Ακροπόταμος: Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και έθιμα από τις αλησμόνητες πατρίδες, γιόρτασε σήμερα ο Ακροπόταμος την ημέρα της βάφτισης του Χριστού.
Αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του χωριού, το πλήθος των πιστών μεταφέρθηκε στις όχθες του ποταμού Αξιού, όπου όπως κάθε χρόνο νεαροί άντρες του χωριού αψήφησαν το κρύο και τον αέρα και πήδηξαν στο ποτάμι για να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν ευλογία. Έπειτα από την πλατεία του χωριού ο κόσμος με την συνοδεία Μωμόγερων κατευθύνθηκε για το κτίριο του συλλόγου, όπου και παρουσιάστηκε το δρώμενο των Μωμόγερων και στη συνέχεια μοιράστηκαν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα προσφορά του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Ακροποτάμου.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου θέλουν να ευχαριστήσουν,
– τον Δήμαρχο του δήμου Χαλκηδόνας, κο Σταύρο Αναγνωστόπουλο καθώς και τους υπόλοιπους επισήμους που μας τίμησαν με την παρουσία τους,
– όλο τον κόσμο που για ακόμη μια φορά ήταν εκεί και στήριξε την εκδήλωση αυτή,
– τα μέλη του συλλόγου που βοήθησαν καθώς και τους κατοίκους που έφτιαξαν και πρόσφεραν τα εδέσματα,
– την γαλακτοβιομηχανία «ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ» για την παροχή υλικών για την παρασκευή των εδεσμάτων,
– το οινοποιείο «ΓΚΟΥΜΑ» για την παροχή κρασιού,
– τους Μωμόγερους από τον Πολιτιστικός Σύλλογο Πικρολίμνης για την παρουσία τους.

One comment

  1. tamystikatoubaltou.blogspot.

    ΠΟΛΛΆ ΜΠΡΆΒΟ,ΕΎΓΕ ΕΝ ΠΟΛΛΟΊΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΠΟΤΆΜΟΥ, ΔΙΌΤΙ ΑΣΚΕΊ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΉ ΣΕΒΆΣΜΙΑ ΠΑΡΆΔΟΣΗ, ΑΝΌΘΕΥΤΗΣ ΠΑΤΕΡΙΚΉΣ ΟΡΘΌΔΟΞΗΣ ΘΕΟΛΟΓΊΑΣ, ΕΝ ΟΛΊΓΟΙΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΈΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΎ ΠΟΤΑΜΟΎ ΠΈΡΙΞ ΤΟΥ ΕΝ ΛΌΓΩ ΧΩΡΙΟΎ. ΕΝ ΑΝΤΙΘΈΣΕΙ, ΜΕ ΤΑ ΗΜΈΤΕΡΑ ΤΟΠΙΚΆ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΆ ΚΟΥΦΆΛΙΑ, ΠΟΥ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΊΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΞΙΌ ΠΟΤΑΜΌ, ΏΣΤΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΤΟΎΝ ΤΗΝ ΑΓΊΑ ΗΜΈΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΊΩΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΆΔΟΤΑ, ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΎΝ ΟΎΤΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΌ ΚΕΝΤΡΙΚΌ ΣΥΝΤΡΙΒΆΝΙ ΝΑ ΑΝΟΊΞΟΥΝΕ, ΔΕΊΓΜΑ ΑΝΕΎΘΥΝΗΣ ΈΩΣ ΑΔΙΆΦΟΡΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΉΣ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΉΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΉΨΕΩΣ. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΕΙΣ ΤΟ ΗΜΈΤΕΡΟ ΤΟΠΙΚΌ BLOG ΟΝΌΜΑΤΙ TAMYSTIKATOUBALTOU.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *