Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων γιαδιάφορα αδικήματα

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων γιαδιάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων που διενεργούνται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

  • από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 24χρονος αλλοδαπός, και δύο (2) 22χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι απογευματινές ώρες χθες (17-04-2024) στο κέντρο, κατελήφθησαν να βρίσκονται εντός εγκαταλειμμένου κτηρίου και να έχουν αφαιρέσει από εξωτερικό τοίχο, δύο εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών.

Επίσης, για έναν εκ των συλληφθέντων εκκρεμεί έγγραφο του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο δεν κατατάχτηκε, ως όφειλε, στις ένοπλες δυνάμεις και ως εκ τούτου κρίθηκε ανυπότακτος σε καιρό ειρήνης.

  • από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, 42χρονος ημεδαπός, καθώς κατελήφθη να κατέχει (2) γυναικείες τσάντες, τις οποίες είχε αφαιρέσει πρωινές ώρες της 17-04-2024 από κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Οι ανευρεθείσες τσάντες παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

  • από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο αφαίρεσε βραδινές ώρες χθες (17-04-2024) από το Κορδελιό. Στην υποδοχή εκκίνησης (μίζα) του οχήματος ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κλειδί (πασπαρτού). Το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος πρωινές ώρες χθες (17-04-2024) σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, εντός αστικού λεωφορείου, προέβη σε πράξη που προσέβαλε βάναυσα την αξιοπρέπεια 16χρονης ημεδαπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.