Ανακοίνωση πυροσβεστικού σταθμού: Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος

“Την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου του 2020 σηματοδοτεί η 1η Μαΐου και το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε συμβάν δασικής πυρκαγιάς.

«Το δάσος είναι φυσικό αγαθό µε πολύπλευρη σηµασία. Έχει ανυπολόγιστη αξία για τη ζωή, την υγεία, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο µε τεράστιες και ανεξάντλητες δυνατότητες για την οικονοµική, περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και φυσικά για τη δηµιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής.

    Οι  πυρκαγιές αποτελούν σήμερα τον σημαντικότερο εχθρό του δάσους. Καταστρέφουν ολοκληρωτικά μεγάλες εκτάσεις δασικής βλάστησης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Μπορεί να προκληθούν είτε από φυσικά αίτια είτε από τον άνθρωπο.

    Επειδή το δάσος μπορεί να υπάρχει χωρίς τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος χωρίς το δάσος δεν μπορεί να ζήσει, είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο αυτή τη φυσική κληρονομιά.

Στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, χρειαζόμαστε όλοι.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, πάντα δίπλα στον πολίτη, συμβουλεύει και υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από όλους, ώστε να αποφεύγεται η έναρξη της πυρκαγιάς από αμέλεια.”
 
 Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Β΄ Τάξης Κουφαλίων του Δήμου Χαλκηδόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *