Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για περιπτώσεις κλοπών

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για περιπτώσεις κλοπών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα:

• Απογευματινές ώρες, αλλοδαπός εκμεταλλευόμενος επιληπτικό επεισόδιο αλλοδαπής γυναίκας, ηλικίας 62 ετών, αφαίρεσε από αυτήν κινητό τηλέφωνο, όμως έγινε αντιληπτός από αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. 
• Από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, άνδρας και γυναίκα, διότι πρωινές ώρες χθες (09-06-2023), ο πρώτος διέρρηξε διαμέρισμα στην περιοχή του Κορδελιού και αφαίρεσε κοσμήματα, ενώ η συνεργός του παρείχε σε αυτόν συνδρομή (τσίλιες), ώστε να αποφύγει τη σύλληψη. Τα κοσμήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη, ενώ από την περαιτέρω έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου διαπιστώθηκε ότι την ίδια μέρα, με τον ίδιο τρόπο δράσης διέρρηξαν και άλλη μία οικία της περιοχής.
• Από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες χθες (09-06-2023), αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Πλαγιαρίου, καθώς και είδη ένδυσης από κατάστημα παιδικών ρούχων στην παραλία Επανομής. 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.