Α.Αραμπατζής:”Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος”-Πιθανός διάδοχος ο Ζ.Βαϊνάς

Την Πέμπτη το βράδυ στο ξενοδοχείο Πέρινθος στον χώρο της πισίνας, έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση στελεχών της παράταξης του Άρη Αραμπατζή « Ενωμένοι δημιουργούμε».

Παραβρέθηκαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, οι τοπικοί σύμβουλοι και αρκετοί υποψήφιοι σύμβουλοι που δεν εκλέχτηκαν, επίσης η οικογένεια του κυρίου Αραμπατζή και η τεχνική γραμματεία του εκλογικού αγώνα.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ.Αραμπατζής ο οποίος αιφνιδιάζοντας τους πάντες δήλωσε ότι έκλεισε ο εικοσαετής αγώνας του στην αυτοδιοίκηση και ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Όμως τόνισε ότι δεν θα αφήσει την παράταξη αβοήθητη, θέλει να συνεχίσει να υπάρχει ,και τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου αρχηγού της παράταξης. Ορίστηκε μάλιστα και τετραμελής επιτροπή (ένας εκπρόσωπος από Άγιο, ένας από Κουφάλια, Χαλκηδόνα και Γέφυρα) η οποία θα δεχτεί τις υποψηφιότητες και θα αναλάβει το τεχνικό μέρος της υπόθεσης.

Όπως τόνισε ο κ.Αραμπατζής θα γίνει προσπάθεια να διερευνηθεί η παράταξη από άτομα που κατέβηκαν με άλλα ψηφοδέλτια, ή άλλες προσωπικότητες που ενδιαφέρονται.

Δεν απέκλισε βέβαια ότι πιθανόν ο επόμενος αρχηγός της παράταξης να μην προέρχεται από τα μέλη της αλλά από άλλο χώρο.(Ενεργοί Δημότες ; )

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και όσους άλλους του συμπαραστάθηκαν σ αυτήν την εικοσάχρονη πορεία του και έδωσε ραντεβού το Σεπτέμβρη.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβαν αρκετοί παρευρισκόμενοι που έδειξαν έκπληκτοί από την τοποθέτηση του κ. Αραμπατζή και μερικοί προσπάθησαν να τον μεταπείσουν.

Ο κ. Ζήσης Βαϊνάς , σαν έτοιμος από καιρό παίρνοντας το λόγο, είπε ότι είναι αποφασισμένος να κατέβει σαν υποψήφιος δήμαρχος και θα είναι παρόν στην ανάδειξη της ηγεσίας της παράταξης.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι άρχισε ήδη να κινείται και ότι έχει κάνει μέχρι τώρα ένα μεγάλο κύκλο συναντήσεων με στελέχη από διάφορους πολιτικούς χώρους, με σκοπό να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι θα κατέβει σίγουρα για υποψήφιος δήμαρχος, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί με τις διαδικασίες της παράταξης και αν θα λάβει το χρίσμα η όχι από την παράταξη.

Κανένας άλλος από τους παρευρισκόμενους δεν εκδήλωσε επιθυμία ή πρόθεση να ηγηθεί της παράταξης.

Ο κ. Βασίλης Μπίκος ζήτησε οι διαδικασίες να γίνουν οπωσδήποτε μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Έδειξε σαφώς ότι στηρίζει το Βαινά, όπως και η κ. Μαρία Κωστοπούλου που επίσης τάχθηκε υπέρ του κ. Βαινά, τονίζοντας μάλιστα ότι τα πτυχία και οι γλώσσες δεν είναι απαραίτητο προσόν για το δήμαρχο αλλά η αξία του.

Έγινε φανερό ότι η ομάδα «Μπίκου», ήρθε προαποφασισμένη να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Βαινά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βαινάς ήταν επίσης εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2010-2014 με το ψηφοδέλτιο των κυρίων Δαϊκούδη –Μπίκου.

Από τους άλλους ομιλητές τώρα ο κ. Οκλαλιώτης εξήρε την προσφορά του κ. Αραμπατζή και άσκησε και μια μικρή κριτική για την «αναιμική» αντιπολιτευτική τακτική της παράταξης πράγμα που δεν πολυάρεσε στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

Την ίδια κριτική άσκησε και ο κ. Ι. Σαραφίδης που τόνισε επίσης ότι κάθε εκλογή είναι καινούργια εκλογή και δεν έχει και πολύ σχέση με την προηγούμενη. Ο κ. Σαραφίδης τόνισε ότι από τη στιγμή που αποχωρεί ο αρχηγός που ίδρυσε την παράταξη αυτή χάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της δύναμής της (50% ίσως).

Ο κ. Κούρας τόνισε ότι πρέπει οι διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού να γίνουν με πολύ οργανωμένο τρόπο ώστε να μην διαλυθεί η παράταξη.

Αρκετοί άλλοι ομιλητές μίλησαν για τα διαδικαστικά της εκλογής και η συνάντηση έκλεισε, δίνοντας ραντεβού το Σεπτέμβρη.

   Ο Ρεπόρτερ

    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *