα αυτά Σταύρο σου εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου με υγεία, δημιουργικότητα, χαμόγελα και ό,τι το καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου.

Υ.Γ. Ακόμη δεν μας απάντησες τί γίνεται με την ρευματοδότηση της μπουγάτσας στο πάρκο στην Αγχίαλο? ποιός πληρώνει το ρεύμα που καταναλώνει αφού δεν το πληρώνει η ίδια? Το πληρώνουν Οι Αγχιαλιώτες μόνο, ή και οι Κουφαλιώτες και οι Καβακλιώτες και οι Μεσημβρινοί και οι Γεφυριώτες και… όλα τα χωριά μαζί?

Οφείλεις να δώσεις μια απάντηση νομίζω, περιμένουν κι οι ακόλουθοί σου στο f/b… Ίδωμεν. “