«Πρώτα ο Πολίτης»:”Καλούμε τον δήμαρχο και την διοίκηση να μην είναι απλοί θεατές των εξελίξεων”

Από την Δημοτική παράταξη “Πρώτα ο Πολίτης” λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Ανακοίνωση της Παράταξης «Πρώτα ο Πολίτης»

Τις μέρες αυτές που η χώρα μας εκτός από τον κορωνοϊό μαστίζεται και από τον «ιό του πανικού» είναι ανάγκη να υπάρξει έγκυρη και πολύπλευρη ενημέρωση από τη Διοίκηση του Δήμου γιατί πιστεύουμε ότι «Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν».

Ζητούμε από τον Δήμαρχο και τη διοίκηση να προβεί άμεσα σε ενημέρωση όλων των συμβουλίων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και στη συνέχεια σε συνεργασία να γίνει ενημέρωση όλων των δημοτών με κάθε τρόπο, έντυπη, με ηλεκτρονικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να υπάρξει πρόληψη για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Επιπλέον πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η απολύμανση όλων των δημοτικών χώρων όπως ΚΑΠΗ, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, γυμναστήρια, χώροι άθλησης και κυρίως των δομών υγείας του δήμου, αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας κ.τ.λ., καθώς και η συνεχής και επιμελής καθαριότητα τους.

Καλούμε το δήμαρχο και την διοίκηση να μην είναι απλοί θεατές των εξελίξεων αλλά να προβούν άμεσα σε συνεργασία με όλους τους φορείς την πολιτεία στις όποιες ενέργειες, ώστε να υπάρχει σχέδιο και πλάνο για το τι πρέπει να γίνει αν και όποτε υπάρξει κάποιο κρούσμα (πράγμα που απευχόμαστε ) χωρίς να αιφνιδιαστεί , να πανικοβληθεί και να στοχοποιηθεί κανείς .

Επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη και απαιτεί συναίνεση, σύνεση, και εγρήγορση, περιμένουμε την ανταπόκριση της διοίκησης και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε όπου μπορούμε ώστε να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστη εξέλιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *