Άθυρα: Στην εντατική 20χρονη φοιτήτρια

Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου νοσηλεύεται εδώ και μια εβδομάδα 20χρονη φοιτήτρια από τα Άθυρα η οποία σπουδάζει στην Κοζάνη.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή φοιτήτρια αισθάνθηκε πόνους στο πόδι και την Τρίτη 10/09 πήγε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης για να εξεταστεί .

Όπως αναφέρει στο e-koufalia.gr η δίδυμη αδερφή της φοιτήτριας Αγγελική, αφήνοντας σαφέστατα αιχμές κατά του νοσοκομείου για την αρχική αντιμετώπιση του συμβάντος:

” Επειδή σε κάποια μέσα ειπώθηκε η μισή αλήθεια θα σας πω τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν.Η αδερφή μου με το που πήγε στο νοσοκομείο της είπαν να βγει έξω, να περπατήσει λίγο και να ξαναγυρίσει. Όταν επέστρεψε την εξέτασαν και της  έκαναν δυο παυσίπονες και την ρώτησαν αν της πέρασε ο πόνος.Η αδερφή μου απάντησε “έτσι κ έτσι”  και στη συνέχεια της έδωσαν μια συνταγή με κάποια φάρμακα για να πάρει και την έδιωξαν.Το μόνο που της είπαν ήταν ότι αν δεν της περάσει ο πόνος με τα χάπια να ξαναπάει μετά από έντεκα μέρες για να κάνει αξονική, γιατί μπορεί να ήταν δισκοκήλη. Επιστρέφοντας σπίτι η αδερφή μου μπήκε στο μπάνιο έπαθε θρόμβωση και υπέστη ανακοπή.Όλα αυτά έγιναν σε διάστημα είκοσι λεπτών από τη στιγμή που έφυγε από το νοσοκομείο.

Άμεσα μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί της καρδιολογικής  κατάφεραν να την επαναφέρουν και επειδή η κατάσταση της ήταν κρίσιμη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στην εντατική.Αυτό που προέχει τώρα για την οικογένεια μου είναι να γίνει καλά η αδερφή μου.¨

Το e-koufalia.gr επικοινώνησε με το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και μίλησε με τον διοικητή του κ.Γεώργιο Χιωτίδη, η πρώτη κουβέντα του οποίου ήταν να ρωτήσει αν έχουμε νεότερα για την κατάσταση της υγείας της 20χρονης, ενώ μας είπε ότι προσπάθησε και ο ίδιος να ενημερωθεί πριν λίγες μέρες.Ο διοικητής του νοσοκομείου ήταν ξεκάθαρος και δήλωσε έτοιμος να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τυχόν παραλείψεις , εφόσον ζητηθεί από την πλευρά της οικογένειας της κοπέλας.

“Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία προφορική ή γραπτή σχετικά με το συμβάν.Εφόσον γίνει έχουμε υποχρέωση να ενεργοποιήσουμε το τμήμα προστασίας δικαιωμάτων του πολίτη, να γίνει έρευνα, να συνταχθεί το σχετικό πόρισμα και ανάλογα με το πόρισμα να γίνει ένα είδος προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας τις απόψεις των εμπλεκόμενων γιατρών. Στη συνέχεια κοινοποιούμε την έκθεση στον ενδιαφερόμενο και εαν ο ενδιαφερόμενος δεν ικανοποιηθεί μπορεί να επανέλθει με διάφορους τρόπους.”  είπε ο κ.Χιωτίδης για να συνεχίσει:

“Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι προς το νοσοκομείο οπότε δεν έχει ξεκινήσει κάποια διαδικασία. Εκείνο για το οποίο γνωρίζω και ενδιαφέρθηκα εντονότατα, ήταν όταν ήρθε το κορίτσι με σοβαρότατα προβλήματα και τους χειρισμούς που έγιναν πριν διακομισθεί στη Θεσσαλονίκη.Προείχε η ζωή του παιδιού και νομίζω ότι στη δεύτερη φάση ανταποκριθήκαμε με τον πιο άψογο τρόπο.”

Σ.Η.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *