Δ.Χαλκηδόνος:Ξεκινά την λειτουργία του το κολυμβητήριο

Ξεκινά τη λειτουργία του το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Χαλκηδόνος- Ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία

Την ερχόμενη Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Χαλκηδόνος, το οποίο θα λειτουργεί μέχρι και το Σεπτέμβριο, με τμήματα εκμάθησης κολύμβησης (παιδικά-ενηλίκων), αλλά και με ελεύθερη είσοδο επισκεπτών.

Το ωράριο λειτουργίας του είναι Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τις 20:00.

Οι εγγραφές μελών θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 και θα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, από τις 10:00 έως τις 21:00, στο χώρο του Κολυμβητηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό νούμερο 2391021800.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Χαλκηδόνος πραγματοποίησε ενημερωτική καμπάνια για τα οφέλη της κολύμβησης στην παιδική ηλικία σε σχολεία του Δήμου. Ναυαγοσώστριες και γυμνάστριες οι οποίες εργάζονται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Κουφάλια επισκέφτηκαν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου και ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες για τους λόγους που θα πρέπει να ασχοληθούν με την κολύμβηση.

“Η ενασχόληση με την κολύμβηση είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και συμβάλλει στην αρμονική σωματική ανάπτυξη. Η κολύμβηση χαρακτηρίζεται από πληθώρα ιατρών και παιδαγωγών ως το ιδανικότερο άθλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας

των παιδιών και των νέων”, ανέφεραν μεταξύ άλλων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το άθλημα της κολύμβησης υποβάλλοντας μάλιστα σχετικές ερωτήσεις στις ναυαγοσώστριες και τις γυμνάστριες.

“Ο Δήμος μας διαθέτει ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια, που αποτελεί στολίδι για την ευρύτερη περιοχή”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. “Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι θα γνωρίσουν από κοντά το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο και κυρίως μικρά παιδιά, τα οποία τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορούν να απολαύσουν το υγρό στοιχείο”, συμπλήρωσε.

“Στην προσπάθειά μας οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες να γνωρίσουν το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο πραγματοποιήσαμε την καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία του Δήμου μας προσφέροντας μάλιστα τη χρήση για την πρώτη εβδομάδα σε κάθε παιδί δωρεάν”, κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.