Οι άνθρωποι που δεν έτρεξαν ούτε να προλάβουν το λεωφορείο… κρίνουν Ολυμπιονίκες!

olym1

Του Κώστα Μπούρη

Το να τρέξεις να προλάβεις το λεωφορείο θέλει κόπο και η επιβράβευση είναι να μπεις μέσα, λαχανιασμένος, ελαφρώς ιδρωμένος και με μια αίσθηση ικανοποίησης…. Ένα μικρό χρυσό μετάλλιο για την πάρτη σου, που πρόλαβες το λεωφορείο και πλέον πας στον προορισμό σου.

Είσαι ένας μικρός ήρωας της ζωής, αφού πας με το λεωφορείο! Είσαι ένας βιοπαλαιστής που εκτιμάς τον κόπο και φυσικά επικροτείς ή πανηγυρίζεις ότι έχει σχέση με αυτό, με τον κόπο, με τον ιδρώτα, με την αίσθηση να κερδίζεις κάτι με την αξία σου!

Όμως υπάρχουν άλλοι που δεν πάνε με τα λεωφορεία, επειδή κέρδισαν με την «αξία» τους μια κομματική θέση. Άνθρωποι που δεν έτρεξαν ποτέ να προλάβουν το λεωφορείο, επειδή δεν χρειάστηκε… Άνθρωποι που περηφανεύονται επειδή ήταν από μικροί μέλη νεολαιών κομμάτων, κάτι που θεωρούν …εργασία! Άνθρωποι που και να ήθελαν να τρέξουν να προλάβουν το λεωφορείο, δεν θα μπορούσαν, επειδή το τρέξιμο θέλει κόπο, θέλει ζόρι, απαιτεί δύναμη και αντοχή…

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν κρίνουν σήμερα τους Ολυμπιονίκες της χώρας μας. Άνθρωποι του καφενείου ή του καφέ, που τη μοναδική κίνηση που κάνουν είναι η …άρση βαρών του ….του φλιτζανιού, του ποτηριού ή του τσιγάρου και το …άλμα στην άλλη καρέκλα η πολυθρόνα!

Οι Ολυμπιονίκες μας, όχι μόνο αυτοί του Ρίο, αλλά και όλοι οι προγενέστεροι. Ακόμα και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και γενικά όλοι οι αθλητές της χώρας, που μας τίμησαν υψώνοντας την σημαία σε διάφορες μεγάλες διοργανώσεις, από Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους ή ακόμα και Βαλκανικούς, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να πετύχουν.

Υπέστησαν στερήσεις και μπόλικο κόπο, όχι μόνο σωματικό αλλά και ψυχικό, αφού γνωρίζουν όλοι ανεξαιρέτως την αναλγησία της πολιτείας που όλοι μας γνωρίζουμε ότι η αθλητική υποδομή της χώρας μας αναλώνεται εντός ποδοσφαίρου.
Και σήμερα έρχονται άνθρωποι που δεν υποψιάζονται καν τι σημαίνει αθλητισμός, τι σημαίνει κόπος, τι σημαίνει ιδέα να κρίνουν και να χλευάσουν τα παιδιά της Ελλάδας που την τίμησαν, που μας τίμησαν με τις νίκες τους.

Άνθρωποι θεωρητικοί της κερκίδας σχολιάζουν, κρίνουν και προσβάλουν!

Ας μάθουν λοιπόν πρώτα θα πρέπει να δοκιμάσουν τις αντοχές τους τρέχοντας να προλάβουν το λεωφορείο, να προλάβουν να μπούνε μέσα και μετά να κρίνουν εκείνους που τίμησαν τη χώρα και ας τη σεβαστούν που τους έχει μεγάλωσε και τους ταΐζει!

Πηγή:activeman.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *