Ανακοίνωση Προέδρου Δ.Κ. Κουφαλίων Κ.Παπαχριστούδη, για την διαχείριση των απορριμμάτων

[divide icon=”circle” color=”#”]

Προς Καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος ΔΚ Κουφαλίων

Αγαπητοί συνδημότες,

Ο Δήμος μας, βαδίζοντας στα νέα Εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα, ξεκινά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, εν προκειμένω χαρτιού και γυαλιού. Σύμφωνα με το Ν. 2008/98/ΕΚ, το Ν. 4042/2012, το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των αποβλήτων (2015), καθώς και το Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης των αποβλήτων του Δήμου Χαλκηδόνος που εκπονήθηκε και ψηφίστηκε το 2016, στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής σας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Προϋπόθεση, όμως, της επιτυχίας αυτής είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των δημοτών, η δική σας συνεργασία και συνδρομή.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, έχει παρατηρηθεί ότι δεν γίνεται σωστή διαλογή κυρίως των απορριμμάτων ανακύκλωσης και από τα καταστήματα (στα οποία παρατηρείται µεγάλη παραγωγή κάθε µορφής απορριµµάτων), γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Για λόγους που σχετίζονται µε την αισθητική του χώρου και τη δηµόσια υγεία, παρακαλώ θερμά:

α. Η τοποθέτηση σκουπιδιών να γίνεται μέσα στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται κοντά στα καταστήματά σας, σε σακούλες σκουπιδιών καλά σφραγισμένες.

β. Να γίνεται σωστή διαλογή των απορριμμάτων βάσει της συσκευασίας τους (γυαλί, χαρτί) και η ρίψη τους να γίνεται στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης (μπλέ κάδοι, μπλε κώδωνες γυαλιού).

Γ. Η εναπόθεση των χάρτινων συσκευασιών να γίνεται πάντα μέσα στους κάδους και έπειτα από συμπίεσή τους από εσάς, ώστε να χωράνε στους μπλε κάδους επιπλέον ποσότητες συσκευασιών και έτσι να μην γίνεται η αποκομιδή με -σχεδόν- άδειους κάδους.

Είμαι βέβαιος πως το παρόν θα σας βρει σύμφωνους και συμπαραστάτες. Σε περίπτωση όμως που διαπιστωθούν παραβάσεις, ο Δήμος μας θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση (παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει) να επιβάλλει πρόστιµο κατά του υπευθύνου πέραν των άλλων κυρώσεων του Π.Κ. (αρ. 458), ενώ αυτό δύναται να διαπλασιαστεί σε περίπτωση επανεμφάνισης (υποτροπής).

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση.

Παπαχριστούδης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Δ.Κ. Κουφαλίων

[divide icon=”circle” color=”#”]

IMG_20160327_131720

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *