Αλεξάνδρεια:Εκτός δυο συνδυασμοί

Δυο “βόμβες” έσκασαν στην Αλεξάνδρεια καθώς δυο συνδυασμοί τέθηκαν με απόφαση του πρωτοδικείου εκτός εκλογικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα ο συνδυασμός «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» της κας Δώρας Κουρκουτά και ο συνδυασμός ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Θέμη Σιδηρόπουλου.

Οι δυο συνδυασμοί που παραμένουν είναι η “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ” του Παναγιώτη Γκυρίνη και η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” του Ηλία Ιακωβίδη.

Η κα Κουρκουτά μετά την απόφαση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Την 31 Αυγούστου 2023, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, υποβλήθηκε από εμένα ως υποψήφια δήμαρχος Αλεξάνδρειας ο συνδυασμός «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η δήλωση υποβλήθηκε με σφάλματα καθώς δεν κατέστη εφικτό μέχρι και την τελευταία στιγμή να εγκριθούν όλοι οι υποψήφιοι και ετίθετο και θέμα περί του νόμιμου αριθμού υποψηφίων και των δύο φύλων.

Σύμφωνα με την με αριθμό 849/2023 ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (σελ 85) κρίσιμο χρονικό σημείο κατά το οποίο κρίνεται το παραδεκτό της δήλωσης κατάρτισης του συνδυασμού από την άποψη της συμμετοχής σε αυτόν του νόμιμου αριθμού υποψηφίων και των δύο φύλων είναι το χρονικό σημείο της ανακήρυξης του συνδυασμού αυτού από το αρμόδιο πολιτικό δικαστήριο.

Όλες τις υπόλοιπες ημέρες μαζί με τους συνεργάτες μου, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για την νομιμότητα αυτού, πλην όμως σήμερα το δικαστήριο έβαλε τέλος σε κάθε ελπίδα μας.

Οι αστοχίες είναι αποκλειστικά δικές μου και δεν πρόκειται να επικαλεστώ κάποιο ελαφρυντικό, ούτε να κρυφτώ στις αστοχίες του συστήματος.

Η ευθύνη, πολιτική και κυρίως ηθική βαρύνει αποκλειστικά και μόνον εμένα.

Ευθύνη βαριά κυρίως απέναντι στους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν, που πίστεψαν σε εμένα, που στήριξαν τις ελπίδες τους σε εμένα και αγωνίστηκαν.

Η λέξη «συγγνώμη» , όσες φορές και αν ειπωθεί από εμένα, φρονώ πως δεν έχει αξία.

Η διαχείριση της κατάστασης ήταν και παραμένει δύσκολη.

Ευχαριστώ για όλα.

Δώρα Κουρκουτά

Ο νυν δήμαρχος κ.Γκυρίνης μετά τα σημερινά νέα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

Σήμερα ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο Βέροιας οι συνδυασμοί που δικαιούνται να μετάσχουν στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη. Δύο εξ αυτών, ο συνδυασμός “Μαζί Αλλάζουμε” με επικεφαλής την κα. Θεοδώρα Κουρκουτά και ο συνδυασμός “Ανατροπή”, με επικεφαλής τον κ. Ευθύμιο Σιδηρόπουλο, έμειναν εκτός “μάχης”.

Το γεγονός αυτό, όσο και αν ακούγεται παράδοξο, δεν μας ευχαρίστησε και αυτό διότι ο Δήμος μας θα στερηθεί μια σειρά ικανών στελεχών, που είχαν άποψη και θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με την εμπειρία τους, από την όποια θέση, στην καλή πορεία του τόπου μας, καθώς και στελεχών με την ορμή της νιότης, που αμφισβητούσαν τα πάντα. Ας είναι, όλα χρειάζονται…

Προφανώς μέχρι σήμερα ήμασταν “αντίπαλοι” σε μια λογική ευγενούς άμιλλας. Όμως από σήμερα και έπειτα, χρειαζόμαστε την στήριξή τους για το καλό του τόπου, δεδομένου ότι αυτή ήταν και η βούλησή τους, παρά τα πυρά της “μάχης”, δίκαια ή άδικα.

Σε ότι μας αφορά ως “Ώρα Ευθύνης”, προσδοκούμε συμπόρευση με όποιον τρόπο κρίνουν πρόσφορο. Και σε ότι αφορά τον αγώνα μας, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη προσήλωση στην ενημέρωση των πολιτών για το σχέδιό μας της επόμενης πενταετίας.

Για τον συνδυασμό “Ώρα Ευθύνης”
Ο επικεφαλής
Παναγιώτης Γκυρίνης, Δήμαρχος Αλεξάνδρειας