Απάντηση δημάρχου κ.Αναγνωστόπουλου στον κ.Στεργιάδη

Tο link από το βίντεο της 27ης συνεδρίασης/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος όπου υπάρχει η ξεκάθαρη και σαφής δήλωση του Δημάρχου Χαλκηδόνος ότι η εν λόγω μελέτη εμπεριέχεται στον προϋπολογισμό του 2023 (2:32:20-2:34:10). Επίσης μπορεί κανείς να δει την τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μαυρουδή Μηντσιούδη ο οποίος ανακριβώς αναφέρει ότι το θέμα έχει αποσυρθεί (2:02:45-2:03:15) και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Απόστολου Στεργιάδη ο οποίος δεν το ψηφίζει (4:11:40).

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ, ΣΤ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΠ. ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ

«Για λίγα λεπτά δημοσιότητας καταφεύγουν σε ψεύδη και ανακρίβειες»

Εν όψει προεκλογικής περιόδου, ορισμένοι καταφεύγουν σε ψεύδη και ανακρίβειες σχολιάζοντας γεγονότα και διαδικασίες, που συνέβησαν πριν 8 μήνες στην προσπάθειά τους να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Προφανώς από το πολύ ενδιαφέρον τους για τα δημοτικά πεπραγμένα έρχονται έπειτα από 8 μήνες και σχολιάζουν αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν πριν από τόσο καιρό.

Αυτό δείχνει το πραγματικό τους ενδιαφέρον, το οποίο μάλλον είναι μόνο προεκλογικό και όχι αληθινή έγνοια για τα ζητούμενα του τόπου τους.

Καταφεύγοντας λοιπόν σε ψέματα και ανακρίβειες, αναφέρουν ότι η πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας για διαμόρφωση ανοικτού χώρου θεάτρου στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Γέφυρας αποσύρθηκε από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023, με ευθύνη της Διοίκησης.

Προφανώς οι κύριοι αυτοί δεν είδαν τι έγινε μέσα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου της Γέφυρας, όπου τόσο το Γυμνάσιο ως κτίριο, όσο και το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου έχουν αλλάξει όψη, ύστερα από χρόνια έλλειψη ενδιαφέροντος για τη συντήρηση αυτών των κτιρίων.

Οι κύριοι αυτοί προφανώς αυτό δεν θέλουν να το βλέπουν αλλά καταφεύγουν στο ψέμα και στις ανακρίβειες ότι τάχα η Διοίκηση του Δήμου απέσυρε την πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου. Μάλλον δεν καταλάβαν τίποτα από την παρουσία τους τόσα χρόνια στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν καταλάβαν προφανώς και τίποτα από την παρουσία τους στην 27η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2022, όπου συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος με απόλυτη σαφήνεια και ακρίβεια ανέφερε ότι η παραπάνω πρόταση υπάρχει κανονικά και θα υλοποιηθεί μέσω μελετών που θα εκπονηθούν μέσα από προγραμματικές συμβάσεις τις οποίες συμπεριέλαβε η Διοίκηση στον Προϋπολογισμό της σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, η οποία δεν τις ψήφισε, όπως και ο ίδιος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος που δήλωσε παρών.

Οι μελέτες αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω των προγραμματικών συμβάσεων που εμπεριέχονται στον Προϋπολογισμό του 2023 στον κωδικό 0200673702 που αφορά προγραμματικές συμβάσεις για σύνταξη μελέτης και επίβλεψης κατασκευής κτιρίων και έκδοσης αδειών με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ και στον κωδικό 0200673703 για σύνταξη μελέτης και επίβλεψης κατασκευής έργων αναπλάσεων με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ.

Άρα που είδαν ότι κόπηκε το έργο που πρότεινε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας; Που είδαν ότι αδιαφορεί ο Δήμαρχος για τη Γέφυρα;

Προφανώς η αδιαφορία είναι δική τους. Γιατί όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν τι συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν έχουν και το θάρρος να παραδεχτούν ότι γίνονται πράγματα τόσο στη Γέφυρα, όσο και στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα που δεν γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τους αφήνουμε στην κρίση του κόσμου. Ο κόσμος βλέπει, οι δημότες μας γνωρίζουν, το έργο μας αναγνωρίζεται και το αποτέλεσμα θα το εισπράξουν σε λίγους μήνες που θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές.